سمنو یکی از اون دسرهای خوشمزه و مقویه که مخصوصاً توی عید نوروز خیلی طرفدار داره. توی سفره هفت سین ما ایرانیا همیشه یه کاسه سمنو اون وسط میدرخشه. این دسر از ترکیب جوانه گندم و آرد گندم درست میشه و هیچ شیرینی مصنوعی توش نداره، چون خودش به طور طبیعی یه طعم شیرین و دلچسب داره.
سمنو علاوه بر اینکه طعمش خیلی خوبه، خواص غذایی فوقالعادهای هم داره. ترکیب جوانه گندم با آرد گندم، کلی ویتامین و مواد معدنی به بدن میرسونه. برای همین، خیلیا باور دارن که سمنو یه خوراکی تقویتی و تقویتکننده سیستم ایمنی بدنه.
دستور پخت سمنو
وعده غذایی: دسر, میان وعدهنوع غذا: ایرانیدرجه سختی: متوسط8
نفر250
کیلو کالری5
ساعتتهیه سمنو شاید یه مقدار وقت گیر باشه و به نظر سخت بیاد، ولی نتیجهاش اونقدر خوشمزه است که هر زحمتی که براش بکشیم، میارزه. با این دستور، به راحتی میتونین توی خونه خودتون سمنو درست کنید و از خوردنش لذت ببرین.
مواد لازم
جوانه گندم: 1 کیلوگرم
آرد گندم: 500 گرم
آب: 6 تا 7 لیتر
طرز تهیه
- اول باید گندمها رو خوب بشورین و بعد توی یه ظرف پهن بذارد. بعد روشون آب بریزید و اجازه بدید 2-3 روز بمونه تا جوانه بزنه. هر روز گندمها رو با آب خیس و بعد آبشو خالی کنین تا جوانهها سبز بشن.
- وقتی جوانهها خوب رشد کردن و بلند شدن، اونا رو توی دستگاه آسیاب یا چرخگوشت بریزید و خردشون کنین. اگه آسیاب ندارید، میتونین با چاقو یا یه خردکن تیز، جوانهها رو ریز کنین.
- حالا جوانههای خردشده رو توی یه پارچه تمیز ریخته و روشون آب بریزید. حالا پارچه رو فشار بدید تا عصاره جوانهها خارج بشه. این عصاره همون مایه اصلی سمنوی ماست.
- آرد گندم رو توی یه ظرف بزرگ بریزید و کمکم عصاره جوانه گندم رو بهش اضافه و هم بزنین. باید یه خمیر غلیظ و نرم درست بشه. هر چی خمیر صافتر و یکدستتر باشه، سمنوی بهتر و خوشمزهتری بدست میاد.
- حالا خمیر رو توی یه قابلمه بزرگ بریزید و روی حرارت ملایم بذارید. از اول باید مدام هم بزنین تا مواد به ته قابلمه نچسبه. بعد از یه مدت، سمنو شروع میکنه به جوشیدن و کمکم غلیظ میشه. حدود 4 تا 5 ساعت بعد، سمنو آمادهس. وقتی رنگش تیره و براق شد، از روی حرارت بردارید.
- سمنو رو بعد از پخت توی ظرفای مورد نظرت ریخته و بذارید خنک بشه. بعدش میتونین تزئین کنین.
نوش جان…
نکات و فوت و فن ها
- گندمها باید حداقل 2-3 روز رشد کنن تا بتونی ازشون عصاره بگیری.
- موقع پخت سمنو، حتماً از شعله کم استفاده کن تا سمنو به آرومی بپزه و نسوزه.
- برای اینکه سمنو به ته قابلمه نچسبه، باید مدام همش بزنی.
- میتونی آخر پخت چندتا دونه هل به سمنو اضافه کنی تا عطر بهتری بگیره.
تبلیغات
ارزش غذایی
مناسب برای 4 نفر
در هر100گرم
- مقدار مواد مغذیکالری250
- % درصد نیاز روزانه *
- چربی کل
1گرم
2%
- چربی اشباع 0.2گرم 1%
- کلسترول 0میلی گرم 0%
- سدیم 0میلی گرم 0%
- پتاسیم 160میلی گرم 5%
- کربوهیدرات کل
55گرم
19%
- فیبر 4گرم 16%
- قند 8گرم
- پروتئین 6گرم 12%
- کلسیوم 2%
- آهن 10%
* درصد نیاز روزانه به شما می گوید که یک ماده مغذی درمقدار مشخص شده چقدر از رژیم غذایی روزانه شما را فراهم می کند. مقدار پیشفرض براساس 2000 کالری در روز یعنی مقدار استاندارد جهانی تغذیه مشخص شده است.