کوکی شکلاتی یکی از اون شیرینیهایییه که هر وقت اسمش میاد، ناخودآگاه یه لبخند رو لبمون می شینه. ترکیب بافت نرم وسط، گوشه های کمی برشته و چیپسهای شکلاتی که هر لقمه رو به یه تجربهی خاص تبدیل میکنن، باعث می شه سخت بشه ازش دل کند. این دستور، یکی از آسون ترین و در عین حال خوشمزهترین روش های درست کردن کوکی تو خونه ست.
این کوکیها اونقدری خوشعطر و دوستداشتنی هستن که میتونن با هر شیرینی دیگهای رقابت کنن. حتی خیلی وقتها وقتی داریم شیرینی مثل کیک شکلاتی یا کیک یخچالی درست میکنیم، دلمون هوای یه کوکی نرم و کلاسیک رو میکنه. حالا با این دستور، خیلی راحت می تونین تو خونه یه چیزی تو مایه های بهترین کافه های شهر درست کنین.

طرز تهیه کوکی شکلاتی
وعده غذایی: دسرنوع غذا: ملل, آمریکاییدرجه سختی: متوسط8
نفر15
دقیقه45
دقیقه490
کیلو کالری1
ساعتو چیزی که این کوکی رو خاص تر می کنه، اینه که می تونین طبق سلیقه خودتون تغییرش بدین. از اضافه کردن مغزهای مختلف گرفته تا استفاده از شکلات سفید یا حتی شکلات دارک ۷۰ درصد. هر تغییر کوچیکی می تونه یه طعم تازه بهش بده و همین باعث می شه این دستور هیچ وقت تکراری نشه.
مواد لازم
کره ۱۰۰ گرم (نرم در دمای محیط)
شکر سفید ۱/۲ پیمانه (حدود ۱۰۰ گرم)
شکر قهوهای روشن ۱/۲ پیمانه (حدود ۹۰ گرم)
تخممرغ بزرگ ۱ عدد
وانیل مایع ۱ قاشق چایخوری
آرد سفید الک شده ۱ و ۱/۴ پیمانه (حدود ۱۵۰ گرم)
بیکینگپودر ۱/۲ قاشق چایخوری
جوش شیرین ۱/۴ قاشق چایخوری
نمک ۱ پنس (نوک قاشق چایخوری)
شکلات چیپسی یا خردشده ۱ پیمانه (حدود ۱۵۰ گرم)
گردو خردشده ۱/۴ پیمانه (اختیاری)
طرز تهیه
- اول از همه، کره رو از یخچال دربیارین تا به دمای محیط برسه و نرم بشه. وقتی انگشت رو روش بزنین و فرو بره، یعنی آمادست.
- توی یه کاسهی بزرگ، کرهی نرم رو با شکر سفید و شکر قهوهای بریزین و با همزن دستی یا برقی بزنین تا کرمرنگ و سبک بشه.
- بعد تخممرغ و وانیل رو اضافه کنین و دوباره بزنین تا مواد کاملاً یکدست شن.
- حالا توی یه ظرف جدا، آرد، بیکینگپودر، جوش شیرین و نمک رو الک کنین و کمکم بریزین داخل مواد مرطوب. این قسمت بهتره با لیسک یا قاشق چوبی هم زده بشه تا خمیر زیادی ورز نخوره و سفت نشه.
- شکلات چیپسی و اگه خواستین گردو رو هم اضافه کنین و فقط در حد ترکیب شدن با خمیر، هم بزنین.
- حالا خمیر رو بذارین برای نیم ساعت توی یخچال تا خودش رو بگیره و موقع پخت، کوکیها بیش از حد پهن نشن.
- فر رو روی دمای ۱۷۵ درجه سانتیگراد (۳۵۰ درجه فارنهایت) گرم کنین. کف سینی فر رو با کاغذ روغنی بپوشونین.
- خمیر رو با قاشق یا اسکوپ بستنی بردارین و با فاصلهی مناسب روی سینی بچینین. چون کوکیها موقع پخت باز میشن، باید بینشون جا باشه.
- سینی رو بذارین داخل فر و به مدت ۱۰ تا ۱۲ دقیقه بپزین. وقتی لبههای کوکی طلایی شد اما وسطش هنوز یهکم نرمه، یعنی آمادست.
- بعد از درآوردن از فر، اجازه بدین کوکیها حدود ۵ دقیقه توی سینی بمونن، بعد منتقلشون کنین روی توری تا خنک بشن.
نکات و فوت و فن ها
- اگه دنبال کوکی نرم و مرطاب هستین، شکر قهوهای رو حذف نکنین.
