چلو گوشت یکی از اون غذاهای اصیل و مجلسی ایرانیه که معمولا برای مهمونیهای خاص و مجالس رسمی سرو میشه. ترکیب برنج خوشعطر ایرانی و گوشت با سسی غلیظ و معطر، این غذا رو به یکی از محبوبترین غذاهای سنتی ایران تبدیل کرده. معمولا چلو گوشت با برنج زعفرانی، تهدیگ سیبزمینی و گوشت گوسفندی که حسابی نرم و خوشمزه پخته شده، سرو میشه.
نکتهای که چلو گوشت رو خاصتر میکنه، طرز پخت آرام و طولانی مدتش هست که باعث میشه گوشت به طور کامل پخته و طعمها با هم ترکیب بشن. سسی که در آخر به دست میاد، طعم بینظیری داره و هر لقمهای که از گوشت و برنج میخورین، طعم زعفران و ادویههای دلنشین رو حس میکنین.
دستور پخت چلو گوشت
وعده غذایی: غذای اصلینوع غذا: ایرانیدرجه سختی: متوسط4
نفر250
کیلو کالری4.9
3
ساعتاین غذا علاوه بر طعم بینظیرش، یه انتخاب عالی برای مهمونیهاست، چون ظاهر شیکی داره و به خاطر عطر و طعمش، هرکسی رو سر میز میخکوب میکنه!
مواد لازم
- برای گوشت:
گوشت گوسفندی با استخوان: 1 کیلوگرم (ترجیحا ران یا گردن)
پیاز: 2 عدد بزرگ
سیر: 4 حبه
زعفران دمکرده: 3 قاشق غذاخوری
چوب دارچین: 1 تکه
برگ بو: 2 عدد
رب گوجهفرنگی: 1 قاشق غذاخوری (اختیاری)
فلفل سیاه: 1 قاشق چایخوری
زردچوبه: 1 قاشق چایخوری
نمک: به مقدار لازم
روغن: به مقدار لازم
- برای پلو:
برنج ایرانی: 4 پیمانه
کره یا روغن: 3 قاشق غذاخوری
زعفران دمکرده: 2 قاشق غذاخوری
نمک: به مقدار لازم
طرز تهیه
- ابتدا گوشت رو بشورین و به همراه پیازهای درشت خرد شده و سیر، توی قابلمه بذارین. گوشت رو با کمی روغن تفت بدین تا پیازها طلایی بشن و گوشت هم تغییر رنگ بده.
- زردچوبه و فلفل سیاه رو به قابلمه اضافه کنین و کمی تفت بدین تا عطر ادویهها بلند شه. حالا رب گوجهفرنگی رو هم اضافه کنین و حدود 2-3 دقیقه دیگه تفت بدین ولی حواستون باشه رب نسوزه.
- حدود 3 لیوان آب به گوشت اضافه کنین و چوب دارچین و برگ بو رو هم داخل قابلمه بندازین. شعله رو ملایم کنین و درب قابلمه رو بذارین تا گوشت به آرامی بپزه. حدود 2 تا 2.5 ساعت زمان نیاز دارین تا گوشت نرم بشه پس مطمئن شین شعله و حرارت زیاد نباشه.
- بعد از اینکه گوشت نرم شد، زعفران دمکرده و نمک رو اضافه کنین و بذارین 30 دقیقه دیگه هم گوشت با این مواد بپزه تا سس غلیظ بشه.
- برای پلو، برنج رو بشورین و حدود 1 ساعت خیس کنین. بعد برنج رو داخل آب جوش بریزین و به مدت 7-8 دقیقه بجوشونین. وقتی برنج نیمپز شد، آبکش کنین.
- کف قابلمه کمی روغن بریزین و تهدیگ دلخواهتون رو بچینین (سیبزمینی یا نون). برنج رو لایه به لایه داخل قابلمه بریزین و روی هر لایه کمی زعفران دمکرده بریزین. برنج رو دم کنین و به مدت 30-40 دقیقه بذارین تا کاملا دم بکشه.
- گوشت پخته شده رو توی ظرف بکشین و با پلو زعفرانی سرو کنین. می تونین گوشت رو توی آب خودش یا کنار اون سرو کنید.
نکات و فوت و فن ها
- بهترین نوع گوشت برای این غذا، گردن یا ران گوسفندیه که حسابی نرم و لذیذ میشه.
- چوب دارچین و برگ بو به خوشعطر شدن گوشت کمک میکنن، اما میتونین از چند دونه هل هم برای عطر بهتر استفاده کنین.
- حتما زعفران دمکرده رو آخرین مرحله به گوشت اضافه کنین تا عطر و رنگش حفظ بشه.
- استفاده از رب گوجهفرنگی اختیاریه، اگه نمیخواین طعم گوجه رو حس کنین میتونین حذفش کنین.
- برای اینکه پلو زعفرانی خوشرنگتری داشته باشین، حتما لایههای برنج رو با زعفران دمکرده مخلوط کنین.
تبلیغات
ارزش غذایی
مناسب برای 4 نفر
در هر100گرم
- مقدار مواد مغذیکالری250
- % درصد نیاز روزانه *
- چربی کل
15گرم
24%
- چربی اشباع 5گرم 25%
- کلسترول 75میلی گرم 25%
- سدیم 350میلی گرم 15%
- پتاسیم 280میلی گرم 8%
- کربوهیدرات کل
18گرم
6%
- فیبر 1گرم 4%
- قند 1گرم
- پروتئین 12گرم 24%
- ویتامین آ 5%
- ویتامین سی 2%
- کلسیوم 4%
- آهن 10%
* درصد نیاز روزانه به شما می گوید که یک ماده مغذی درمقدار مشخص شده چقدر از رژیم غذایی روزانه شما را فراهم می کند. مقدار پیشفرض براساس 2000 کالری در روز یعنی مقدار استاندارد جهانی تغذیه مشخص شده است.