مربا انجیر زرد یه انتخاب خاص و سنتیه برای عاشقان طعمهای اصیل ایرانی. رنگ طلایی، طعم ملایم و شیرین، بافت نرم اما سالمِ انجیرها و اون شربت غلیظ و شفاف، مربای انجیر زرد رو به یه آیتم مجلسی توی میز صبحونه یا عصرونه تبدیل میکنه. مخصوصاً اگه روی یه نون تست داغ با کمی کره یا خامه سرو بشه.
این مربا با انجیرهای رسیده اما سفت درست میشه تا توی پخت له نشن. یکی از مزیتهاش اینه که برخلاف مرباهای دیگه نیاز به میوههای کمیاب یا فرآیند پیچیده نداره، ولی نتیجهش حرفهای از آب درمیاد. حتی میتونیم بهتون پیشنهاد کنیم که سری به دستورهای مرباهای دیگه هم بزنید مثل طرز تهیه مربا به یا مربا گل محمدی که برای صبحونههای بهاری خیلی طرفدار دارن.

طرز تهیه مربای انجیر زرد
وعده غذایی: صبحانهنوع غذا: مللدرجه سختی: متوسط8
نفر20
دقیقه1
ساعت30
دقیقه249
کیلو کالریمربای انجیر زرد از اون مرباهاییه که میشه برای مهمونیها، صبحونهی لاکچری، یا حتی بهعنوان کادوی خوراکی توی شیشههای شیک استفاده کرد. اگه خوب درست بشه، نه تنها کپک نمیزنه، بلکه تا یک سال هم کیفیتش حفظ میشه.
مواد لازم
انجیر زرد سالم و رسیده 1 کیلوگرم
شکر سفید 800 گرم تا 1 کیلوگرم (بسته به ذائقه)
آب 1 لیوان (حدود 200 میلیلیتر)
گلاب 2 قاشق غذاخوری
آبلیمو تازه یا جوهر لیمو 1 قاشق غذاخوری یا نوک قاشق چایخوری
هل ساییده 1/2 قاشق چایخوری (اختیاری)
خلال بادوم یا پسته 2 قاشق غذاخوری (برای تزئین، اختیاری)
طرز تهیه مربا انجیر زرد مرحله به مرحله
- اول انجیرها رو با دقت زیر آب سرد بشورید. دُم اونها رو جدا نکنید مگه اینکه خیلی بلند باشه که اون موقع هم فقط کوتاهشون کنید. بعد بذارید توی آبکش تا آب اضافهشون گرفته بشه.
- توی یه قابلمه لعابی یا تفلون، لایهبهلایه انجیرها و شکر رو بریزید. یعنی یه ردیف انجیر، یه ردیف شکر تا تموم بشه. در قابلمه رو بذارید و اجازه بدید ۶ تا ۸ ساعت توی یخچال بمونه تا شکر آب بندازه.
- قابلمه رو روی حرارت ملایم قرار بدید و آب رو اضافه کنید. بذارید به آرومی به جوش بیاد. به هیچ وجه درِ قابلمه رو نذارید؛ چون باعث میشه مربا کدر بشه.
- وقتی شروع به جوشیدن کرد، کف روی مربا رو با قاشق تمیز جمع کنید. این کار رو چند بار انجام بدید تا مربا شفافتر بشه.
- بعد از حدود ۴۵ دقیقه تا ۱ ساعت پخت، چک کنید که انجیرها نرم و پخته باشن ولی له نشده باشن. حالا گلاب، هل و آبلیمو رو اضافه کنید.
- اجازه بدید مربا ۱۰ تا ۱۵ دقیقهی دیگه بجوشه تا شربتش قوام بگیره.
(برای تست قوام: یه قطره از شربت رو روی یه سطح سرد بریزید. اگه کش اومد و وا نرفت، مربا آمادهست.) - اگه قصد دارید مربا رو با بادوم یا پسته تزئین کنید، توی همین مرحله اضافهشون کنید و چند دقیقهی دیگه بجوشونید.
- مربای داغ رو داخل شیشههای استریلشده بریزید. بذارید در دمای اتاق کاملاً خنک بشه، بعد در یخچال یا کابینت نگهداری کنید.