- زیاد هم زدن خمیر باعث سفت شدن بافت نهایی میشه، پس بعد از اضافه کردن آرد، فقط در حد ترکیب شدن هم بزنین.
- برای کوکیهای ضخیمتر، خمیر رو ۵ دقیقه تو فریزر بذارین قبل از پخت.
- میتونین بخشی از شکلات چیپسی رو نگه دارین و قبل از پخت، روی هر گلولهی خمیر فشار بدین تا روی کوکی نمای قشنگتری بده.
- کوکی داغ شکنندهست! صبر داشته باشین و بذارین کامل خنک بشه تا فرم بگیره.
تبلیغات
سوالات متداول
- چطوری میتونیم کوکیهامون رو برای مدت طولانی نگهداریم؟
اگه میخواین کوکیها تا یه هفته تازه بمونن، داخل ظرف دربسته و در جای خنک نگهشون دارین. اگه بیشتر از این زمان مد نظرتونه، بهتره داخل فریزر بذارین. برای استفاده، فقط ۱۰ دقیقه قبل از خوردن از فریزر دربیارین. - میشه به جای شکلات چیپسی از شکلات تختهای استفاده کرد؟
بله، کاملاً! فقط کافیه شکلات رو خرد کنین و جایگزین کنین. حتی ترکیب شکلات سفید و تلخ هم یه طعم فوقالعاده میده. - خمیر کوکی باید سفت باشه یا شل؟
خمیر نهایی باید نرم باشه ولی چسبناک نه. اگه خیلی شله، ۱ تا ۲ قاشق آرد اضافه کنین. اگه خیلی سفته، شاید کره به اندازهی کافی نرم نبوده. - چرا کوکیهام پهن شدن و فرم نگرفتن؟
دلیلش اینه که خمیرتون استراحت نکرده یا کره زیادی گرم بوده. خنک کردن خمیر خیلی مهمه! - میتونیم به این دستور کاکائو اضافه کنیم؟
حتماً! حدود ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری پودر کاکائو (بهجای همون مقدار آرد) اضافه کنین تا کوکی شکلاتیتر بشه.
چند ماه پیش، یه مهمونی کوچیک خانوادگی داشتیم. نمیخواستم شیرینی آماده بخرم، واسه همین دستبهکار شدم و این کوکیها رو درست کردم. وقتی هنوز گرم بودن و بوی شکلات خونه رو پر کرده بود، همه دور میز جمع شدن و یه دل سیر خوردن. از بچهها تا مادربزرگم، همه عاشقش شدن! همون شب دستور رو نوشتم وگفتم حتما یه روز این با شما به اشتراک میذارم.
چون این کوکی شامل مقدار زیادی شکر و چربی اشباع شده ست، بهتره توی مصرفش تعادل رعایت بشه، مخصوصاً برای کسایی که کلسترول بالا یا دیابت دارن. میتونین با جایگزین کردن بخشی از شکر با استویا یا استفاده از روغن نارگیل به جای کره، نسخهی رژیمی سالم تری ازش تهیه کنین.
جدول اشتباهات رایج در پخت و راهحل ها
اشتباه رایج | علت | راهحل پیشنهادی |
---|---|---|
کوکیها پهن و تخت شدن | خمیر گرم بوده یا کره بیش از حد نرم شده | استراحت دادن خمیر در یخچال حداقل ۳۰ دقیقه |
بافت کوکی سفت و خشک شده | بیش از حد پختن یا زیاد هم زدن خمیر | پخت کمتر و هم زدن در حد ترکیب شدن |
شکلاتها تهنشین شدن | اندازه شکلات بزرگ یا خمیر خیلی شل بوده | استفاده از شکلات چیپسی و استراحت خمیر |
کوکیها شکل نگرفتن | دمای فر کم یا خمیر خیلی شل بوده | تنظیم دقیق دمای فر و استفاده از کاغذ روغنی |
ارزش غذایی
مناسب برای 4 نفر
در هر100گرم
- مقدار مواد مغذیکالری490
- % درصد نیاز روزانه *
- چربی کل
23گرم
36%
- چربی اشباع 13گرم 65%
- کلسترول 55میلی گرم 19%
- سدیم 210میلی گرم 9%
- پتاسیم 180میلی گرم 6%
- کربوهیدرات کل
66گرم
22%
- فیبر 2گرم 8%
- قند 35گرم
- پروتئین 5گرم 10%
- ویتامین آ 5%
- کلسیوم 4%
- آهن 5%
* درصد نیاز روزانه به شما می گوید که یک ماده مغذی درمقدار مشخص شده چقدر از رژیم غذایی روزانه شما را فراهم می کند. مقدار پیشفرض براساس 2000 کالری در روز یعنی مقدار استاندارد جهانی تغذیه مشخص شده است.