آش مگآش مگ
  • صفحه اصلی
  • علایق شخصی
  • علایق شما
  • تماس با ما
  • وبلاگ
  • دستورپخت
    • پیش غذا
    • دسر
    • دورچین
    • صبحانه
    • غذای اصلی
    • کیک و شیرینی
    • میان وعده
    • نوشیدنی
درحال خواندن: طرز تهیه شیره انگور خانگی | طبیعی، غلیظ و بدون مواد نگهدارنده
اشتراک گذاری
اعلان نمایش بیشتر
تغییر اندازه فونتآبـ
تغییر اندازه فونتآبـ
آش مگآش مگ
  • صفحه اصلی
  • علایق شخصی
  • علایق شما
  • تماس با ما
  • وبلاگ
  • دستورپخت
جستجو
  • دستورپخت
  • کیک و شیرینی
  • غذای اصلی
  • میان وعده
  • نوشیدنی
  • پیش غذا
  • صبحانه
  • دورچین
  • دسر
حساب کاربری دارید؟ ورود
مارو دنبال کنید
تمامی حقوق برای وبسایت آشمگ محفوظ است. سال © 1403
آش مگ > دستورپخت > صبحانه > طرز تهیه شیره انگور خانگی | طبیعی، غلیظ و بدون مواد نگهدارنده
دستورپختصبحانه

طرز تهیه شیره انگور خانگی | طبیعی، غلیظ و بدون مواد نگهدارنده

طرز تهیه شیره انگور طبیعی، غلیظ و خانگی با خاک سفید رو اینجا یاد بگیرین؛ بدون شکر، بدون مواد نگهدارنده، فقط با انگور تازه!

لیلا
توسط لیلا
منتشر شده می 12, 2025
اشتراک گذاری
طرز تهیه شیره انگور خانگی | طبیعی، غلیظ و بدون مواد نگهدارنده
اشتراک گذاری

شیره انگور یکی از اون خوراکی‌های سنتی و اصیل ایرانیه که هم خوش‌طعم و خوش‌رنگه، هم یه بمب انرژی برای بدن. این شیره که از جوشوندن و تغلیظ کردن آب انگور به‌دست میاد، توی خیلی از مناطق ایران مخصوصاً همدان، ملایر، خرم‌آباد، تاکستان و اصفهان به روش سنتی تهیه می‌شه.

محتوای این مطلب
طرز تهیه شیره انگور خونگیمواد لازمطرز تهیهنکات و فوت و فن هاسوالات متداول درباره شیره انگوراشتباهات رایج در تهیه شیره انگور ❌ارزش غذایی

شیره انگور اگه درست تهیه بشه، کاملاً طبیعی و بدون هیچ افزودنیه. نه شکر داره، نه ماده‌ی نگهدارنده. رنگش قهوه‌ای تیره یا مایل به سیاهه، و یه طعم شیرین عمیق و دل‌نشین داره. ازش هم تو صبحونه مثل خاگینه یا حلیم استفاده می‌کنن، هم توی دسرها، شیرینی‌ها و حتی برای تقویت بدن بچه‌ها و سالمندان.

طرز تهیه شیره انگور خونگی

طرز تهیه شیره انگور خونگی

نوشته شده توسط لیلاوعده غذایی: صبحانهنوع غذا: ایرانیدرجه سختی: سخت
مناسب برای

10

نفر
زمان آماده سازی

1

ساعت 
زمان پخت

6

ساعت 
کالری

250

کیلو کالری
زمان مورد نیاز

7

ساعت 

طرز تهیه اصلی شیره انگور با خاک خوراکیه! این خاک خاصیت جذب اسید داره و کمک می‌کنه تا شیره نهایی شیرین‌تر، صاف‌تر و موندگارتر باشه. این مدل خاک معمولا توی عطاری‌های سنتی یا روستاها پیدا می‌شه.

مواد لازم

  • انگور سیاه یا قرمز کاملاً رسیده ۵ کیلوگرم

  • خاک سفید خوراکی ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری
    (برای رسوب‌گیری – ترجیحاً خاک شیره یا خاک تُراش سنتی)

