زیتون پرورده یکی از خوشمزهترین و محبوبترین چاشنیهای ایرانی، به خصوص در شمال کشوره. این چاشنی لذیذ با ترکیبی از زیتون، گردو، رب انار و سبزیهای معطر درست میشه و طعم بینظیری داره. زیتون پرورده هم مثل ترشی نازخاتون معمولاً کنار انواع غذاها مثل کباب، خورشت و حتی به عنوان پیشغذا سرو میشه و به خاطر ترکیب طعمهای شور، ترش، شیرین و حتی کمی تلخ، طرفدارای زیادی پیدا کرده.
اگر تا حالا زیتون پرورده رو امتحان نکردین، مطمئناً از طعم غنی و متفاوت اون شگفتزده می شید. یکی از مزایای تهیه زیتون پرورده توی خونه اینه که میتونین اون رو مطابق با ذائقه خودتون درست و مقدار مواد رو بسته به سلیقه کم یا زیاد کنین. مثلا میتونین رب انار رو ترشتر یا شیرینتر انتخاب کنین، یا مقدار گردو و سبزیها رو تنظیم کنین.
طرز تهیه زیتون پرورده
وعده غذایی: دورچیننوع غذا: ایرانی, شمالیدرجه سختی: آسان8
نفر150
کیلو کالری4.8
20
دقیقهدر این دستور ساده، تمام نکات و فوت و فنهای لازم برای تهیه یک زیتون پرورده خوشمزه رو بهتون یاد میدم. کافیه مواد اولیه رو آماده و با ما همراه باشین تا یه چاشنی بینظیر رو درست کنین.
مواد لازم
زیتون بدون هسته: ۲ پیمانه
گردوی خرد شده: ۱/۲ پیمانه
رب انار: ۲ قاشق غذاخوری
آب انار یا آبغوره: ۲ قاشق غذاخوری (اختیاری، برای طعم ترشتر)
سبزیهای معطر (نعناع، چوچاق، خالواش): ۲ قاشق غذاخوری (خرد شده)
سیر: ۲ حبه (رنده شده)
دانههای انار: ۲ قاشق غذاخوری (اختیاری)
روغن زیتون: ۱ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه: به میزان لازم
طرز تهیه
- اول زیتونهای بدون هسته رو توی یک کاسه بزرگ بریزین. میتونین از زیتون سبز یا سیاه استفاده کنین، بسته به ذائقهای که دارین.
- گردوها رو با چاقو یا خردکن خرد کنین تا دونههای ریز ولی قابل تشخیص داشته باشه. اگه دوست دارین بافت کرمیتر بشه، میتونین گردوها رو کمی بیشتر پودر کنین.
- سبزیهای معطر مثل نعناع، چوچاق یا خالواش رو ریز خرد کرده و به زیتونها اضافه کنین. این سبزیها طعم و عطر خاصی به زیتون پرورده میدن، ولی اگه در دسترس نبود، میتونین از نعناع خشک استفاده کنین.
- سیر رنده شده رو به همراه رب انار به زیتونها اضافه کنین و به آرامی هم بزنین تا مواد کاملاً با هم مخلوط بشن. اگه دوست دارین زیتون پروردهتون طعم ترشتری داشته باشه، میتونین مقداری آب انار یا آبغوره هم اضافه کنین.
- در این مرحله روغن زیتون، نمک و فلفل رو به مواد اضافه کنین و همه رو به خوبی مخلوط کنین تا طعمها به خورد زیتونها بره. اگه دوست دارین، میتونین مقداری دانه انار هم به مخلوط اضافه کنین تا هم ظاهر زیبایی داشته باشه و هم طعم متفاوتی.
- زیتون پرورده رو توی یخچال بذارین تا حداقل یک ساعت استراحت کنه و طعمها با هم ترکیب بشن. بعد از اون میتونین زیتون پرورده رو در کنار غذاهای مختلف سرو کنین.
نکات و فوت و فن ها
- حتماً از زیتون بدون هسته استفاده کنین تا بتونین به راحتی مواد رو با هم مخلوط کنین. اگه طعم زیتون خیلی شور یا تلخه، قبل از استفاده چند بار اونا رو بشورین.
- برای داشتن طعم بهتر، حتماً از گردوی تازه و باکیفیت استفاده کنین.
- بسته به ذائقه میتونین مقدار رب انار رو کم یا زیاد کنین. رب انار ترش طعم قویتری به زیتون پرورده میده و رب انار شیرین باعث میشه طعم ملایمتری داشته باشه.
- اگر به سبزی تازه دسترسی ندارین، میتونین از سبزیهای خشک معطر استفاده کنین ولی بهتره به مقدار کمتر از سبزی تازه مصرف بشه چون طعم قویتری داره.
تبلیغات
ارزش غذایی
مناسب برای 8 نفر
در هر100گرم
- مقدار مواد مغذیکالری150
- % درصد نیاز روزانه *
- چربی کل
12گرم
19%
- چربی اشباع 1گرم 5%
- کلسترول 0میلی گرم 0%
- سدیم 500میلی گرم 21%
- پتاسیم 50میلی گرم 2%
- کربوهیدرات کل
7گرم
3%
- فیبر 3گرم 12%
- قند 2گرم
- پروتئین 2گرم 4%
- ویتامین آ 2%
- ویتامین سی 1%
- کلسیوم 4%
- آهن 5%
* درصد نیاز روزانه به شما می گوید که یک ماده مغذی درمقدار مشخص شده چقدر از رژیم غذایی روزانه شما را فراهم می کند. مقدار پیشفرض براساس 2000 کالری در روز یعنی مقدار استاندارد جهانی تغذیه مشخص شده است.