همبرگر یکی از محبوبترین فستفودهای دنیاست که اگر به درستی تو خونه تهیه بشه، میتونه طعمی حتی بهتر از همبرگرهای رستورانی و فست فودی داشته باشه. با این دستور تهیه، ما قراره با چند ترفند ساده و استفاده از مواد اولیه با کیفیت، یک همبرگر حرفه ای و خوشمزه درست کنیم.
همبرگر خونگی حرفه ای با استفاده از گوشت خالص و درصد مناسبی از چربی تهیه میشه که به بافت و طعم اون کمک میکنه. برخلاف برگرهای آماده، تو این دستور شما میتونین ادویه ها و مواد اضافی رو دقیقاً به سلیقه خودتون تنظیم کنین. همچنین با انتخاب نون تازه و استفاده از سبزیجات متنوع، یه وعده غذایی سالم و خوشمزه برای خودتون و خانوادهتون آماده کنین. البته اگه از ساندویچ خوشتون میاد ساندویچ مرغ هم می تونی درست کنی.
طرز تهیه همبرگر
وعده غذایی: شام, نهارنوع غذا: مللدرجه سختی: متوسط2
نفر250
کیلو کالری4.8
45
دقیقهاگه دوست دارین همبرگری درست کنین که هم آبدار (جوسی) باشه و هم یه طعم غنی و خوشمزه داشته باشه، این دستور به شما کمک می کنه تا به این هدف برسین. ترفندهای مهمی مثل انتخاب نوع گوشت، استفاده از مواد ساده و حتی نحوه سرخ کردن همبرگر باعث میشه نتیجه نهایی شما کاملاً حرفه ای بشه.
مواد لازم
- مواد لازم برای گوشت همبرگر:
گوشت چرخکرده گوساله: 500 گرم (ترکیب 80٪ گوشت و 20٪ چربی)
پیاز: 1 عدد کوچک (رنده شده و آبگرفته)
سیر: 2 حبه (رنده شده)
نمک: 1 قاشق چایخوری
فلفل سیاه: ½ قاشق چایخوری
پودر پاپریکا: ½ قاشق چایخوری
پودر زیره: ¼ قاشق چایخوری
سس ورچسترشایر: 1 قاشق غذاخوری (اختیاری برای طعم بهتر)
- مواد لازم برای سرخ کردن و سرو:
روغن زیتون یا روغن مایع: 2 قاشق غذاخوری
نان همبرگر: 4 عدد
پنیر چدار یا موزارلا: 4 ورقه (اختیاری)
کاهو: چند برگ
گوجهفرنگی: 1 عدد (ورقهشده)
پیاز: 1 عدد (حلقهشده)
خیارشور: چند عدد (حلقهشده)
سس کچاپ و خردل: به مقدار لازم
طرز تهیه
- ابتدا گوشت چرخکرده رو داخل یه کاسه بزرگ بریزین. پیاز رنده شده، سیر رنده شده، نمک، فلفل سیاه، پاپریکا، زیره و در صورت تمایل سس ورچسترشایر رو به گوشت اضافه کنین. همه مواد رو به خوبی با هم مخلوط کنین تا ادویهها به طور یکنواخت در گوشت پخش بشن. سپس گوشت رو به مدت 15-20 دقیقه داخل یخچال بذارین تا طعمدار بشه و بهتر فرم بگیره.
- گوشت رو به 4 قسمت مساوی تقسیم کنین. هر قسمت رو به شکل یک دایره با ضخامت حدود 2 سانتیمتر دربیارین. وسط هر برگر رو با انگشت کمی فشار بدین تا یه حفره کوچک ایجاد بشه. این کار کمک میکنه برگر به طور یکنواخت پخته بشه و پف نکنه.
- یه تابه ی بزرگ رو روی حرارت متوسط گرم کنین و کمی روغن بهش اضافه کنین. همبرگرها رو داخل تابه بذارین و حدود 4-5 دقیقه یک طرفشون رو سرخ کنین تا قهوهای و خوشرنگ بشن. بعد همبرگر رو برگردونین و طرف دیگه رو هم 4-5 دقیقه سرخ کنین. اگه از پنیر استفاده میکنین، چند لحظه قبل از اینکه همبرگر کاملاً بپزه، پنیر رو روی برگرها بذارین تا ذوب بشه.
- در این مرحله، نونهای همبرگر رو داخل تابه یا روی گریل کمی گرم کنین تا ترد و طلایی بشن. می تونین روی هرکدوم یه ورق پنیر مثلا گودا هم بذارین.
- حالا نونهمبرگرای گرم شده رو باز کنین و روی نون پایینی کمی سس کچاپ یا خردل بمالین. همبرگر رو روی نون بذارین و بعد کاهو، گوجهفرنگی، پیاز و خیارشور رو اضافه کنین. در نهایت نان بالایی رو روی مواد بذارین.
نکات و فوت و فن ها
- گوشت چرخکرده با نسبت 80٪ گوشت و 20٪ چربی بهترین انتخابه تا همبرگرتون آبدار و نرم باشه.
- میتونین برای تنوع بیشتر، ادویههایی مثل پودر پیاز یا پودر سیر رو هم به گوشت اضافه کنین.
- اگه به این سس دسترسی دارین، حتماً اضافه کنین تا طعم خاص و خوشایندی به همبرگرتون بده.
- همبرگرها رو میتونین روی گریل هم درست کنین تا عطر و طعم دودی بیشتری داشته باشن. اگر از تابه استفاده میکنین، بهتره از تابه چدنی استفاده بشه.
- پنیر چدار یا موزارلا رو میتونین چند لحظه قبل از سرو روی همبرگر بذارین تا آب بشه و همبرگرتون رو خوشمزهتر کنه.
- برای همبرگر زغالی همین مراحل رو دنبال کنید فقط روی منقل با زغال بپزیدش. برای همبرگر دودی هم می تونین موقع پخت همبرگرها توی ماهیتابه یه پیاله ی نسوز کوچیک رو توش یکی دوتا زغال داغ بندازید بذارید وسط ماهیتابه بعد یه مقدار آب داخلش بریزید تا دود کنه و در ماهیتابه رو ببندید.
تبلیغات
ارزش غذایی
مناسب برای 4 نفر
در هر100گرم
- مقدار مواد مغذیکالری250
- % درصد نیاز روزانه *
- چربی کل
16گرم
25%
- چربی اشباع 6گرم 30%
- کلسترول 50میلی گرم 17%
- سدیم 350میلی گرم 15%
- پتاسیم 320میلی گرم 10%
- کربوهیدرات کل
15گرم
5%
- فیبر 2گرم 8%
- قند 3گرم
- پروتئین 18گرم 36%
- ویتامین آ 3%
- ویتامین سی 3%
- کلسیوم 10%
- آهن 12%
- ویتامین ب6 16%
- ویتامین ب12 25%
- زینک 18%
* درصد نیاز روزانه به شما می گوید که یک ماده مغذی درمقدار مشخص شده چقدر از رژیم غذایی روزانه شما را فراهم می کند. مقدار پیشفرض براساس 2000 کالری در روز یعنی مقدار استاندارد جهانی تغذیه مشخص شده است.