چلو کباب کوبیده یکی از معروفترین و محبوبترین غذاهای ایرانی است که در تمام نقاط کشور و حتی در میان مردم دیگر کشورها نیز شناخته شده است. این کباب که در کنار برنج ایرانی سرو می شود، دقت و مهارت خاصی نیاز دارد که ما در ادامه به شما آموزش می دهیم. مواد چلو کباب کوبیده باید با دقت انتخاب شوند زیرا تاثیر بسیار زیادی روی طعم نهایی آن خواهند داشت.
چلو کباب کوبیده مانند جوجه کباب به دلیل طعم خاص و لذیذش، از غذاهای محبوب در مجالس و مهمانیها است و معمولاً با گوجهفرنگی کبابی، فلفل سبز و ریحان تازه سرو میشود. این غذا نه تنها نشاندهنده هنر آشپزی ایرانی است، بلکه نمادی از فرهنگ و سنت مهماننوازی ما ایرانیان نیز محسوب میشود.
دستور پخت چلو کباب کوبیده
وعده غذایی: غذای اصلینوع غذا: ایرانیدرجه سختی: پیشرفته4
نفر300
kcal4.8
2
ساعتچلو کباب کوبیده یکی از محبوبترین و معروفترین غذاهای ایرانی است که در سراسر کشور سرو میشود. این غذا به دلیل طعم دلپذیر و بافت خاصش جایگاه ویژهای در تمام منوهای رستوران های ایرانی دارد. در ادامه، طرز تهیه این غذای لذیذ را به همراه نکات مهم برای تهیه یک چلو کباب کوبیده بینقص آماده کرده ایم، با ما همراه باشید.
مواد لازم
- مواد لازم برای کباب کوبیده:
گوشت چرخکرده گوسفندی: 250 گرم (ترجیحاً سردست)
گوشت چرخکرده گاوی: 250 گرم (ترجیحاً قلوهگاه)
دنبه چرخکرده 100 گرم (احتیاری)
پیاز: 2 عدد بزرگ، رنده شده و آبگرفته
نمک: 1 قاشق چایخوری
فلفل سیاه: 1/2 قاشق چایخوری
زردچوبه: 1/2 قاشق چایخوری (اختیاری)
زعفران دم کرده: 1 قاشق غذاخوری (اختیاری)
- مواد لازم برای چلو:
برنج: 3 پیمانه
روغن یا کره: به مقدار لازم
زعفران دم کرده: به مقدار لازم
نمک: به مقدار لازم
- برای سرو:
گوجه و فلفل کبابی به تعداد دلخواه
سبزی ریحان به مفدار دلخواه
طرز تهیه
- آمادهسازی مواد کباب کوبیده:
- پیاز رنده شده را به خوبی فشار دهید تا آب آن کاملاً گرفته شود. این مرحله بسیار مهم است زیرا آب پیاز میتواند باعث شل شدن مخلوط کباب شود.
- پیاز رنده شده را به خوبی فشار دهید تا آب آن کاملاً گرفته شود. این مرحله بسیار مهم است زیرا آب پیاز میتواند باعث شل شدن مخلوط کباب شود.
- مخلوط را به مدت حداقل 1 ساعت (اما خیلی خیلی بهتر است که یک شب کامل) در یخچال استراحت دهید تا مواد به خوبی به هم بچسبند و طعمها مخلوط شوند.
- سیخ کردن کباب:
- دستها را با آب سرد مرطوب کنید تا مخلوط گوشت به دست نچسبد.
- مقدار کمی از مخلوط گوشت را بردارید و به آرامی آن را دور سیخهای کبابی فلزی بپیچید. با انگشت شست و اشاره گوشت را به شکل یکنواخت و منظم روی سیخ شکل دهید و مطمئن شوید که گوشت به خوبی به سیخ چسبیده است.
- در انتها گوشت اضافه ی پایین سیخ را بردارید و دو سر کباب روی سیخ را با انگشتان وسط و اشاره فشار داده و محکم کنید تا از سیخ جدا نشود.
دوباره سیخ ها را داخل یخچال بگزارید تا کباب کوبیده روی سیخ خود را بگیرد. - پخت کباب:
- منقل و زغالها را به خوبی آماده کنید.
- سیخهای کباب را روی منقل قرار دهید و چند لحظه ی اول به طور مداوم و تند تند آنها را بچرخانید تا زمانی که به قول معروف کباب عرق کند. این کار باعث می شود که کباب از سیخ جدا نشود. اگر نچرخانید کباب از سیخ جدا شده و می افتد.
