کلم پلو، یه غذای اصیل شیرازیه که ترکیب عطر و طعم سبزیجات تازه، کلم سرخشده و گوشت قلقلی باعث میشه هیچکس نتونه در برابرش مقاومت کنه. این غذا نهتنها خوشمزهست، بلکه خیلی هم مقوی و سیرکنندهست و برای روزهایی که دنبال یه غذای خاص و متفاوت هستید، انتخاب عالیایه.
یکی از دلایل محبوبیت کلم پلو، ترکیب بینظیر ادویههای خاص شیرازیه که بهش یه عطر فوقالعاده میده. این غذا رو میتونید با گوشت قلقلی یا حتی بدون گوشت و کاملاً گیاهی درست کنید. اگر از این سبک غذاهای سنتی خوشتون میاد، پیشنهاد میکنم دستور لوبیا پلو و عدس پلو رو هم ببینید.

دستورپخت کلم پلو شیرازی
وعده غذایی: غذای اصلی, نهار, شامنوع غذا: ایرانی, شیرازیدرجه سختی: متوسط4
نفر210
کیلو کالری1
ساعت40
دقیقهراز خوشمزه شدن کلم پلو توی دو چیز خلاصه میشه: اول، نحوه سرخ کردن کلم و دوم، استفاده از سبزیجات تازه. اگه این دو نکته رو رعایت کنید، مطمئن باشید یه کلم پلوی جاافتاده و خوشعطر خواهید داشت. حالا بریم سراغ مواد لازم، طرز تهیه و جدول ارزش غذایی.
مواد لازم
- برای پلو
برنج: 3 پیمانه
کلم سفید: 1 عدد کوچک (حدود 500 گرم)
سبزی کلم پلو (ترکیب تره، ترخون، شوید و ریحان): 200 گرم
زعفران دمکرده: 2 قاشق غذاخوری
روغن: 3 قاشق غذاخوری
نمک: 1 قاشق چایخوری
زردچوبه: 1 قاشق چایخوری
- برای گوشت قلقلی
گوشت چرخکرده: 300 گرم
پیاز متوسط: 1 عدد
آرد نخودچی: 1 قاشق غذاخوری
نمک: 1 قاشق چایخوری
فلفل سیاه: نصف قاشق چایخوری
زردچوبه: نصف قاشق چایخوری
طرز تهیه
- برنج رو چند بار بشورید و با آب و نمک به مدت 30 دقیقه خیس کنید.
- کلم رو ریز خرد کنید و توی یه ماهیتابه با 2 قاشق روغن سرخ کنید. وقتی کمی طلایی شد، زردچوبه و نمک رو اضافه کنید و خوب هم بزنید. این مرحله خیلی مهمه، چون عطر و طعم اصلی غذا رو همین کلمهای سرخشده میسازن.
- توی یه قابلمه آب بجوشونید و برنج خیسخورده رو اضافه کنید. بعد از 7-8 دقیقه، وقتی دونههای برنج نیمپز شدن، آبکش کنید.
- یه قابلمه مناسب بردارید، تهش کمی روغن بریزید و در صورت تمایل تهدیگ نون یا سیبزمینی بذارید. بعد یه لایه برنج، یه لایه کلم سرخشده، یه لایه سبزی و گوشت قلقلیها رو بریزید. همین کار رو لایهلایه ادامه بدید تا مواد تموم بشن. در آخر زعفران دمکرده رو روی برنج بریزید.
- حرارت رو اول زیاد کنید تا بخار داخل قابلمه جمع بشه، بعد شعله رو کم کنید و اجازه بدید کلم پلو حدود 45 دقیقه تا 1 ساعت دم بکشه.
- وقتی برنج کاملاً دم کشید، آروم مخلوط کنید تا مواد یکدست بشن. بعد توی دیس بکشید و با ماست، سالاد شیرازی یا ترشی سرو کنید.
نکات و فوت و فن ها
- سبزی تازه استفاده کنید: سبزیجات معطر، عطر بینظیری به غذا میدن.
- سرخ کردن کلم: زیاد سرخشون نکنید که تلخ نشه، فقط در حدی که سبک بشه و طعم بگیره.
- گوشت قلقلی رو کوچیک بگیرید: تا موقع خوردن راحتتر باشه و توی غذا مزهش بهتر ترکیب بشه.
- زعفران: یه چاشنی عالی برای خوشرنگ و خوشطعم شدن برنجه پس ازش غافل نشید.
- اگه گیاهخوار هستین: میتونید گوشت رو حذف کنید و مقدار سبزیجات رو بیشتر کنید.
تبلیغات
ارزش غذایی
مناسب برای 4 نفر
در هر100گرم
- مقدار مواد مغذیکالری210
- % درصد نیاز روزانه *
- چربی کل
8گرم
13%
- چربی اشباع 2گرم 10%
- کلسترول 20میلی گرم 7%
- سدیم 250میلی گرم 11%
- پتاسیم 280میلی گرم 8%
- کربوهیدرات کل
28گرم
10%
- فیبر 3گرم 12%
- قند 2گرم
- پروتئین 9گرم 18%
- ویتامین آ 6%
- ویتامین سی 7%
- کلسیوم 5%
- آهن 8%
* درصد نیاز روزانه به شما می گوید که یک ماده مغذی درمقدار مشخص شده چقدر از رژیم غذایی روزانه شما را فراهم می کند. مقدار پیشفرض براساس 2000 کالری در روز یعنی مقدار استاندارد جهانی تغذیه مشخص شده است.