آش مگآش مگ
  • صفحه اصلی
  • علایق شخصی
  • علایق شما
  • تماس با ما
  • وبلاگ
  • دستورپخت
    • پیش غذا
    • دسر
    • دورچین
    • صبحانه
    • غذای اصلی
    • کیک و شیرینی
    • میان وعده
    • نوشیدنی
درحال خواندن: طرز تهیه شله قلم کار | دستور کامل و حرفه ای
اشتراک گذاری
اعلان نمایش بیشتر
تغییر اندازه فونتآبـ
تغییر اندازه فونتآبـ
آش مگآش مگ
  • صفحه اصلی
  • علایق شخصی
  • علایق شما
  • تماس با ما
  • وبلاگ
  • دستورپخت
جستجو
  • دستورپخت
  • کیک و شیرینی
  • غذای اصلی
  • میان وعده
  • نوشیدنی
  • پیش غذا
  • صبحانه
  • دورچین
  • دسر
حساب کاربری دارید؟ ورود
مارو دنبال کنید
تمامی حقوق برای وبسایت آشمگ محفوظ است. سال © 1403
آش مگ > دستورپخت > غذای اصلی > طرز تهیه شله قلم کار | دستور کامل و حرفه ای
دستورپختغذای اصلیپیش غذا

طرز تهیه شله قلم کار | دستور کامل و حرفه ای

طرز تهیه آش شله قلم کار مجلسی با طعم اصیل ایرانی. فوت‌وفن‌های خوشمزه‌تر شدن، اشتباهات رایج، جدول ارزش غذایی و دستور مرحله‌به‌مرحله!

سحر
توسط سحر
منتشر شده می 30, 2025
اشتراک گذاری
طرز تهیه شله قلم کار | دستور کامل و حرفه ای
اشتراک گذاری

شله قلم کار یه آش سنتی ایرونیه که اصالتش به تهران قدیم برمی‌گرده. این آش با انواع حبوبات، سبزی آش، گوشت و برنج درست می‌شه و یه جورایی ترکیبی از همه‌ی خوبی‌های آش ایرانیه! تو ماه رمضون، محرم و حتی مراسم نذری‌پزی، شله قلم‌کار همیشه یه پای ثابت سفره‌هاست.

محتوای این مطلب
دستور پخت شله قلم کار سنتیمواد لازمطرز تهیهنکات و فوت و فن هاسوالات متداول درباره شله قلم کاراشتباهات رایج در تهیه شله قلم‌کار (و راه‌حل‌ها)ارزش غذایی

سبت به آش رشته یا حلیم، آش شله قلم کار پیچیده‌تر و پرمحتواتره. البته لازم نیست بترسین درست کردنش خیلی ام سخت نیست! اگه یه بار درستش کنین، عاشق عطر و طعمش می‌شین. به جز تهران، تو بعضی مناطق دیگه مثل اصفهان و کاشان هم نسخه‌های مختلفی ازش هست که کمی با هم فرق دارن.

دستور پخت شله قلم کار سنتی

دستور پخت شله قلم کار سنتی

نوشته شده توسط سحروعده غذایی: پیش غذا, غذای اصلی, نهار, شامنوع غذا: ایرانیدرجه سختی: متوسط
مناسب برای

8

نفر
زمان آماده سازی

30

دقیقه
زمان پخت

3

ساعت 
کالری

145

کیلو کالری
زمان مورد نیاز

3

ساعت 

30

دقیقه

یادمه اولین بار مامان‌بزرگم برام شله قلم‌کار درست کرد؛ یه قابلمه‌ی بزرگ، با اون بوی پیاز داغ و نعناع داغ که از آشپزخونه می‌اومد! چند سال بعد، وقتی خودم برای مهمونی اولین بار پختمش، با دقت همه نکات مامان‌بزرگ رو رعایت کردم. مهمونا فقط یه جمله می‌گفتن: “این همون شله‌ی خودمونه! توی این دستورم من دقیقا همون دستور مادربزرگم رو نوشتم براتون

