مرغ شکم پرر یکی از غذاهای فوقالعاده و مجلسیه که همیشه توی مهمونیها و مجالس خاص محبوبیت زیادی داره. ترکیبی از سبزیجات معطر، گردو، زرشک و ادویهها این غذا رو تبدیل به یه شاهکار خوشمزه میکنه. ظاهر زیبا و طعم ملسش هم باعث میشه مهمونهاتون شگفتزده بشن.
این غذا میتونه توی فر با ظاهری برشته و طلایی درست بشه یا اگر فر ندارین، روی گاز هم میتونین این خوشمزه رو به بهترین شکل ممکن بپزین. هردو روش طعمی عالی به مرغ میدن، فقط بسته به تجهیزاتی که دارین، روش مورد نظر رو انتخاب کنین. اگه از این غذا خوشتون اومد پیشنهاد می کنم مرغ ترش رو هم امتحان کنین.
دستور پخت مرغ شکم پر مجلسی
وعده غذایی: غذای اصلینوع غذا: ایرانیدرجه سختی: متوسط4
نفر230
کیلو کالری4.8
2
ساعت30
دقیقهبا استفاده از این دستور ساده و کاربردی، به راحتی میتونین مرغ شکم پر خوشمزهای درست کنین که همه ازش تعریف کنن. پخت این غذا با فر باعث میشه روی مرغ ترد و طلایی بشه ولی طعم نهایی توی هردو روش عالیه.
مواد لازم
مرغ کامل: 1 عدد (حدود 1.5 کیلوگرم)
پیاز: 1 عدد (خرد شده)
سیر: 4 حبه (خرد شده)
زرشک: 2 قاشق غذاخوری
گردو: 100 گرم (خرد شده)
سبزیجات معطر (گشنیز، جعفری، ترخون): 200 گرم (خرد شده)
رب انار: 3 قاشق غذاخوری
زعفران دمکرده: 2 قاشق غذاخوری
آبلیمو: 2 قاشق غذاخوری
نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
روغن یا کره: 3 قاشق غذاخوری
آلو: 6 عدد (اختیاری)
زرچوبه، دارچین و پودر لیمو: به مقدار لازم برای طعمدهی
طرز تهیه
- مرغ رو خوب بشورین و از داخل و بیرون تمیز کنین. نمک، فلفل و زردچوبه به مرغ بمالین و کنار بذارین تا کمی مزهدار بشه.
- توی یه ماهیتابه، پیاز و سیر خرد شده رو با کمی روغن تفت بدین تا طلایی بشه. بعد زرشک، گردو و سبزیهای معطر رو اضافه کنین و چند دقیقه تفت بدین تا عطرش بلند بشه.
- رب انار رو اضافه کنین و مواد رو کمی تفت بدین (رب انار رو خیلی تفت ندین). زعفران دمکرده و آبلیمو رو هم اضافه کنین تا مواد داخل شکم مرغ طعمدار بشن.
- ته مرغ رو باز کنین و مواد آماده شده رو داخل شکم مرغ بذارین.
- اگر دوست دارین، میتونین چندتا آلو هم داخل مواد قرار بدین. بعد از پر کردن شکم مرغ، اونو با نخ یا خلال دندون ببندین تا مواد بیرون نریزه.
- روی مرغ کمی کره یا روغن بمالین و اونو توی یه ظرف فر گود قرار بدین. کمی زعفران دمکرده هم روی مرغ بریزین تا رنگ طلایی بگیره. حواستون باشه مرغ موقع پخت آب می ندازه و ظرف باید مقداری گو باشه.
- مرغ رو توی فر با دمای 180 درجه سانتیگراد برای 1.5 تا 2 ساعت بذارین تا پخته و روی اون طلایی بشه. هر نیم یه مقدار از آب مرغ خل سینی فر روی اون بریزین تا خشک نشه.
- پخت بدون فر روی گاز
- مرغ رو مزهدار کنین و مواد داخلی رو مثل روش فر آماده کنین. بعد از پر کردن شکم مرغ، اونو با نخ یا خلال دندون ببندین.
- داخل یه قابلمه بزرگ، کمی روغن بریزین و مرغ رو از هر طرف توی روغن یه مقدار سرخ کنین تا طلایی بشه.
- وقتی همه طرفهای مرغ سرخ شد، 2 لیوان آب، یه مقدار پیاز خرد شده، یه دونه برگ بو، یه مقدار زعفران دمکرده و آبلیمو به قابلمه اضافه کنین. درب قابلمه رو ببندین و بذارین مرغ روی حرارت کم برای 1.5 تا 2 ساعت بپزه.
- هر از گاهی مرغ رو بچرخونین و از آب داخل قابلمه روی اون بریزین تا خشک نشه و کامل بپزه.
- مرغ پخته شده زو به ظرف سرو انتقال بدین و دورش رو با گوجه گیلاسی های تنوری شده و یه مقدار سبزی تزئین کنین
نوش جون
نکات و فوت و فن ها
- استفاده از سبزیجات محلی مثل چوچاق، خالواش یا شنبلیله به طعم مرغ شما تنوع میده.
- می تونین بجای مرغ با همین و مواد و روش اردک یا بوقلمون شکم پر هم درست کنین. تنها تفاوتش اینه که این پرنده ها دیرپز تر هستن و بهتره موقع آماده کردن اونها رو با یه مقدار آبلیمو یا کیوی برای نیم ساعت مزه دار کنید تا گوشتشون یه مقدار نرم شه. موقع پخت هم وقت بیشتری بهشون بدین.
- استفاده از زعفران دمکرده باعث میشه مرغتون رنگ طلایی و خوشرنگی بگیره.
- استفاده از نخ آشپزی یا خلال دندون باعث میشه مواد داخلی بیرون نریزه و مرغ خوشفرمتر بمونه.
- اضافه کردن چند آلو به مواد داخلی، طعمی شیرین و ملس به مرغ میده.
تبلیغات
ارزش غذایی
مناسب برای 4 نفر
- مقدار مواد مغذیکالری230
- % درصد نیاز روزانه *
- چربی کل
12گرم
19%
- چربی اشباع 4گرم 20%
- کلسترول 70میلی گرم 24%
- سدیم 320میلی گرم 14%
- پتاسیم 350میلی گرم 10%
- کربوهیدرات کل
6گرم
2%
- فیبر 1گرم 4%
- قند 2گرم
- پروتئین 20گرم 40%
- ویتامین آ 8%
- ویتامین سی 8%
- کلسیوم 5%
- آهن 10%
* درصد نیاز روزانه به شما می گوید که یک ماده مغذی درمقدار مشخص شده چقدر از رژیم غذایی روزانه شما را فراهم می کند. مقدار پیشفرض براساس 2000 کالری در روز یعنی مقدار استاندارد جهانی تغذیه مشخص شده است.