شامی کباب یکی از غذاهای قدیمی و اصیل ایرانیه که تقریباً توی هر خانوادهای طرفدارای خاص خودش رو داره. این غذا بهخاطر طعم دلپذیر و بافت نرمش، تو خیلی از مهمونیها و دورهمیها سرو میشه و به عنوان یه وعده غذایی سبک و مغذی شناخته میشه.
شامی کباب با گوشت چرخکرده درست میشه و بهخاطر ترکیب تخممرغ و سبزیجات داخلش، یه طعم متفاوت و لذیذ داره. این غذا رو هم میتونید به عنوان پیشغذا یا یه غذای اصلی سرو کنید. علاوه بر این، شامی کباب برای بچهها هم خیلی جذابه چون بهراحتی با برنج یا نون خورده میشه. این غذا شباهت خیلی زیادی به کتلت داره که البته غذاهای زیادی توی آشپزی ایرانی هست که شبیه هم هستن.
طرز تهیه شامی کباب
وعده غذایی: غذای اصلینوع غذا: ایرانیدرجه سختی: متوسط4
نفر240
کیلو کالری4.7
1
ساعتنکته جالب در مورد شامی کباب اینه که روش پختش خیلی ساده است و میتونید بهراحتی توی خونه درستش کنید. حالا اگه دوست دارید یه شامی کبابی خوشمزه درست کنید، این دستور پخت رو بخونید.
مواد لازم
گوشت چرخکرده: 400 گرم
سیبزمینی: 2 عدد متوسط
پیاز: 1 عدد متوسط
تخممرغ: 2 عدد
آرد نخودچی: 3 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل: به مقدار لازم
زردچوبه: 1 قاشق چایخوری
روغن: به مقدار لازم برای سرخ کردن
طرز تهیه
- اول کار سیبزمینیها رو با پوست بپزید و بعد از خنک شدن پوست بگیرید اینطوری آب زیادی توی بافت سیب زمینی نمیره. حالا سیبزمینیها رو خوب رنده کنید. پیاز رو هم رنده کرده و آب اضافیشو کامل بگیرید.
- گوشت چرخکرده رو داخل یه کاسه بزرگ بریزید. بهش سیبزمینی رندهشده، پیاز رندهشده، تخممرغ، آرد نخودچی، نمک، فلفل و زردچوبه رو اضافه کنید. خوب با دست مواد رو ورز بدید تا کاملاً یکدست بشن.
- از مواد به اندازه یه گردو بردارید و اونو توی دستتون گرد کنید. وسط شامی رو با انگشتتون کمی فرو برید یا سوراخش کنید تا بهتر پخته بشه.
- توی یه ماهیتابه روغن بریزید و بذارید خوب داغ بشه. شامیها رو بهآرومی داخل روغن بذارید و هر طرفشون رو تا زمانی که طلایی و خوشرنگ بشه، سرخ کنید. حدود 4-5 دقیقه برای هر طرف کافیه.
- شامیهای سرخشده رو روی دستمال کاغذی قرار بدید تا روغن اضافیشون گرفته بشه. حالا شامی کبابها رو با نون تازه یا برنج، به همراه سبزیجات تازه یا سالاد سرو کنید.
نکات و فوت و فن ها
- سیبزمینی پخته و رندهشده باعث میشه شامیها نرم و پوک بشن و طعم خوشایندی بگیرن.
- سس پستو یا هر سس دیگه ای که دوست دارین کنار این غذا سرو بشه تجربه ی غذایی این کباب شامی رو خیلی بهتر می کنه.
- آرد نخودچی به خوشطعم شدن و انسجام بیشتر شامی کباب کمک میکنه. اگه نداشتید، میتونید از آرد سفید هم استفاده کنید.
- برای تنوع طعم میتونید به مواد داخل شامی کمی سبزی خرد شده یا پودر سیر اضافه کنید.
- سرخ کردن با حرارت ملایم باعث میشه شامیها مغزپخت بشن و از سوختن سریعشون جلوگیری میکنه.
- برای شامی کباب رژیمی میتونید اونا رو داخل فر بپزید تا روغن کمتری مصرف بشه.
تبلیغات
ارزش غذایی
مناسب برای 4 نفر
در هر100گرم
- مقدار مواد مغذیکالری240
- % درصد نیاز روزانه *
- چربی کل
14گرم
22%
- چربی اشباع 4.5گرم 23%
- کلسترول 60میلی گرم 20%
- سدیم 320میلی گرم 14%
- پتاسیم 350میلی گرم 10%
- کربوهیدرات کل
16گرم
6%
- فیبر 2گرم 8%
- قند 2گرم
- پروتئین 18گرم 36%
- ویتامین آ 2%
- ویتامین سی 3%
- کلسیوم 5%
- آهن 14%
* درصد نیاز روزانه به شما می گوید که یک ماده مغذی درمقدار مشخص شده چقدر از رژیم غذایی روزانه شما را فراهم می کند. مقدار پیشفرض براساس 2000 کالری در روز یعنی مقدار استاندارد جهانی تغذیه مشخص شده است.