طرز تهیه

  • انتخاب و شستن انگورها:
    اول از همه، باید انگورها کاملاً سالم و رسیده باشن. اگه حتی یه دونه خراب یا کپکی بینشون باشه، طعم شیره رو تلخ می‌کنه. خوشه‌ها رو جدا کنین، دونه‌ها رو بشورین و آبکش کنین تا کاملاً تمیز شن.
  • گرفتن آب انگور (آب‌گیری):
    حالا باید آب انگورها رو بگیرین. اگه دستگاه آب‌میوه‌گیری قوی دارین، خیلی خوبه. ولی اگه نه، می‌تونین با گوشت‌کوب یا له‌کردن دستی تو آبکش فلزی این کارو انجام بدین. بعد از له شدن، از صافی رد کنین تا پوست و هسته جدا بشن.
  • اضافه‌کردن خاک سفید:
    آب انگور صاف‌شده رو داخل یه دیگ بریزین و خاک سفید رو بهش اضافه کنین. حدود ۴ تا ۵ ساعت این مخلوط باید تو جای خنک استراحت کنه تا ناخالصی‌ها ته‌نشین بشن. خاک باعث می‌شه رنگ نهایی شیره قهوه‌ای مایل به کهربایی بشه، نه سیاه بد‌رنگ.
  • صاف کردن دوباره آب انگور:
    بعد از ته‌نشین شدن خاک و ناخالصی، با یه ملاقه‌ی بزرگ فقط قسمت رویی مایع رو آروم بردارین و توی یه دیگ دیگه بریزین. ته‌نشین‌شده‌ها رو اصلاً برندارین. کلا هدف از اضافه کردن خاک همینه که ناخالصیا همراه با اون ته نشین بشه.
  • شروع پخت شیره (جوشوندن):
    دیگ آب انگور صاف‌شده رو بذارین روی حرارت ملایم. از این‌جا به بعد مهم‌ترین چیز، صبر و هم‌زدن مداومه. بذارین با شعله‌ی یکنواخت بجوشه.
  • گرفتن کف‌ها:
    همون‌طور که آب انگور می‌جوشه، یه سری کف قهوه‌ای یا خاکستری روی سطحش ایجاد می‌شه. این کف‌ها رو با کف‌گیر بگیرین تا شیره شفاف بشه.
  • غلیظ‌شدن و پایان پخت:
    بسته به مقدار انگور، حدود ۴ تا ۶ ساعت باید جوش بخوره تا حجمش به یک‌چهارم برسه و حالت شیره‌ای پیدا کنه. وقتی قطره‌ای از مایع، به‌سختی از قاشق بریزه و کشدار بشه، یعنی آماده‌ست.
  • خنک‌کردن و بسته‌بندی:
    بذارین کامل سرد شه. بعد تو شیشه‌های تمیز و خشک بریزین و در جای خنک و تاریک نگهداری کنین. تو یخچال هم موندگاری بالاتری داره.شیره انگور

نکات و فوت و فن ها

  • هرچی انگور شیرین‌تر، شیره بهتر! انگور شیرین‌تر باعث می‌شه نیازی به اضافه‌کردن شکر نباشه.
  • از دیگ مسی یا استیل سنگین استفاده کنین. این دیگ‌ها گرما رو بهتر پخش می‌کنن و شیره یکنواخت‌تر می‌پزه.
  • اگه خاک سفید ندارین: می‌تونین از روش دوفیلتره استفاده کنین (دو بار صاف‌کردن با پارچه نخی تمیز).
  • شیره رو زیاد نجوشونین. اگه زیادی غلیظ شه، بعد از سرد شدن سفت می‌شه.

تبلیغات

تبلیغاتتبلیغات

سوالات متداول درباره شیره انگور

  1. می تونیم از انگور سفید  استفاده کنیم؟
    آره حتما، مهم شیرین بودن انگوره چون انگور سیاه شیرین تره بخاطر همین انتخاب مناسب تریه.
  2. شیره انگور برای بچه‌ها مناسبه؟
    بله، سرشار از آهن و انرژی طبیعیه. فقط اگه بچه زیر 2 ساله حتما با مشورت پزشک و به مقدار متعادل مصرف بشه.
  3. میشه از انگور بی‌دونه استفاده کرد؟
    بله! حتی بهتره، چون هسته نداره و آب‌گیری راحت‌تره.
  4. میشه شکر اضافه کرد؟
    اصل شیره نباید شکر داشته باشه. اگه انگورتون خیلی بی‌مزه‌ست، بهتره به فکر تغییر نوع انگور باشین تا اضافه کردن شکر.
  5. چطور بفهمیم شیره خراب شده؟
    شیره نباید کف بزنه، کپک بزنه، یا بوی ترش بده. رنگش باید ثابت و بدون لایه لایه شدن باشه.