مواد لازم

  • گوشت گوسفندی (با استخوان) ۵۰۰ گرم

  • برنج ایرانی ۱ پیمانه

  • نخود ۱/۲ پیمانه

  • لوبیا چیتی ۱/۲ پیمانه

  • لوبیا قرمز ۱/۲ پیمانه

  • عدس ۱/۲ پیمانه

  • سبزی آش ۵۰۰ گرم

  • پیاز ۲ عدد بزرگ

  • سیر ۴ حبه

  • زردچوبه ۱ قاشق چای‌خوری

  • فلفل سیاه به میزان لازم

  • نمک به میزان لازم

  • روغن ۳ قاشق غذاخوری

  • کشک برای سرو و تزئین

  • نعناع داغ، سیر داغ، پیاز داغ به مقدار لازم برای تزئین

طرز تهیه

  • نخود، لوبیا چیتی، لوبیا قرمز و عدس رو از شب قبل جدا جدا توی آب بخیسانید. این کار باعث می‌شه نفخ نداشته باشن و راحت‌تر بپزن.
  • گوشت گوسفندی رو با یکی از پیازها، کمی زردچوبه و آب بذارین بپزه. وقتی کاملاً پخت و استخون‌ها جدا شدن، گوشت رو ریش‌ریش کنین.
  • حبوبات خیس‌خورده رو بجوشونین. بهتره هر کدوم جداگانه پخته بشه چون زمان پختشون با هم فرق داره.
  • برنج رو با یه مقدار آب و کمی نمک بپزین تا نرم بشه و آبش کشیده بشه.
  • پیاز دیگه‌تون رو خلالی کنین و توی روغن سرخ کنین تا طلایی شه. نصفش رو برای تزئین کنار بذارین.
  • حالا همه‌ی مواد (گوشت، برنج، حبوبات، سبزی خردشده، پیاز داغ) رو توی یه قابلمه‌ی بزرگ بریزین و با حدود ۲ لیتر آب اجازه بدین حسابی با هم بجوشن.
  • از اینجا به بعد، صبر و حوصله می‌طلبه. شله رو باید کم‌کم هم بزنین تا ته نگیره. هرچی بیشتر بجوشه، لعاب‌دارتر و خوشمزه‌تر میشه.
  • اواخر پخت، سیر له‌شده، فلفل و در صورت تمایل کشک اضافه کنین. نمک رو هم آخر اضافه کنین تا حبوبات سفت نشن.
  • وقتی به غلظت دلخواه رسید، با نعناع داغ، پیاز داغ و کشک تزئینش کنین. نوش جونتون!

نکات و فوت و فن ها

  • استفاده از گوشت استخون دار: باعث میشه طعم غذا غلیظ‌تر و دلچسب تر بشه.
  • برنج نیم دونه: بهتر لعاب می ده و باعث میشه شله قوام بگیره.
  • هم زدن مداوم: از ته گرفتن جلوگیری می کنه و باعث یه دست شدن طعم میشه.
  • نعناع داغ و کشک: طعم این غذا رو به آسمونا می بره!

تبلیغات

تبلیغاتتبلیغات

سوالات متداول درباره شله قلم کار

  1. میشه شله قلم کار رو فریز کرد؟
    بله، تو ظرف دربسته بذارین و فریز کنین. موقع مصرف با شعله ملایم گرمش کنین.
  2. گوشت مرغ هم میشه استفاده کرد؟
    میشه، ولی مزه‌ی اصیل شله با گوشت گوسفندی در میاد.
  3. برنج رو حتماً باید نیم‌دونه استفاده کنیم؟
    نه اجباری نیست، ولی نیم دونه بهتر لعاب می ده.
  4. میشه سبزی خشک استفاده کرد؟
    میشه، ولی سبزی تازه عطر و طعمش رو چند برابر می کنه.
  5. چقدر میشه این غذا رو تو یخچال نگه داشت؟
    حدود ۳ روز، بعد از اون بهتره فریز بشه.

اشتباهات رایج در تهیه شله قلم‌کار (و راه‌حل‌ها)

اشتباه رایجدلیلراه‌حل
استفاده نکردن از حبوبات خیس‌خوردهنفخ شدید و دیرپز بودنحتماً ۱۲ ساعت قبل در آب بخیسونین
اضافه‌کردن نمک از اول پختسفت شدن حبوباتنمک رو همیشه در مرحله‌ی آخر اضافه کنین
هم نزدن غذا در حین پختته‌گرفتن و جدا شدن موادمرتب و با حوصله هم بزنین
پختن برنج و حبوبات با هم از اولناپختگی یا له‌شدن برخی موادهرکدوم جدا بپزین و بعد ترکیب کنین
استفاده از سبزی زیاد یا اشتباهتلخی یا تغییر طعمفقط از سبزی آش (نه شوید یا شنبلیله زیاد) استفاده کنین

 

ارزش غذایی

مناسب برای 4 نفر

در هر100گرم


  • مقدار مواد مغذیکالری145
  • % درصد نیاز روزانه *
  • چربی کل 4.2گرم 7%
    • چربی اشباع 1گرم 5%
  • کلسترول 18میلی گرم 6%
  • سدیم 240میلی گرم 10%
  • پتاسیم 350میلی گرم 10%
  • کربوهیدرات کل 18گرم 6%
    • فیبر 3گرم 12%
    • قند 2گرم
  • پروتئین 9گرم 18%

