سبزی پلو با ماهی یکی از غذاهای محبوب و اصیل ایرانیه که بیشتر در شب عید نوروز سرو میشه. این غذا نهتنها یادآور طراوت بهار و جشنهای نوروزیه، بلکه یک غذای مقوی و خوشمزه است که همه رو دور سفره جمع میکنه. سبزیهای تازه و معطر، عطر زعفران و ماهی سرخشده طعمی فراموشنشدنی به این غذا میده.
اگه دنبال یه غذای سالم و خوشظاهر هستید، سبزی پلو با ماهی انتخاب خیلی خوبیه. از اینجا میتونید یه سری هم به دستور زرشک پلو با مرغ یا میگو پلو بزنید که همراه سبزی پلو عالی میشه.
طرز تهیه سبزی پلو با ماهی
وعده غذایی: غذای اصلی, نهار, شامنوع غذا: ایرانیدرجه سختی: متوسط4
نفر170
کیلو کالری2
ساعتسبزی پلو با ماهی به خاطر سبزیهای تازه، زعفرون و یه ماهی خوشطعم، حسابی دل هر مهمونی رو میبره. با این دستور میتونید حرفهایها رو هم غافلگیر کنید!
مواد لازم
- مواد لازم برای سبزی پلو:
برنج: ۴ پیمانه
سبزی پلو (جعفری، گشنیز، شوید، تره و سیر تازه): ۳۰۰ گرم (ریز خردشده)
زعفران دمکرده: ۲ قاشق غذاخوری
روغن: به مقدار لازم
نمک: به مقدار لازم
- مواد لازم برای ماهی:
ماهی سفید یا قزلآلا: ۴ عدد فیلهشده
آرد سفید: ۱ پیمانه
زردچوبه: ۱ قاشق چایخوری
پودر فلفل سیاه: نصف قاشق چایخوری
نمک: به مقدار لازم
آبلیمو: ۲ قاشق غذاخوری
روغن برای سرخ کردن: به مقدار لازم
طرز تهیه
- آمادهسازی برنج برای پلو:
- یک کاسه بزرگ بردارید و ۴ پیمانه برنج توش بریزید. برنج رو ۲ تا ۳ بار با آب سرد بشویید. هر بار که آب رو میریزید، با دستتون آروم برنج رو هم بزنید تا نشاسته اضافیاش بره. وقتی آب شفاف شد، شستوشو تمومه.
- حالا برنج رو با آب ولرم پر کنید و ۲ قاشق غذاخوری نمک بهش اضافه کنید. بذارید ۳۰ دقیقه خیس بخوره. این کار باعث میشه برنج بعد از پخت دانهدانه بشه.
- آماده کردن سبزیها:
- سبزیهای پلو (جعفری، گشنیز، شوید، تره و سیر تازه) رو بشورید. برای این کار، سبزیها رو توی یه ظرف بزرگ آب خنک بریزید و کمی نمک توش بریزید. بعد سبزیها رو آبکش کنید.
- سبزیها رو روی یه تخته آشپزی بذارید و با یه چاقوی تیز ریز خرد کنید. اگه چاقوی تیز ندارید، با یه قیچی مخصوص آشپزی هم میتونید این کار رو انجام بدید.
- پخت برنج:
- یه قابلمه بزرگ بردارید و نصفش رو با آب پر کنید. قابلمه رو روی حرارت بالا بذارید تا آب بجوشه. وقتی آب جوشید، ۲ قاشق غذاخوری نمک اضافه کنید.
- برنج خیسخورده رو آبکش کنید و توی قابلمه ی آب جوش بریزید. هر چند دقیقه با یه قاشق، برنج رو هم بزنید تا به هم نچسبه.
- بعد از حدود ۷ تا ۸ دقیقه، یکی از دونههای برنج رو بردارید و بین دو انگشتتون تست کنید. باید نرم شده باشه ولی هنوز کمی وسطش سفت باشه. اگه اینجوری بود، برنج رو سریع آبکش کنید.
- آماده کردن قابلمه برای دم کشیدن:
- کف قابلمهای که میخواید برنج رو توش دم کنید، کمی روغن بریزید. اگه دوست دارید تهدیگ داشته باشید، میتونید یه لایه نون لواش یا چند برش سیبزمینی کف قابلمه بذارید.
