آش مگآش مگ
  • صفحه اصلی
  • علایق شخصی
  • علایق شما
  • تماس با ما
  • وبلاگ
  • دستورپخت
    • پیش غذا
    • دسر
    • دورچین
    • صبحانه
    • غذای اصلی
    • کیک و شیرینی
    • میان وعده
    • نوشیدنی
درحال خواندن: طرز تهیه مربای انجیر زرد + ۷ راز طلایی
اشتراک گذاری
اعلان نمایش بیشتر
تغییر اندازه فونتآبـ
تغییر اندازه فونتآبـ
آش مگآش مگ
  • صفحه اصلی
  • علایق شخصی
  • علایق شما
  • تماس با ما
  • وبلاگ
  • دستورپخت
جستجو
  • دستورپخت
  • کیک و شیرینی
  • غذای اصلی
  • میان وعده
  • نوشیدنی
  • پیش غذا
  • صبحانه
  • دورچین
  • دسر
حساب کاربری دارید؟ ورود
مارو دنبال کنید
تمامی حقوق برای وبسایت آشمگ محفوظ است. سال © 1403
آش مگ > دستورپخت > صبحانه > طرز تهیه مربای انجیر زرد + ۷ راز طلایی
دستورپختصبحانه

طرز تهیه مربای انجیر زرد + ۷ راز طلایی

توی دستور امروز قراره طرز تهیه مربای انجیر زرد رو به صورت مرحله به مرحله با طعم خونگی، یه رنگ شفاف حرفه‌ای و مناسب صبحونه‌های مجلسی و مهمونی‌های خاص یاد بگیرید

سحر
توسط سحر
منتشر شده می 19, 2025
اشتراک گذاری
مربا انجیر زرد خانگی در شیشه شفاف روی میز چوبی با قاشق طلایی
اشتراک گذاری

مربا انجیر زرد یه انتخاب خاص و سنتیه برای عاشقان طعم‌های اصیل ایرانی. رنگ طلایی، طعم ملایم و شیرین، بافت نرم اما سالمِ انجیرها و اون شربت غلیظ و شفاف، مربای انجیر زرد رو به یه آیتم مجلسی توی میز صبحونه یا عصرونه تبدیل می‌کنه. مخصوصاً اگه روی یه نون تست داغ با کمی کره یا خامه سرو بشه.

محتوای این مطلب
طرز تهیه مربای انجیر زردمواد لازمطرز تهیه مربا انجیر زرد مرحله به مرحلهنکات و فوت و فن هاسوالات متداولارزش غذایی

این مربا با انجیرهای رسیده اما سفت درست می‌شه تا توی پخت له نشن. یکی از مزیت‌هاش اینه که برخلاف مرباهای دیگه نیاز به میوه‌های کمیاب یا فرآیند پیچیده نداره، ولی نتیجه‌ش حرفه‌ای از آب درمیاد. حتی می‌تونیم بهتون پیشنهاد کنیم که سری به دستورهای مرباهای دیگه هم بزنید مثل طرز تهیه مربا به یا مربا گل محمدی که برای صبحونه‌های بهاری خیلی طرفدار دارن.

طرز تهیه مربای انجیر زرد

طرز تهیه مربای انجیر زرد

نوشته شده توسط سحروعده غذایی: صبحانهنوع غذا: مللدرجه سختی: متوسط
مناسب برای

8

نفر
زمان آماده سازی

20

دقیقه
زمان پخت

1

ساعت 

30

دقیقه
کالری

249

کیلو کالری

مربای انجیر زرد از اون مرباهاییه که می‌شه برای مهمونی‌ها، صبحونه‌ی لاکچری، یا حتی به‌عنوان کادوی خوراکی توی شیشه‌های شیک استفاده کرد. اگه خوب درست بشه، نه تنها کپک نمی‌زنه، بلکه تا یک سال هم کیفیتش حفظ می‌شه.

مواد لازم

  • انجیر زرد سالم و رسیده 1 کیلوگرم

  • شکر سفید 800 گرم تا 1 کیلوگرم (بسته به ذائقه)

  • آب 1 لیوان (حدود 200 میلی‌لیتر)

  • گلاب 2 قاشق غذاخوری

  • آب‌لیمو تازه یا جوهر لیمو 1 قاشق غذاخوری یا نوک قاشق چای‌خوری

  • هل ساییده 1/2 قاشق چای‌خوری (اختیاری)

  • خلال بادوم یا پسته 2 قاشق غذاخوری (برای تزئین، اختیاری)