- سپس کم کم سیخ ها را بگردانید و زغال ها را باد بزنید و دقت کنید که کبابها نسوزند و به خوبی بپزند.
- در انتهای پخت، میتوانید کمی زعفران دم کرده روی کبابها بریزید تا عطر و طعم بیشتری به کبابها بدهد.
- آمادهسازی چلو:
- برنج را شسته و به مدت 1 ساعت در آب و نمک خیس کنید.
- در یک قابلمه بزرگ، آب را به جوش بیاورید و برنج خیسخورده را به آن اضافه کنید. اجازه دهید برنج به مدت 7-10 دقیقه بجوشد تا نیمپز شود، سپس آن را آبکش کنید.
- در قابلمهای که میخواهید برنج را دم کنید، کمی روغن یا کره بریزید. میتوانید برای تهدیگ از نان، سیبزمینی یا برنج ساده استفاده کنید.
- برنج آبکش شده را در قابلمه بریزید و روی آن کمی زعفران دم کرده بریزید. دمکنی بگذارید و اجازه دهید برنج به مدت 30-40 دقیقه روی حرارت ملایم دم بکشد.
می توانید بجای ریختن زعفران روی کل برنج، می توانید مقداری از برنج را همراه با زعفران داخل ظرف دیگری دم کنید. - ده دقیقه ی آخر مقداری کره ی آب شده روی برنج بریزید تا طعم بهتری گرفته و بافت خشک نداشته باشد.
- سرو چلو کباب کوبیده:
- برنج دم کشیده را در ظرف سرو بریزید و روی آن را با مقداری برنج زعفرانی تزئین کنید.
- سیخهای کباب را روی برنج قرار دهید و با گوجهفرنگی کبابی، فلفل کبابی، پیاز و لیموترش در کنار ریحان سرو کنید.
نکات و فوت و فن ها
- پیاز: آبگیری کامل پیاز رنده شده برای جلوگیری از شل شدن مخلوط گوشت بسیار مهم است.
- چرخ کردن: پیشنهاد شده است یکی دوبار گوشت را با پیاز چرخ کنید اما این کار الزامی نیست.
- مخلوط گوشت: استفاده از گوشت چرخکرده مخلوط گوسفندی سردست و قلوه گاه گوساله باعث میشود تا کبابها طعم بهتر و چربی لازم را داشته باشند.
- دنبه: افزودن دنبه اختیاری است اما دنبه یگفته شده می تواند هم طعم چلو کباب کوبیده را چرب و چیلی تر کند هم کباب از سیخ جدا نشود.
- پخت کباب: سیخهای کباب را به طور مداوم بچرخانید مخصوصا اوایل کباب کردن تا هم گوشت شما از سیخ جدا نشود و هم کباب یکدست بپزد..
- برنج: استفاده از زعفران دم کرده باعث میشود تا برنج عطر و طعم خاصی داشته باشد و ظاهری زیبا به غذا ببخشد. اما می توانید فقط مقداری از برنج را که می خواهید ته دیگ شود و مقداری که روی برنج می ریزید را زعفرانی کنید برای این کار باید بعد از آبکشی برنج مقداری را با زعفران مخلوط کرده و ته قابله بریزید و مابقی برنج را به صورت سفید روی آن ریخته و اجازه دهید دم بکشد. و در بعد از دم کشیدن مقدار دیگری را برداشته با زعفران رنگ بدهید و پرس برنج بریزید.
- جوش شیرین: با این که این کار پیشنهاد نمی شود و یا اصلا الزامی نیست اما بهتر است بدانید در بسیاری از رستوران ها برای حالت پفکی و پوک شدن کوبیده از مقداری جوش شیرین استفاده می شود. مثلا برای مقدار مواد اولیه ی بالا نیم تا یک قاشق چایخوری سر خالی می توان از این ماده استفاده کرد.
ارزش غذایی
مناسب برای 4 نفر
در هر100گرم
- مقدار مواد مغذیکالری300
- % درصد نیاز روزانه *
- چربی کل
25گرم
39%
- کلسترول 50میلی گرم 17%
- سدیم 199میلی گرم 9%
- کربوهیدرات کل
25گرم
9%
- فیبر 3گرم 12%
- قند 1گرم
- پروتئین 15گرم 30%
- ویتامین آ 5%
- ویتامین سی 3%
- کلسیوم 3%
- آهن 15%
* درصد نیاز روزانه به شما می گوید که یک ماده مغذی درمقدار مشخص شده چقدر از رژیم غذایی روزانه شما را فراهم می کند. مقدار پیشفرض براساس 2000 کالری در روز یعنی مقدار استاندارد جهانی تغذیه مشخص شده است.