- حالا یه لایه از برنج نیمپز رو توی قابلمه بریزید. بعد یه مشت از سبزیهای خردشده رو روی برنج پخش کنید. این کار رو ادامه بدید (لایه برنج، لایه سبزی) تا مواد تموم بشه.
- در آخر، زعفرون دمکرده رو روی برنج بریزید.
- قابلمه رو روی شعله متوسط بذارید تا بخار کنه بعد زیرش رو خیلی کم کنید و اجازه بدید دیگه آروم دم بکشه.
- آماده کردن ماهی:
- ماهیها رو بشورید و اگه پوست یا تیغ دارن، تمیزشون کنید. بعد، با ترکیب آبلیمو، نمک و زردچوبه مزهدار کنید. بذارید ۱۵ دقیقه استراحت کنن.
- توی یه بشقاب بزرگ، آرد سفید رو با کمی نمک و زردچوبه مخلوط کنید. ماهیها رو یکییکی توی این مخلوط آرد بغلتونید تا کاملاً پوشیده بشن.
- یه ماهیتابه بزرگ رو روی حرارت متوسط بذارید و توش روغن بریزید (روغن رو خیلی کم نریزید تا ماهی بتونه خوب سرخ شه). صبر کنید روغن داغ بشه.
- ماهیها رو یکییکی داخل روغن بذارید و هر طرفشون رو حدود ۴ تا ۵ دقیقه سرخ کنید تا طلایی و ترد بشه. بیشتر سرخش نکنید که یه موقع خشک نشه.
- ماهیهای سرخشده رو روی دستمال کاغذی آشپزخانه بذارید تا روغن اضافیشون گرفته بشه.
- سرو کردن:
- سبزی پلو رو توی یه دیس بزرگ بکشید و با کفگیر کمی هم بزنید تا سبزیها قاطی بشن.
- سبزی پلو با ماهی آماده س حالا اون رو با زعفرون، خلال بادوم و پسته تزیین کنید و کنار یه سالاد شیرازی یا زیتون پرورده سرو کنید.
نوش جونتون..!
نکات و فوت و فن ها
- تهدیگ خاص: تهدیگ سیبزمینی با زعفرون یه گزینه عالیه که ظاهر غذا رو زیباتر میکنه.
- سرخ کردن بهتر ماهی: اگه نمی خواین از آرد استفاده کنید بجاش پوست ماهی رو نگیرید و اول از طرف پوست سرخشون کنید تا پوست ماهی ترد بشه بعد نصف همون زمان طرف دیگه ش رو سرخ کنی. خیلی مهمه که حواستون به ماهی باشه اگه بیش از حد سرخش کنید سفت میشه اگه هم کم سرخ کنید لزج میشه.
- عطر بیشتر: برای عطر بهتر، یه قاشق چایخوری زیره به سبزیتون اضافه کنید.
- ماهی تازه: همیشه از ماهی تازه استفاده کنید تا بهترین طعم رو داشته باشید. اگه ام ماهی رو توی فریزر گذاشتین اول اجازه بدین توی دمای اتاق یخش باز شه و خدایی نذارینش توی آب داغ هم طعمش تغییر می کنه هم پختش درست درنماید.
تبلیغات
ارزش غذایی
مناسب برای 4 نفر
در هر100گرم
- مقدار مواد مغذیکالری170
- % درصد نیاز روزانه *
- چربی کل
7گرم
11%
- چربی اشباع 2گرم 10%
- کلسترول 60میلی گرم 20%
- سدیم 120میلی گرم 5%
- پتاسیم 200میلی گرم 6%
- کربوهیدرات کل
22گرم
8%
- فیبر 2گرم 8%
- قند 0گرم
- پروتئین 10گرم 20%
- ویتامین آ 10%
- ویتامین سی 12%
- کلسیوم 5%
- آهن 15%
* درصد نیاز روزانه به شما می گوید که یک ماده مغذی درمقدار مشخص شده چقدر از رژیم غذایی روزانه شما را فراهم می کند. مقدار پیشفرض براساس 2000 کالری در روز یعنی مقدار استاندارد جهانی تغذیه مشخص شده است.