اشتباهات رایج در تهیه شیره انگور ❌

اشتباهنتیجهراه‌حل
استفاده از انگور نارس یا ترششیره طعم ترش یا تلخ می‌گیرهفقط انگور رسیده شیرین
نجوشاندن کافیکپک زدن یا ترش شدن شیرهتا یک‌چهارم شدن حجم، بجوشه
هم نزدن در زمان جوشته‌گرفتن یا سوختن شیرههر ۱۰–۱۵ دقیقه هم بزنین
صاف نکردن بعد از افزودن خاکته‌نشین نشدن ذراتبا حوصله کف‌گیری و صاف‌سازی انجام بدین

ارزش غذایی

مناسب برای 4 نفر

در هر100گرم


  • مقدار مواد مغذیکالری250
  • % درصد نیاز روزانه *
  • چربی کل 0.2گرم 1%
    • چربی اشباع 0گرم 0%
  • کلسترول 0میلی گرم 0%
  • پتاسیم 320میلی گرم 10%
  • کربوهیدرات کل 65گرم 22%
    • فیبر 0.4گرم 2%
    • قند 58گرم
  • پروتئین 0.8گرم 2%

  • ویتامین سی 2%
  • کلسیوم 3%
  • آهن 15%
  • ویتامین ب6 6%
  • منیزیم 5%

* درصد نیاز روزانه به شما می گوید که یک ماده مغذی درمقدار مشخص شده چقدر از رژیم غذایی روزانه شما را فراهم می کند. مقدار پیشفرض براساس 2000 کالری در روز یعنی مقدار استاندارد جهانی تغذیه مشخص شده است.

برچسب گذاری شده:شیرهبدون کلسترولایرانی
این مقاله را به اشتراک بگذارید
پینترست واتساپ واتساپ پرینت
اشتراک گذاری
چطور بود؟
عالی1
خوب بود0
نمی دونم0
بد0
داغون0
مقاله قبلی طرز تهیه شربت آلبالو با هسته به روش خونگی طرز تهیه شربت آلبالو با هسته به روش خونگی
مقاله بعدی طرز تهیه رشته پلو مجلسی با گوشت یا مرغ طرز تهیه رشته پلو مجلسی با گوشت یا مرغ
نظر بدهید

Leave a Review لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفا یک رتبه بندی انتخاب کنید!

آخرین دستورها

طرز تهیه خورشت ترش واش | خورش گیلانی با عطر بی‌نظیر
طرز تهیه خورشت ترش واش | خورش گیلانی با عطر بی‌نظیر
دستورپخت غذای اصلی
طرز تهیه کیک ردولوت حرفه ای؛ قرمزِ و مخملی
طرز تهیه کیک ردولوت حرفه ای؛ قرمزِ و مخملی
دستورپخت دسر کیک و شیرینی
طرز تهیه شله قلم کار | دستور کامل و حرفه ای
طرز تهیه شله قلم کار | دستور کامل و حرفه ای
دستورپخت غذای اصلی پیش غذا
طرز تهیه کوکی شکلاتی تازه
طرز تهیه کوکی شکلاتی نرم و مغزدار | خوشمزه‌تر از شیرینی‌فروشی‌ها
دستورپخت دسر میان وعده
آب و هوا
24°C
Tehran
clear sky
24° _ 24°
19%
2 km/h
ش
27 °C
ی
27 °C
د
28 °C
س
30 °C
چ
24 °C

آخرین مقالات

علائم کمبود آهن و راه های جذب بیشتر آهن مواد غذایی
اگر فکر می کنی آهن خونت کمه حتماً اینو بخون
مقالات اطلاعات عمومی
منابع پروتئینی گیاهی
چگونه غذاهای گیاهی مقوی و خوشمزه تهیه کنیم
مقالات اطلاعات عمومی
۱۰ نکته برای تهیه غذای سالم و خوشمزه
10 نکته برای تهیه غذای سالم و خوشمزه
مقالات اطلاعات عمومی
خواص هل
هل: خواص، مضرات، و راه‌های بهینه مصرف
مقالات خواص و مضرات

شاید بپسندید

طرز تهیه رب گوجه فرنگی خانگی خوش‌رنگ و غلیظ + تمام فوت‌وفن‌ها

طرز تهیه رب گوجه فرنگی خانگی خوش‌رنگ و غلیظ + تمام فوت‌وفن‌ها

26 بازدید
می 23, 2025
مربا انجیر زرد خانگی در شیشه شفاف روی میز چوبی با قاشق طلایی

طرز تهیه مربای انجیر زرد + ۷ راز طلایی

21 بازدید
می 19, 2025
طرز تهیه رشته پلو مجلسی با گوشت یا مرغ

طرز تهیه رشته پلو مجلسی با گوشت یا مرغ

47 بازدید
می 16, 2025
طرز تهیه شربت آلبالو با هسته به روش خونگی

طرز تهیه شربت آلبالو با هسته به روش خونگی

49 بازدید
می 9, 2025
آش مگآش مگ
مارو دنبال کنید
تمامی حقوق برای وبسایت آش مگ محفوظ است. © 1403
آش مگ
خوش آمدید..!

ورود به حساب کاربری

Username or Email Address
Password

Lost your password?