چیکن استراگانوف یکی از غذاهای محبوب بینالمللیه که با ترکیب مرغ نرم و جوسی که توی دهن آب میشه، قارچ تفتدادهشده و یک سس خامهای غلیظ تهیه میشه. این غذا ریشه در آشپزی روسیه داره، ولی توی خیلی از کشورها حسابی جا افتاده و برای مهمانیها و دورهمیها سرو میشه.
این غذا به مرور زمان و رفتن به کشورای دیگه دستوراش تغییراتی کرده و تقریبا توی هر کشوری یه بخش از آشپزی اون کشور رو به خودش گرفته
طرز تهیه چیکن استراگانوف
وعده غذایی: غذای اصلی, نهار, شامنوع غذا: ملل, روسیهدرجه سختی: متوسط4
نفر230
کیلو کالری45
دقیقهچیکن استراگانوف یه گزینه عالیه که در کنار غذاهای دیگه مثل بیف استراگانوف یا پاستا آلفردو هم طرفدارای زیادی داره. این غذا در کنار نون تست یا پاستا، یه ترکیب شیک و خوشمزه میشه
مواد لازم
- مواد اصلی:
فیله مرغ: ۵۰۰ گرم (به شکل نواری یا مکعبی خرد شده)
قارچ: ۲۵۰ گرم (برشهای نازک)
پیاز: ۱ عدد متوسط (ریز خردشده)
سیر: ۲ حبه (ریز خردشده)
خامه صبحانه: ۲۰۰ گرم
شیر: ۱ پیمانه
آرد سفید: ۱ قاشق غذاخوری
کره: ۳۰ گرم
روغن: به مقدار لازم
- ادویهها:
نمک: به مقدار لازم
فلفل سیاه: ۱ قاشق چایخوری
پاپریکا: نصف قاشق چایخوری (اختیاری)
پودر جوز هندی: نوک قاشق چایخوری (اختیاری)
طرز تهیه
- آمادهسازی مواد اولیه:
- مرغ رو به شکل نواری یا مکعبی خرد کنید. مطمئن بشید که تکههای مرغ اندازهای یکسان داشته باشن تا یکدست بپزن.
- قارچها رو بشویید و به برشهای نازک تقسیم کنید. پیاز و سیر رو هم ریز خرد کنید.
- مرغ رو تفت بدید: توی یه تابه بزرگ، کمی روغن و نصف کره رو داغ کنید. تکههای مرغ رو به تابه اضافه کنید و با حرارت متوسط تفت بدید تا طلایی بشن. کمی نمک و فلفل اضافه کنید. وقتی مرغها طلایی شدن، از تابه خارج کنید و کنار بذارید.
- قارچ رو سرخ کنید: باقیمونده کره رو به تابه اضافه کنید و قارچها رو داخلش بریزید. با حرارت بالا تفت بدید تا آب قارچ کشیده بشه و رنگشون طلایی شه. قارچها رو هم کنار بذارید.
- سس خامهای چیکس استراگانوف:
- سس رو درست کنید: پیاز خردشده رو توی همون تابه بریزید و روی حرارت متوسط تفت بدید تا نرم بشه. بعد سیر رو اضافه کنید و ۱ دقیقه دیگه تفت بدید.
- آرد اضافه کنید: آرد رو به پیاز اضافه کنید و خوب هم بزنید تا بوی خامی آرد گرفته بشه.
- شیر و خامه: شیر رو کمکم به مخلوط اضافه کنید و سریع هم بزنید تا گلوله نشه. وقتی مخلوط غلیظ شد، خامه رو اضافه کنید و هم بزنید.
- ادویهها: نمک، فلفل سیاه، پاپریکا و جوز هندی رو به سس اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.
- ترکیب مواد:
- مرغ و قارچ: مرغ و قارچ رو به سس اضافه کنید و روی حرارت ملایم ۵-۱۰ دقیقه بپزید تا مواد خوب به هم مزه بدن.
نکات و فوت و فن ها
- بافت نرمتر مرغ: مرغ رو میتونید قبل از پخت با کمی آبلیمو و نمک (حتی ماست) برای یه مدت مزهدار کنید.
- غلیظتر کردن سس: اگر سس خیلی رقیق بود، یه کم دیگه آرد با شیر سرد حل کنید و به سس اضافه کنید.
- این غذا با پاستا، نون تست، یا پوره سیبزمینی عالی میشه.
- کمی جعفری خردشده یا پودر آویشن در آخر روی غذا بپاشید. این کار هم بو هم ظاهر غذا رو جذابتر می کنه.
تبلیغات
ارزش غذایی
مناسب برای 4 نفر
در هر100گرم
- مقدار مواد مغذیکالری230
- % درصد نیاز روزانه *
- چربی کل
15گرم
24%
- چربی اشباع 8گرم 40%
- کلسترول 70میلی گرم 24%
- سدیم 200میلی گرم 9%
- پتاسیم 300میلی گرم 9%
- کربوهیدرات کل
7گرم
3%
- فیبر 1گرم 4%
- قند 1گرم
- پروتئین 17گرم 34%
- ویتامین آ 12%
- کلسیوم 8%
- آهن 5%
* درصد نیاز روزانه به شما می گوید که یک ماده مغذی درمقدار مشخص شده چقدر از رژیم غذایی روزانه شما را فراهم می کند. مقدار پیشفرض براساس 2000 کالری در روز یعنی مقدار استاندارد جهانی تغذیه مشخص شده است.