کتلت یکی از غذاهای محبوب و سنتی ایرانی است که به دلیل طعم لذیذ و سادگی در تهیه، در بسیاری از خانهها پخته میشود. این غذای خوشمزه که معمولاً با گوشت چرخکرده، سیبزمینی و ادویههای مختلف تهیه میشود، میتواند به عنوان غذای اصلی در وعدههای نهار یا شام سرو شود. با دنبال کردن این دستور پخت، میتوانید کتلت خانگی را به راحتی تهیه کنید و از طعم و مزه آن لذت ببرید.
اگر این غذا را پسندید احتمالا دستور پخت کباب تابه ای ما را هم بپسندید.
دستور پخت کتلت
وعده غذایی: غذای اصلینوع غذا: ایرانیدرجه سختی: متوسط4
نفر248
کیلو کالری4.7
1
ساعتبا این دستور پخت ساده و دقیق، میتوانید کتلت خوشطعم و لذیذ را به راحتی تهیه کنید. این غذای آسان و محبوب، مناسب برای تمامی اعضای خانواده است و میتواند به عنوان نهار یا شام سرو شود. با رعایت نکات و فوت و فنهای تهیه کتلت، میتوانید این خوراکی لذیذ را به بهترین شکل ممکن آماده کنید و از طعم و مزه دلپذیر آن بهرهمند شوید.
مواد لازم
گوشت چرخکرده: 500 گرم
سیبزمینی: 3 عدد متوسط
پیاز: 1 عدد بزرگ
تخممرغ: 1 عدد
آرد سوخاری: 1 پیمانه
نمک و فلفل: به میزان لازم
زردچوبه: 1 قاشق چایخوری
سماق: به میزان لازم (اختیاری)
روغن: به میزان لازم
طرز تهیه
- سیبزمینیها را پوست گرفته و رنده کنید ترجیحا از دندانه های نسبتا بزرگتر رنده استفاده کنید. پیاز را نیز پوست گرفته و ریز رنده کنید. هر دو را به خوبی فشار دهید تا آب اضافی آنها خارج شود. از توری یا صافی هم برای آب گیری می توانید استفاده کنید.
- در یک کاسه بزرگ، گوشت چرخکرده، سیبزمینی رنده شده، پیاز رنده شده، تخممرغ، آرد سوخاری، نمک، فلفل و زردچوبه را به خوبی مخلوط کنید تا مواد یکدست و چسبناک شوند.
- از مواد کتلت به اندازه یک نارنگی کوچک برداشته و با دستهایتان آن را به شکل گرد و سپس به شکل بیضی یا دایرهای تخت شکل دهید.
- در یک تابه بزرگ، مقداری روغن ریخته و روی حرارت متوسط قرار دهید. کتلتها را در روغن داغ قرار داده و هر طرف آنها را به مدت 5-7 دقیقه سرخ کنید تا طلایی و ترد شوند.
- کتلتهای سرخ شده را روی دستمال کاغذی حوله ای قرار دهید تا روغن اضافی آنها گرفته شود.
- کتلتها را میتوانید با نان، گوجهفرنگی، خیارشور و سبزی خوردن تازه سرو کنید.
نکات و فوت و فن ها
- دقت کنید که آب اضافی سیبزمینی و پیاز را به خوبی بگیرید تا کتلتها هنگام سرخ شدن وا نروند.
- میتوانید میزان آرد سوخاری را بر اساس چسبندگی مواد تنظیم کنید.
- حرارت روغن نباید خیلی زیاد باشد، زیرا کتلتها ممکن است زود بسوزند. همچنین از مقدار کافی روغن استفاده کنید تا کتلتها به خوبی سرخ شوند.
- میتوانید به مواد کتلت سبزیجاتی مانند جعفری خرد شده یا سبزیجات معطر دیگر اضافه کنید تا طعم و رنگ بهتری داشته باشید
تبلیغات
تبلیغات
ارزش غذایی
مناسب برای 4 نفر
در هر100گرم
- مقدار مواد مغذیکالری250
- % درصد نیاز روزانه *
- چربی کل
15گرم
24%
- چربی اشباع 5گرم 25%
- کلسترول 60میلی گرم 20%
- سدیم 300میلی گرم 13%
- پتاسیم 400میلی گرم 12%
- کربوهیدرات کل
15گرم
5%
- فیبر 2گرم 8%
- قند 1گرم
- پروتئین 15گرم 30%
- ویتامین آ 4%
- ویتامین سی 8%
- کلسیوم 3%
- آهن 11%
* درصد نیاز روزانه به شما می گوید که یک ماده مغذی درمقدار مشخص شده چقدر از رژیم غذایی روزانه شما را فراهم می کند. مقدار پیشفرض براساس 2000 کالری در روز یعنی مقدار استاندارد جهانی تغذیه مشخص شده است.