ترشی نازخاتون یه غذای محلی و خوشمزهی شمالیه که بیشتر بهعنوان یک چاشنی یا کنار غذا سرو میشه. این خوراکی سنتی که با بادمجان کبابی و ترکیبی از سبزیهای معطر درست میشه، طعمی خاص و دلچسب داره. نازخاتون رو معمولاً همراه با غذاهای برنجی مثل کبابترش، یا حتی بهتنهایی با نان تازه سرو میکنن.
یکی از ویژگیهای جذاب این چاشنی، استفاده از رب انار و آبغورهست که طعم ترش و ملسی به نازخاتون میبخشه. این ترکیب باعث میشه که نازخاتون علاوه بر طعم عالی، یه غذای سالم و سرشار از مواد مغذی باشه. از طرف دیگه، سبزیهای محلی مثل چوچاق و نعنا به اون عطر و طعمی بینظیر میدن. اگه از این چاشنی خوشتون اومد می تونید ترشی بادمجون شکم پر رو هم امتحان کنین.
طرز تهیه ترشی نازخاتون
وعده غذایی: دورچیننوع غذا: شمالیدرجه سختی: متوسط4
نفر120
کیلو کالری4.6
1
ساعتاگه بادمجون دوست دارین و دنبال یه چاشنی خوشطعم برای کنار غذاهاتون هستین، این غذای ساده و خوشمزه حتماً براتون جذاب خواهد بود. در این دستور، ما شما رو قدمبهقدم همراهی میکنیم تا این چاشنی لذیذ رو توی خونه درست کنین.
مواد لازم
بادمجان کبابی: 4 عدد بزرگ
پیاز: 1 عدد (ریز خرد شده)
سیر: 3 حبه (ریز خرد شده)
سبزی معطر (گشنیز، چوچاق و نعنا): 100 گرم (خرد شده)
رب انار: 2 قاشق غذاخوری
آبغوره: 2 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل: به مقدار لازم
روغن زیتون: 2 قاشق غذاخوری
طرز تهیه
- اول از همه بادمجونها رو کبابی کنین. برای این کار، بادمجونها رو روی شعله مستقیم یا داخل فر بذارین تا پوستشون سیاه و مغزشون نرم بشه. بعد از کبابی شدن، پوستشون رو بگیرین و کاملاً لهشون کنین.
- پیاز و سیر خرد شده رو با کمی روغن زیتون داخل تابه بریزین و تفت بدین تا نرم و طلایی بشن.
- حالا بادمجانهای له شده رو به مخلوط پیاز و سیر اضافه کنین و چند دقیقه تفت بدین تا همه مواد خوب با هم مخلوط بشن.
- سبزیهای معطر خرد شده رو اضافه کنین و مواد رو هم بزنین. بعد از چند دقیقه که سبزیها کمی نرم شدن، رب انار و آبغوره رو اضافه کنین.
- نمک و فلفل رو به نازخاتون اضافه کنین و اجازه بدین برای 10 دقیقه دیگه با حرارت کم بپزه تا مواد بهخوبی جا بیفتن و طعمها با هم ترکیب بشن.
- وقتی نازخاتون آماده شد، اون رو بهعنوان چاشنی در کنار غذای اصلی یا همراه با نون تازه سرو کنین.
نکات و فوت و فن ها
- برای گرفتن تلخی بادمج,نها، بعد از کبابی کردن، اونها رو توی آبنمک بخوابونین.
- میزان ترشی نازخاتون رو میتونین با اضافه کردن رب انار و آبغوره به دلخواه تنظیم کنین.
- اگر به سبزیهای محلی مثل چوچاق دسترسی ندارین، از ترکیب گشنیز و نعنا استفاده کنین.
- نازخاتون رو میتونین بهعنوان چاشنی کنار غذاهای گوشتی مثل کباب تابه ای یا حتی بهتنهایی همراه با نان تازه میل کنین.
تبلیغات
ارزش غذایی
مناسب برای 4 نفر
در هر100گرم
- مقدار مواد مغذیکالری120
- % درصد نیاز روزانه *
- چربی کل
6گرم
10%
- چربی اشباع 1گرم 5%
- کلسترول 0میلی گرم 0%
- سدیم 250میلی گرم 11%
- پتاسیم 350میلی گرم 10%
- کربوهیدرات کل
14گرم
5%
- فیبر 4گرم 16%
- قند 7گرم
- پروتئین 2گرم 4%
- ویتامین آ 8%
- ویتامین سی 20%
- کلسیوم 3%
- آهن 4%
* درصد نیاز روزانه به شما می گوید که یک ماده مغذی درمقدار مشخص شده چقدر از رژیم غذایی روزانه شما را فراهم می کند. مقدار پیشفرض براساس 2000 کالری در روز یعنی مقدار استاندارد جهانی تغذیه مشخص شده است.