شیرینی نخودچی یکی از شیرینیهای اصیل و سنتی ایرانه که مثل شیرینی نارگیلی بیشتر توی مناسبتهایی مثل نوروز سرو میشه. با بافت لطیف و طعم خاصی که از آرد نخودچی داره، همیشه جزو شیرینیهای پرطرفدار بوده. اگه بخوای یه شیرینی خونگی درست کنی که هم خاص باشه و هم سنتی، نخودچی گزینه عالیه!
این شیرینی خوشمزه بهخاطر استفاده از آرد نخودچی، بافت نرم و طعم متفاوتی داره که تو دهن آب میشه. درست کردنش هم خیلی آسونه و فقط نیاز به کمی دقت داره تا شیرینیهات خوب از آب دربیاد. از اونجایی که این شیرینی خیلی سبک و کوچیکه، خوردنش هم خیلی راحت و وسوسهکنندهست.
طرز تهیه شیرینی نخودچی
وعده غذایی: کیک و شیرینینوع غذا: ایرانیدرجه سختی: متوسط10
نفر480
کیلو کالری4.9
1
ساعتشیرینی نخودچی معمولاً با چای یا قهوه سرو میشه و یه گزینه عالی برای پذیرایی از مهمونهاست. حالا بریم سراغ درست کردن این شیرینی خوشمزه!
مواد لازم
آرد نخودچی: 500 گرم
پودر قند: 250 گرم
روغن جامد یا کره نرم: 200 گرم
هل آسیابشده: 1 قاشق چایخوری
پودر پسته یا خلال پسته (برای تزیین): به مقدار لازم
طرز تهیه
- اول آرد نخودچی رو الک کنین تا کاملاً صاف و یکدست بشه. پودر قند رو هم الک کنید تا هیچگونه تودهای نمونه.
- توی یه ظرف بزرگ، پودر قند الکشده رو با روغن یا کره نرم مخلوط و با همزن برقی بزنین تا کاملاً کرمرنگ و سبک بشه. این مرحله خیلی مهمه چون روی لطافت شیرینی تأثیر میذاره.
- حالا آرد نخودچی و هل رو به مخلوط کره و پودر قند اضافه کنین و با دست یا همزن بهخوبی ورز بدید تا خمیر یکدستی به دست بیاد. ممکنه در ابتدا خمیر کمی شکننده بهنظر بیاد، اما نگران نباشین، با ورز دادن مناسب خمیر نرم میشه.
- خمیر رو داخل یه کیسه پلاستیکی قرار بدید و برای حداقل 4 ساعت داخل یخچال بذارید تا استراحت کنه و جا بیفته. این کار باعث میشه تا شیرینیها موقع پخت، خوب شکل بگیرن و ترد بشن.
- بعد از اینکه خمیر بهخوبی استراحت کرد، اونو از یخچال بیرون بیارید و روی سطح کار کمی آرد بپاشین. خمیر رو با وردنه به ضخامت حدود 1 سانتیمتر پهن کنین. حالا با قالبهای مخصوص شیرینی نخودچی یا قالبهای دلخواه، خمیر رو قالب بزنین.
- فر رو روی دمای 150 درجه سانتیگراد گرم کنین. شیرینیها رو روی سینی فر چیده و برای حدود 15-20 دقیقه داخل فر بذارید تا بپزن. وقتی که حاشیههای شیرینی کمی طلایی شد، آمادهست.
- بعد از خنک شدن شیرینیها، میتونید با پودر پسته یا خلال پسته روی اونها رو تزیین کنین. حالا شیرینی نخودچیهای خوشمزهتون آماده است!
نکات و فوت و فن ها
- روغن جامد یا کره؟ استفاده از روغن جامد یا کره نرم، هر دو باعث لطافت شیرینی میشه. اگر از کره استفاده کنی، طعم شیرینی خوشمزهتر میشه اما باید مطمئن باشی که کره خوب نرم شده. اما از روغن مایع استفاده نکنید وگرنه بافتش درست در نمیاد.
- استراحت دادن خمیر داخل یخچال خیلی مهمه و اگه این مرحله رو حذف کنی، شیرینیها خوب پف نمیکنن.
- شیرینی نخودچی به دمای پایین نیاز داره تا ترد بشه، پس حتماً فر رو قبل از پخت گرم کن و دما رو رعایت کن.
تبلیغات
ارزش غذایی
مناسب برای 4 نفر
در هر100گرم
- مقدار مواد مغذیکالری480
- % درصد نیاز روزانه *
- چربی کل
25گرم
39%
- چربی اشباع 8گرم 40%
- کلسترول 30میلی گرم 10%
- سدیم 10میلی گرم 1%
- کربوهیدرات کل
50گرم
17%
- فیبر 8گرم 32%
- قند 25گرم
- پروتئین 10گرم 20%
- ویتامین آ 3%
- کلسیوم 4%
- آهن 22%
* درصد نیاز روزانه به شما می گوید که یک ماده مغذی درمقدار مشخص شده چقدر از رژیم غذایی روزانه شما را فراهم می کند. مقدار پیشفرض براساس 2000 کالری در روز یعنی مقدار استاندارد جهانی تغذیه مشخص شده است.