اگه دنبال یه غذای سبک، سالم و صد درصد گیاهی هستید که هم سریع آماده بشه، هم خوشمزه باشه، یتیمچه بهترین گزینهست. این غذا با ترکیب سادهای از سبزیجات مثل بادمجان، گوجهفرنگی و سیبزمینی درست میشه و یه انتخاب عالی برای شام یا ناهار سبک محسوب میشه.
یتیمچه رو میتونید هم با برنج سرو کنید، هم با نون سنگک تازه. این غذا توی مناطق مختلف ایران به روشهای متفاوتی درست میشه، بعضیها توش لپه میریزن، بعضیا پیاز رو حسابی سرخ میکنن که یه طعم کاراملی خوشمزه بهش بده. اگه از طرفدارای غذاهای گیاهی هستید، پیشنهاد میکنم میرزا قاسمی و کشک بادمجون رو هم امتحان کنید.

طرز تهیه یتیمچه
وعده غذایی: پیش غذانوع غذا: ایرانیدرجه سختی: ساده4
نفر110
کیلو کالری55
دقیقهیه مزیت خوب یتیمچه اینه که علاوه بر خوشمزگی، خیلی هم سالمه. بهخاطر داشتن سبزیجات تازه، سرشار از فیبر و ویتامینهاست و برای یه رژیم غذایی سبک و مقوی عالیه. حالا بریم سراغ طرز تهیه این غذای بینظیر!
مواد لازم
بادمجان: 3 عدد متوسط
سیبزمینی: 2 عدد متوسط
گوجهفرنگی: 3 عدد
پیاز درشت: 1 عدد
سیر: 3 حبه
رب گوجهفرنگی: 1 قاشق غذاخوری
نمک: 1 قاشق چایخوری
فلفل سیاه: 1/2 قاشق چایخوری
زردچوبه: 1 قاشق چایخوری
پودر زیره (اختیاری): 1/2 قاشق چایخوری
روغن زیتون یا روغن مایع: 3 قاشق غذاخوری
آب: 1 لیوان
سبزی خشک معطر (مثل نعناع یا مرزه): 1 قاشق چایخوری
طرز تهیه
- اول از همه، بادمجانها رو پوست بگیرید و به صورت مکعبی یا حلقهای خرد کنید. روی اونها کمی نمک بپاشید و 20 دقیقه بذارید بمونن تا تلخیشون گرفته بشه. بعد با دستمال، آب اضافیشون رو بگیرید.
- پیاز رو خلالی خرد کنید و توی یه قابلمه با روغن روی حرارت ملایم تفت بدید تا سبک و طلایی بشه. سیر رندهشده رو هم اضافه کنید و چند ثانیه دیگه تفت بدید تا عطرش بلند بشه.
- زردچوبه، فلفل سیاه و پودر زیره رو به مخلوط پیاز و سیر اضافه کنید و حدود 30 ثانیه تفت بدید تا عطر ادویهها آزاد بشه.
- بادمجانهای خشکشده رو به قابلمه اضافه کنید و کمی تفت بدید تا رنگشون تغییر کنه. سیبزمینیهای خردشده رو هم اضافه کنید و چند دقیقه دیگه تفت بدید.
- گوجهفرنگیها رو پوست بگیرید و رنده کنید، بعد به قابلمه اضافه کنید. یک قاشق رب گوجه هم بریزید و همه مواد رو خوب هم بزنید.
- یه لیوان آب به مواد اضافه کنید و در قابلمه رو بذارید تا یتیمچه با حرارت کم حدود 30 دقیقه آروم بپزه. هر چند دقیقه یه بار مواد رو هم بزنید تا ته نگیره.
- در 5 دقیقه آخر پخت، سبزی خشک معطر رو اضافه کنید و مواد رو یه بار دیگه هم بزنید.
- یتیمچه رو توی ظرف بکشید و با نون تازه یا برنج سرو کنید.
نکات و فوت و فن ها
- بادمجان رو میتونید بدون سرخ کردن هم استفاده کنید، فقط کافیه بعد از گرفتن تلخی، اون رو مستقیم توی قابلمه بندازید تا با آب گوجهفرنگی بپزه.
- برای طعم بهتر، میتونید یه قاشق غذاخوری لپه خیسخورده هم اضافه کنید.
- اضافه کردن کمی دارچین، طعم یتیمچه رو فوقالعاده میکنه، فقط نباید زیاد بریزید چون مزه قالب پیدا میکنه.
- اگر یتیمچه غلیظ شد، میتونید کمی آب جوش اضافه کنید و بذارید چند دقیقه دیگه بپزه.
تبلیغات
ارزش غذایی
مناسب برای 4 نفر
در هر100گرم
- مقدار مواد مغذیکالری110
- % درصد نیاز روزانه *
- چربی کل
5گرم
8%
- چربی اشباع 0.7گرم 4%
- کلسترول 0میلی گرم 0%
- سدیم 200میلی گرم 9%
- پتاسیم 350میلی گرم 10%
- کربوهیدرات کل
15گرم
5%
- فیبر 4گرم 16%
- قند 3گرم
- پروتئین 3گرم 6%
- ویتامین آ 9%
- ویتامین سی 11%
- کلسیوم 3%
- آهن 7%
* درصد نیاز روزانه به شما می گوید که یک ماده مغذی درمقدار مشخص شده چقدر از رژیم غذایی روزانه شما را فراهم می کند. مقدار پیشفرض براساس 2000 کالری در روز یعنی مقدار استاندارد جهانی تغذیه مشخص شده است.