برای استریل کردن شیشه ها ام کافیه اونارو 5 دقیقه توی آب جوش بذارید روی گاز بجوشن بعد با یه دستمال کاملا تمیز (روش هیچ باکتری یی نباشه) خشک کنید.
استفاده از شیشه ی استریل دوام و موندگاری مربای انجیر زرد رو بالا می بره.
نکات و فوت و فن ها
- فقط از انجیرهای سالم و سفت استفاده کنید
انجیر خیلی رسیده یا ترکخورده حین پخت وا میره و مربا رو کدر و لهشده نشون میده. - قابلمه مناسب انتخاب کنید
استفاده از قابلمه لعابی یا استیل باعث میشه مربا شفاف و بدون تهگرفتگی دربیاد. قابلمههای تفلون یا مسی سنتی هم قابل قبولن اما نیاز به مراقبت بیشتری دارن. - شکر باید بهاندازه و لایهای اضافه بشه
از شیرینی زیاد نترسید! حداقل ۸۰٪ وزن میوه باید شکر باشه و بهصورت لایهبهلایه چیده بشه تا انجیر له نشه. - اجازه بدید انجیر و شکر چند ساعت استراحت کنن
شب تا صبح بذارید شکر بهخوبی آب بندازه. اینکار باعث قوام بهتر شربت و جذب آرامتر شیرینی به بافت انجیر میشه. - کف روی مربا رو با حوصله بردارید
موقع جوشیدن، حبابهای کفمانند ظاهر میشن که اگه جمع نشن، باعث تیرهشدن شربت میشن. کفگیری مداوم باعث شفافیت چشمگیر میشه. - در قابلمه رو نبندید!
این کار باعث تعریق بخار، برگردش آب به داخل قابلمه و در نتیجه کدر شدن و حتی کپکزدگی مربا میشه. - آبلیمو و گلاب رو در زمان مناسب اضافه کنید
آبلیمو در اواخر پخت، از شکرکزدن و کپکزدگی جلوگیری میکنه. گلاب و هل هم باید نزدیک پایا
تبلیغات
سوالات متداول
- مربا انجیر زرد باید داخل یخچال نگهداری بشه؟
اگر در شیشه استریلشده و در جای خشک و خنک نگهداری بشه، لزومی به یخچال نیست. ولی بعد از باز شدن بهتره تو یخچال باشه. - میتونیم از انجیر خشک استفاده کنیم؟
برای این مربا بهتره از انجیر تازه استفاده بشه. انجیر خشک شیرینی بیشازحد و بافت متفاوتی داره. - چرا مربا کپک میزنه؟
یا قوام کافی نداره، یا ظرف نگهداری استریل نبوده، یا رطوبت داخل شیشه مونده. - آیا میتونیم شکر رو کمتر بریزیم؟
بله، ولی قوام و ماندگاری مربا کاهش پیدا میکنه. میتونید به جای شکر کامل از شیره انگور یا شکر قهوهای استفاده کنید.
افرادی که دیابت دارن باید با احتیاط مصرف کنن یا شکر رو با استویا یا شیره طبیعی جایگزین کنن. همچنین مصرف در حد متعادل برای سلامت گوارش مناسبه.
ارزش غذایی
مناسب برای 8 نفر
در هر100گرم
- مقدار مواد مغذیکالری250
- % درصد نیاز روزانه *
- چربی کل
0.3گرم
1%
- چربی اشباع 0.1گرم 1%
- کلسترول 0میلی گرم 0%
- سدیم 5میلی گرم 1%
- پتاسیم 210میلی گرم 6%
- کربوهیدرات کل
65گرم
22%
- فیبر 2گرم 8%
- قند 55گرم
- پروتئین 0.7گرم 2%
- ویتامین آ 3%
- ویتامین سی 3%
- کلسیوم 3%
- آهن 3%
* درصد نیاز روزانه به شما می گوید که یک ماده مغذی درمقدار مشخص شده چقدر از رژیم غذایی روزانه شما را فراهم می کند. مقدار پیشفرض براساس 2000 کالری در روز یعنی مقدار استاندارد جهانی تغذیه مشخص شده است.