  • ویتامین آ 4%
  • ویتامین سی 10%
  • کلسیوم 4%
  • آهن 12%
  • ویتامین ب6 18%

* درصد نیاز روزانه به شما می گوید که یک ماده مغذی درمقدار مشخص شده چقدر از رژیم غذایی روزانه شما را فراهم می کند. مقدار پیشفرض براساس 2000 کالری در روز یعنی مقدار استاندارد جهانی تغذیه مشخص شده است.


اگه این دستور رو دوست داشتین، حتماً امتحان کنین و نظرتون رو بهم بگین

برچسب گذاری شده:آشغذا با گوشت
این مقاله را به اشتراک بگذارید
پینترست واتساپ واتساپ پرینت
اشتراک گذاری
چطور بود؟
عالی0
خوب بود0
نمی دونم0
بد0
داغون0
مقاله قبلی طرز تهیه کوکی شکلاتی تازه طرز تهیه کوکی شکلاتی نرم و مغزدار | خوشمزه‌تر از شیرینی‌فروشی‌ها
مقاله بعدی طرز تهیه کیک ردولوت حرفه ای؛ قرمزِ و مخملی طرز تهیه کیک ردولوت حرفه ای؛ قرمزِ و مخملی
نظر بدهید

Leave a Review لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفا یک رتبه بندی انتخاب کنید!

آخرین دستورها

طرز تهیه خورشت ترش واش | خورش گیلانی با عطر بی‌نظیر
طرز تهیه خورشت ترش واش | خورش گیلانی با عطر بی‌نظیر
دستورپخت غذای اصلی
طرز تهیه کیک ردولوت حرفه ای؛ قرمزِ و مخملی
طرز تهیه کیک ردولوت حرفه ای؛ قرمزِ و مخملی
دستورپخت دسر کیک و شیرینی
طرز تهیه کوکی شکلاتی تازه
طرز تهیه کوکی شکلاتی نرم و مغزدار | خوشمزه‌تر از شیرینی‌فروشی‌ها
دستورپخت دسر میان وعده
طرز تهیه رب گوجه فرنگی خانگی خوش‌رنگ و غلیظ + تمام فوت‌وفن‌ها
طرز تهیه رب گوجه فرنگی خانگی خوش‌رنگ و غلیظ + تمام فوت‌وفن‌ها
دستورپخت دورچین
آب و هوا
27°C
Tehran
few clouds
27° _ 27°
16%
4 km/h
ج
26 °C
ش
28 °C
ی
27 °C
د
27 °C
س
31 °C

آخرین مقالات

علائم کمبود آهن و راه های جذب بیشتر آهن مواد غذایی
اگر فکر می کنی آهن خونت کمه حتماً اینو بخون
مقالات اطلاعات عمومی
منابع پروتئینی گیاهی
چگونه غذاهای گیاهی مقوی و خوشمزه تهیه کنیم
مقالات اطلاعات عمومی
۱۰ نکته برای تهیه غذای سالم و خوشمزه
10 نکته برای تهیه غذای سالم و خوشمزه
مقالات اطلاعات عمومی
خواص هل
هل: خواص، مضرات، و راه‌های بهینه مصرف
مقالات خواص و مضرات

شاید بپسندید

طرز تهیه رشته پلو مجلسی با گوشت یا مرغ

طرز تهیه رشته پلو مجلسی با گوشت یا مرغ

43 بازدید
می 16, 2025
طرز تهیه شاورما عربی | یه غذای خیابونی خوش‌عطر

طرز تهیه شاورما عربی | یه غذای خیابونی خوش‌عطر

70 بازدید
آوریل 18, 2025
طرز تهیه بیف استراگانوف مجلسی با سس خامه‌ای و مخملی

طرز تهیه بیف استراگانوف مجلسی با سس خامه‌ای و مخملی

60 بازدید
مارس 21, 2025
طرز تهیه تاس کباب؛ یه غذای اصیل و راحت برای روزای شلوغ

طرز تهیه تاس کباب؛ یه غذای اصیل و راحت برای روزای شلوغ

131 بازدید
مارس 3, 2025
آش مگآش مگ
مارو دنبال کنید
تمامی حقوق برای وبسایت آش مگ محفوظ است. © 1403
آش مگ
خوش آمدید..!

ورود به حساب کاربری

Username or Email Address
Password

Lost your password?