کیک یزدی یکی از محبوبترین شیرینیهای سنتی ایرانه که از گذشتههای دور تا امروز، پای ثابت همه ی مراسمها و مهمونیها بوده. این کیک با عطر گلاب و هل خوشمزه، بافت نرم و لطیفی داره که هرکسی رو عاشق خودش میکنه.
این کاپ کیک ایرانی خوشطعم رو میتونید بهعنوان عصرونه با یه فنجون چای یا حتی برای پذیرایی از مهمونها سرو کنید. قول میدیم از درست کردنش پشیمون نمیشید!
طرز تهیه کیک یزدی
وعده غذایی: دسرنوع غذا: ایرانی, یزدیدرجه سختی: متوسط6
نفر350
کیلو کالری4.7
50
دقیقهبا اینکه ممکنه فکر کنید پخت کیک یزدی سخت باشه، ولی باور کنید خیلی ساده و سریع میتونید اون رو توی خونه درست کنید. تازه، وقتی دستپخت خودتون رو بچشید، میبینید چقدر با نمونههای بازاری تفاوت داره و بهتره!
مواد لازم
آرد سفید: 2 پیمانه
تخممرغ: 3 عدد
شکر: 1 پیمانه
روغن مایع: 1 پیمانه
ماست: 1 پیمانه
بکینگ پودر: 1 قاشق چایخوری
وانیل: 1/2 قاشق چایخوری
هل آسیابشده: 1 قاشق چایخوری
گلاب: 2 قاشق غذاخوری
کنجد: به مقدار لازم برای تزیین
طرز تهیه
- اول فر رو روی 180 درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم بشه. قالبهای مافین یا کیک یزدی رو آماده کنید و کپسول کاغذی توشون بذارید.
- توی یه ظرف، تخممرغها رو با شکر و وانیل با همزن (بهتره برقی باشه) بزنید تا حسابی پف کنه و کرم رنگ بشه. این مرحله خیلی مهمه تا کیکتون نرم و سبک بشه.
- روغن مایع رو کمکم به مخلوط تخممرغ اضافه کنید و دوباره هم بزنید. بعدش ماست رو هم اضافه کنید و هم بزنید تا مواد خوب باهم ترکیب بشن.
- حالا وقت اضافه کردن مواد خشکه. آرد رو با بکینگ پودر و هل الک کنید و کمکم به مواد اضافه کنید. با لیسک بهآرومی و حتما به شکل دورانی هم بزنید تا مواد یکدست بشن و پفش نخوابه. اگه حالت عادی هم بزنید پف می خوابه و کیکتون اون پوکی مخصوص کیک یزدی رواز دس میده.
- گلاب رو هم به مواد اضافه کنید و یه هم کوچیک بزنید. خب دیگه مواد کیک آمادهست!
- حالا مواد رو توی قالبها بریزید، اما نه تا لبه، چون کیکا توی فر پف میکنن. بعد روی هر کیک یه مقدار کنجد بپاشید.
- قالبا رو توی فر بذارید و اجازه بدید 20 تا 30 دقیقه بپزن. وقتی روی کیکها طلایی شد و از فر دراوردید، با خلال دندون تست کنید. اگه خلال دندون تمیز بیرون اومد یعنی کیک یزدی تون آمادست.
- بعد از اینکه خنک شدن، از قالبها دربیارید و نوش جان کنید!
نکات و فوت و فن ها
- برای طعم بهتر میتونید نصف قاشق چایخوری زعفران دمکرده هم به مواد اضافه کنید.
- حتماً تخممرغها و ماست رو از قبل به دمای محیط برسونید تا کیک بهتری داشته باشید.
- برای اینکه کیک یزدیهاتون ترک قشنگی بخوره، از دمای بالای فر استفاده کنید.
- می تونین کیک یزدی رو با پودر پسته هم تزئین کنید.
تبلیغات
ارزش غذایی
مناسب برای 4 نفر
در هر100گرم
- مقدار مواد مغذیکالری350
- % درصد نیاز روزانه *
- چربی کل
18گرم
28%
- چربی اشباع 2.5گرم 13%
- کلسترول 55میلی گرم 19%
- سدیم 150میلی گرم 7%
- پتاسیم 120میلی گرم 4%
- کربوهیدرات کل
42گرم
15%
- فیبر 1گرم 4%
- قند 22گرم
- پروتئین 5گرم 10%
- ویتامین آ 2%
- کلسیوم 6%
- آهن 10%
* درصد نیاز روزانه به شما می گوید که یک ماده مغذی درمقدار مشخص شده چقدر از رژیم غذایی روزانه شما را فراهم می کند. مقدار پیشفرض براساس 2000 کالری در روز یعنی مقدار استاندارد جهانی تغذیه مشخص شده است.