طرز تهیه مربا انجیر زرد مرحله به مرحله

  • اول انجیرها رو با دقت زیر آب سرد بشورید. دُم اون‌ها رو جدا نکنید مگه اینکه خیلی بلند باشه که اون موقع هم فقط کوتاهشون کنید. بعد بذارید توی آبکش تا آب اضافه‌شون گرفته بشه.
  • توی یه قابلمه لعابی یا تفلون، لایه‌به‌لایه انجیرها و شکر رو بریزید. یعنی یه ردیف انجیر، یه ردیف شکر تا تموم بشه. در قابلمه رو بذارید و اجازه بدید ۶ تا ۸ ساعت توی یخچال بمونه تا شکر آب بندازه.
  • قابلمه رو روی حرارت ملایم قرار بدید و آب رو اضافه کنید. بذارید به آرومی به جوش بیاد. به هیچ وجه درِ قابلمه رو نذارید؛ چون باعث می‌شه مربا کدر بشه.
  • وقتی شروع به جوشیدن کرد، کف روی مربا رو با قاشق تمیز جمع کنید. این کار رو چند بار انجام بدید تا مربا شفاف‌تر بشه.
  • بعد از حدود ۴۵ دقیقه تا ۱ ساعت پخت، چک کنید که انجیرها نرم و پخته باشن ولی له نشده باشن. حالا گلاب، هل و آبلیمو رو اضافه کنید.
  • اجازه بدید مربا ۱۰ تا ۱۵ دقیقه‌ی دیگه بجوشه تا شربتش قوام بگیره.
    (برای تست قوام: یه قطره از شربت رو روی یه سطح سرد بریزید. اگه کش اومد و وا نرفت، مربا آماده‌ست.)
  • اگه قصد دارید مربا رو با بادوم یا پسته تزئین کنید، توی همین مرحله اضافه‌شون کنید و چند دقیقه‌ی دیگه بجوشونید.
  • مربای داغ رو داخل شیشه‌های استریل‌شده بریزید. بذارید در دمای اتاق کاملاً خنک بشه، بعد در یخچال یا کابینت نگهداری کنید.
    برای استریل کردن شیشه ها ام کافیه اونارو 5 دقیقه توی آب جوش بذارید روی گاز بجوشن بعد با یه دستمال کاملا تمیز (روش هیچ باکتری یی نباشه) خشک کنید.
    استفاده از شیشه ی استریل دوام و موندگاری مربای انجیر زرد رو بالا می بره.

نکات و فوت و فن ها

  • فقط از انجیرهای سالم و سفت استفاده کنید
    انجیر خیلی رسیده یا ترک‌خورده حین پخت وا می‌ره و مربا رو کدر و له‌شده نشون می‌ده.
  • قابلمه مناسب انتخاب کنید
    استفاده از قابلمه لعابی یا استیل باعث می‌شه مربا شفاف و بدون ته‌گرفتگی دربیاد. قابلمه‌های تفلون یا مسی سنتی هم قابل قبولن اما نیاز به مراقبت بیشتری دارن.
  • شکر باید به‌اندازه و لایه‌ای اضافه بشه
    از شیرینی زیاد نترسید! حداقل ۸۰٪ وزن میوه باید شکر باشه و به‌صورت لایه‌به‌لایه چیده بشه تا انجیر له نشه.
  • اجازه بدید انجیر و شکر چند ساعت استراحت کنن
    شب تا صبح بذارید شکر به‌خوبی آب بندازه. اینکار باعث قوام بهتر شربت و جذب آرام‌تر شیرینی به بافت انجیر می‌شه.
  • کف روی مربا رو با حوصله بردارید
    موقع جوشیدن، حباب‌های کف‌مانند ظاهر می‌شن که اگه جمع نشن، باعث تیره‌شدن شربت می‌شن. کف‌گیری مداوم باعث شفافیت چشمگیر می‌شه.
  • در قابلمه رو نبندید!
    این کار باعث تعریق بخار، برگردش آب به داخل قابلمه و در نتیجه کدر شدن و حتی کپک‌زدگی مربا می‌شه.
  • آب‌لیمو و گلاب رو در زمان مناسب اضافه کنید
    آب‌لیمو در اواخر پخت، از شکرک‌زدن و کپک‌زدگی جلوگیری می‌کنه. گلاب و هل هم باید نزدیک پایا

تبلیغات

تبلیغاتتبلیغات

سوالات متداول

  1. مربا انجیر زرد باید داخل یخچال نگهداری بشه؟
    اگر در شیشه استریل‌شده و در جای خشک و خنک نگهداری بشه، لزومی به یخچال نیست. ولی بعد از باز شدن بهتره تو یخچال باشه.
  2. می‌تونیم از انجیر خشک استفاده کنیم؟
    برای این مربا بهتره از انجیر تازه استفاده بشه. انجیر خشک شیرینی بیش‌ازحد و بافت متفاوتی داره.
  3. چرا مربا کپک می‌زنه؟
    یا قوام کافی نداره، یا ظرف نگهداری استریل نبوده، یا رطوبت داخل شیشه مونده.
  4. آیا می‌تونیم شکر رو کمتر بریزیم؟
    بله، ولی قوام و ماندگاری مربا کاهش پیدا می‌کنه. می‌تونید به جای شکر کامل از شیره انگور یا شکر قهوه‌ای استفاده کنید.

