قلیه ماهی یه غذای معروف و خیلی خوشمزه از جنوب ایرانه که اگه طرفدار غذاهای دریایی باشین، قطعا عاشقش میشین! این غذا ترکیبی از ماهی، سبزیهای معطر و تمرهندی که یه طعم خاص و عالی بهش میده. معمولاً این غذا رو با برنج سرو میکنن و یه انتخاب عالی برای کساییه که دنبال غذاهای خوشطعم و سالم هستن.
این غذا معمولاً توی شهرای جنوب مثل بوشهر، خوزستان و هرمزگان پخته میشه و هر کسی که حتی یه بار این غذا رو امتحان کرده، عاشق طعم ترش و تندش شده. ترکیب ماهی با سبزیهای محلی مثل گشنیز و شنبلیله و تمرهندی، یه تجربه جدید از طعمهای غذاییه که حتماً باید امتحانش کنین.
دستور پخت قلیه ماهی
وعده غذایی: غذای اصلینوع غذا: ایرانی, جنوبیدرجه سختی: متوسط4
نفر180
کیلو کالری4.6
1
ساعتپس اگه دوست دارین یه غذای متفاوت و خاص درست کنین، حتماً این دستور رو امتحان کنین و طعم جنوب رو به خونتون بیارین. نگران سختیاش نباشین، ما اینجا راهنماییتون میکنیم که بتونین این غذای خوشمزه رو به بهترین شکل درست کنین!
مواد لازم
ماهی: 500 گرم (ترجیحاً ماهی بدون تیغ)
گشنیز تازه: 200 گرم
شنبلیله تازه: 50 گرم
سیر: 4 حبه
پیاز: 1 عدد بزرگ
تمر هندی: 1/2 پیمانه
روغن: به میزان لازم
نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
فلفل قرمز: 1/2 قاشق چایخوری
طرز تهیه
- اول از همه، سبزیها رو ریز خرد کنید و بذارید کنار. پیاز و سیر رو هم خرد کنید.
- پیاز خرد شده رو توی قابلمه با مقداری روغن سرخ کنید تا طلایی بشه. بعد سیر رو اضافه کنین و هم بزنید تا عطرش بلند شه.
- سبزیهای خرد شده (گشنیز و شنبلیله) رو به پیاز و سیر اضافه کنید و تفت بدید تا سبزیها کمی سرخ بشن و طعم بهتری پیدا کنن.
- حالا زردچوبه و فلفل قرمز رو به مواد اضافه کنید و یه کم دیگه تفت بدید تا ادویهها هم خوشعطر بشن.
- تمرهندی رو توی یک پیمانه آب گرم حل کنین و هستههاش رو جدا کنید. آب تمرهندی رو به قابلمه اضافه کنید و اجازه بدین تا سس کمی جوش بیاد.
- حالا نوبت ماهیهاست. تکههای ماهی رو به سس اضافه و حرارت رو کم کنید تا ماهی خوب بپزه و سس غلیظ بشه. حدود 30 دقیقه زمان لازمه.
- در آخر نمک و فلفل غذا رو تنظیم کنید و وقتی قلیه ماهی جا افتاد، میتونین سروش کنید.
نکات و فوت و فن ها
- بهتره از ماهیهایی استفاده کنین که تیغ کمی دارن مثل ماهی شیر یا هامور.
- زیاد از شنبلیله استفاده نکنین چون ممکنه تلخ بشه. مقدار کمی کافیه.
- طعم اصلی قلیه ماهی به تمر هندی بستگی داره، پس حتماً از تمرهندی با کیفیت استفاده کنین.
- اگه دوست دارین قلیه ماهی غلیظتر بشه، میتونین مقدار بیشتری تمرهندی یا زمان پخت بیشتری بهش بدین تا آبش کمتر بشه.
تبلیغات
ارزش غذایی
مناسب برای 4 نفر
- مقدار مواد مغذیکالری180
- % درصد نیاز روزانه *
- چربی کل
10گرم
16%
- چربی اشباع 2گرم 10%
- کلسترول 50میلی گرم 17%
- سدیم 300میلی گرم 13%
- پتاسیم 400میلی گرم 12%
- کربوهیدرات کل
8گرم
3%
- فیبر 2گرم 8%
- قند 1گرم
- پروتئین 154گرم 308%
- ویتامین سی 17%
- کلسیوم 4%
- آهن 11%
* درصد نیاز روزانه به شما می گوید که یک ماده مغذی درمقدار مشخص شده چقدر از رژیم غذایی روزانه شما را فراهم می کند. مقدار پیشفرض براساس 2000 کالری در روز یعنی مقدار استاندارد جهانی تغذیه مشخص شده است.