مرغ ترش یکی از غذاهای معروف و محبوب شمال کشور، به خصوص استان گیلانه. این غذای خوشمزه بهخاطر طعم ترش و دلنشینش از رب انار و سبزیهای معطر محلی، در دل بسیاری از دوستداران غذاهای ایرانی جای خودش رو پیدا کرده. اگر تا حالا این غذا رو امتحان نکردین، قطعاً یه تجربه بینظیر در انتظار شماست.
مرغ ترش علاوه بر طعم متفاوت، یه غذای سالم و مقوی هم هست. ترکیب مرغ با سبزیهای معطر مثل چوچاق و خالواش (که از سبزیهای محلی گیلان هستند) به این غذا عطر و طعمی ویژه میبخشه. اگر این سبزیها در دسترس نبودن، میتونید از ترکیب سبزیهای معطر دیگه مثل گشنیز و جعفری استفاده کنید.
دستور پخت مرغ ترش
وعده غذایی: غذای اصلینوع غذا: ایرانی, شمالیدرجه سختی: متوسط4
نفر220
کیلو کالری4.7
2
ساعتیکی از نکات جذاب مرغ ترش اینه که شما میتونین به سلیقه خودتون میزان ترشی رو تنظیم کنین. مثلاً با کم یا زیاد کردن رب انار یا استفاده از آبغوره. حالا بیاین بریم سراغ مراحل پخت این غذای خوشطعم.
مواد لازم
مرغ: 4 تکه (سینه یا ران مرغ)
پیاز: 1 عدد بزرگ (خرد شده)
سیر: 4 حبه (خرد شده)
سبزی مخصوص خرد شده: 200 گرم (چوچاق و خالواش یا گشنیز و جعفری)
رب انار: 3 قاشق غذاخوری
گردو: 100 گرم (آسیاب شده)
آبغوره: 2 قاشق غذاخوری (اختیاری)
زردچوبه: 1 قاشق چایخوری
نمک و فلفل: به میزان لازم
روغن: 3 قاشق غذاخوری
طرز تهیه
- اول پیاز خرد شده رو با کمی روغن توی یه قابلمه بزرگ تفت بدین تا سبک و طلایی بشه. بعد سیر رو اضافه کنین و به تفت دادن ادامه بدین تا عطر سیر بلند بشه.
- حالا تیکههای مرغ رو به پیاز و سیر اضافه کنین و اونها رو هم کمی تفت بدین تا مرغها طلایی بشن. زردچوبه، نمک و فلفل رو هم به مرغ اضافه کنین.
- بعد از اینکه مرغها یه مقدار سرخ شدن، سبزیهای معطر خرد شده رو اضافه کنین و با مرغها تفت بدین تا عطر سبزیها بلند بشه.
- گردوی آسیاب شده رو به قابلمه اضافه کنین و کمی تفت بدین. بعد رب انار رو اضافه کنین و مواد رو خوب هم بزنین تا کاملاً با هم مخلوط بشن.
- حالا 2 لیوان آب جوش به قابلمه اضافه کنین و درب قابلمه رو بذارین. حرارت رو کم کنین و اجازه بدین مرغ ترش برای حدود 1 تا 1.5 ساعت به آرامی بپزه و جا بیفته.
- در آخر، وقتی مرغ و سبزیها کاملاً پخته شدن و طعمها به خورد هم رفتن، میتونین کمی آبغوره به غذا اضافه کنین تا طعم ترشی بیشتری بگیره. چند دقیقه دیگه بذارین روی حرارت بمونه تا غذا کامل جا بیفته.
نوش جون
نکات و فوت و فن ها
- اگر به سبزیهای محلی مثل چوچاق و خالواش دسترسی ندارین، از گشنیز و جعفری استفاده کنین.
- میزان ترشی غذا رو با رب انار و آبغوره میتونین به دلخواه خودتون تنظیم کنین. رب انار شیرینتر و آبغوره ترشتر میکنه.
- گردو طعم و قوام خوبی به غذا میده، اما اگر دوست ندارین میتونین کمتر از گردو استفاده کنین یا حتی حذفش کنین.
- مرغ ترش رو معمولاً با برنج کته شمالی و زیتون پرورده سرو میکنن.
تبلیغات
ارزش غذایی
مناسب برای 4 نفر
در هر99گرم
- مقدار مواد مغذیکالری220
- % درصد نیاز روزانه *
- چربی کل
12گرم
19%
- چربی اشباع 3گرم 15%
- کلسترول 65میلی گرم 22%
- سدیم 300میلی گرم 13%
- پتاسیم 319میلی گرم 10%
- کربوهیدرات کل
8گرم
3%
- فیبر 2گرم 8%
- قند 3گرم
- پروتئین 18گرم 36%
- ویتامین آ 6%
- ویتامین سی 12%
- کلسیوم 4%
- آهن 8%
* درصد نیاز روزانه به شما می گوید که یک ماده مغذی درمقدار مشخص شده چقدر از رژیم غذایی روزانه شما را فراهم می کند. مقدار پیشفرض براساس 2000 کالری در روز یعنی مقدار استاندارد جهانی تغذیه مشخص شده است.