افرادی که دیابت دارن باید با احتیاط مصرف کنن یا شکر رو با استویا یا شیره طبیعی جایگزین کنن. همچنین مصرف در حد متعادل برای سلامت گوارش مناسبه.

ارزش غذایی

مناسب برای 8 نفر

در هر100گرم


  • مقدار مواد مغذیکالری250
  • % درصد نیاز روزانه *
  • چربی کل 0.3گرم 1%
    • چربی اشباع 0.1گرم 1%
  • کلسترول 0میلی گرم 0%
  • سدیم 5میلی گرم 1%
  • پتاسیم 210میلی گرم 6%
  • کربوهیدرات کل 65گرم 22%
    • فیبر 2گرم 8%
    • قند 55گرم
  • پروتئین 0.7گرم 2%

  • ویتامین آ 3%
  • ویتامین سی 3%
  • کلسیوم 3%
  • آهن 3%

* درصد نیاز روزانه به شما می گوید که یک ماده مغذی درمقدار مشخص شده چقدر از رژیم غذایی روزانه شما را فراهم می کند. مقدار پیشفرض براساس 2000 کالری در روز یعنی مقدار استاندارد جهانی تغذیه مشخص شده است.

برچسب گذاری شده:بدون کلسترولمرباملل
این مقاله را به اشتراک بگذارید
پینترست واتساپ واتساپ پرینت
اشتراک گذاری
چطور بود؟
عالی0
خوب بود0
نمی دونم0
بد0
داغون0
مقاله قبلی طرز تهیه رشته پلو مجلسی با گوشت یا مرغ طرز تهیه رشته پلو مجلسی با گوشت یا مرغ
مقاله بعدی طرز تهیه رب گوجه فرنگی خانگی خوش‌رنگ و غلیظ + تمام فوت‌وفن‌ها طرز تهیه رب گوجه فرنگی خانگی خوش‌رنگ و غلیظ + تمام فوت‌وفن‌ها
نظر بدهید

Leave a Review لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفا یک رتبه بندی انتخاب کنید!

آخرین دستورها

طرز تهیه خورشت ترش واش | خورش گیلانی با عطر بی‌نظیر
طرز تهیه خورشت ترش واش | خورش گیلانی با عطر بی‌نظیر
دستورپخت غذای اصلی
طرز تهیه کیک ردولوت حرفه ای؛ قرمزِ و مخملی
طرز تهیه کیک ردولوت حرفه ای؛ قرمزِ و مخملی
دستورپخت دسر کیک و شیرینی
طرز تهیه شله قلم کار | دستور کامل و حرفه ای
طرز تهیه شله قلم کار | دستور کامل و حرفه ای
دستورپخت غذای اصلی پیش غذا
طرز تهیه کوکی شکلاتی تازه
طرز تهیه کوکی شکلاتی نرم و مغزدار | خوشمزه‌تر از شیرینی‌فروشی‌ها
دستورپخت دسر میان وعده
آب و هوا
20°C
Tehran
scattered clouds
20° _ 20°
30%
2 km/h
ش
29 °C
ی
27 °C
د
28 °C
س
30 °C
چ
28 °C

آخرین مقالات

علائم کمبود آهن و راه های جذب بیشتر آهن مواد غذایی
اگر فکر می کنی آهن خونت کمه حتماً اینو بخون
مقالات اطلاعات عمومی
منابع پروتئینی گیاهی
چگونه غذاهای گیاهی مقوی و خوشمزه تهیه کنیم
مقالات اطلاعات عمومی
۱۰ نکته برای تهیه غذای سالم و خوشمزه
10 نکته برای تهیه غذای سالم و خوشمزه
مقالات اطلاعات عمومی
خواص هل
هل: خواص، مضرات، و راه‌های بهینه مصرف
مقالات خواص و مضرات

شاید بپسندید

طرز تهیه رب گوجه فرنگی خانگی خوش‌رنگ و غلیظ + تمام فوت‌وفن‌ها

طرز تهیه رب گوجه فرنگی خانگی خوش‌رنگ و غلیظ + تمام فوت‌وفن‌ها

26 بازدید
می 23, 2025
طرز تهیه شیره انگور خانگی | طبیعی، غلیظ و بدون مواد نگهدارنده

طرز تهیه شیره انگور خانگی | طبیعی، غلیظ و بدون مواد نگهدارنده

43 بازدید
می 12, 2025
طرز تهیه شربت آلبالو با هسته به روش خونگی

طرز تهیه شربت آلبالو با هسته به روش خونگی

51 بازدید
می 9, 2025
طرز تهیه سیر ترشی | دستور خونگی، خوش‌عطر و اصیل

طرز تهیه سیر ترشی | دستور خونگی، خوش‌عطر و اصیل

63 بازدید
می 5, 2025
آش مگآش مگ
مارو دنبال کنید
تمامی حقوق برای وبسایت آش مگ محفوظ است. © 1403
آش مگ
خوش آمدید..!

ورود به حساب کاربری

Username or Email Address
Password

Lost your password?