یا یکی از شیرینیهای محبوب و سنتی ایرانیه که بیشتر در ماه رمضان تهیه و مصرف میشه. این شیرینی ترد و شیرین با بافتی لطیف و شکری، در کنار بامیه و گوشفیل، از شیرینیهای محبوب افطار محسوب میشه و طعم خاطرهانگیزی داره. البته این شیرینی نه تنها برای رمضان، بلکه در تمام طول سال هم برای پذیرایی از مهمانها و همراهی با چای بسیار مناسبه.
در تهیه زولبیا، نکته مهم داشتن شربت یا “شربت بار” مناسبه که باید به خوبی قوام بیاد و زولبیا رو شیرین و خوشرنگ کنه. این شیرینی با ظاهری شبکهای و براق، ظاهر بسیار جذابی داره که توجه هر کسی رو به خودش جلب میکنه.
دستور تهیه زولبیا
وعده غذایی: میان وعده, دسرنوع غذا: ایرانیدرجه سختی: متوسط8
نفر300
کیلو کالری4.7
1
ساعتحالا اگر دوست دارین در خانه یه زولبیای ترد و خوشمزه درست کنین، این دستور دقیقا همون چیزیه که به دنبالش هستین. با چند مرحله ساده میتونین یه زولبیا عالی درست کنین و لذت ببرین.
مواد لازم
- برای شربت (شربت بار):
شکر: ۲ پیمانه
آب: ۱ پیمانه
گلاب: ۲ قاشق غذاخوری
زعفران دمکرده: ۱ قاشق غذاخوری
آب لیمو ترش: ۱ قاشق چایخوری
- برای زولبیا:
نشاسته: ۱ پیمانه
ماست: ۱/۲ پیمانه
آرد سفید: ۱ قاشق غذاخوری
زعفران دمکرده: ۱ قاشق غذاخوری
بکینگ پودر: ۱/۲ قاشق چایخوری
روغن مایع: ۱ قاشق غذاخوری
گلاب: ۱ قاشق غذاخوری
روغن برای سرخ کردن: به میزان لازم
طرز تهیه
- شکر و آب رو داخل یه قابلمه بریزین و روی حرارت ملایم قرار بدین تا شکر کاملا حل بشه. وقتی به جوش اومد، زعفران دمکرده و گلاب رو اضافه کنین و اجازه بدین چند دقیقه دیگه بجوشه. بعد از اینکه کمی قوام پیدا کرد، آب لیمو ترش رو اضافه کنین و بعد از ۲ دقیقه از روی حرارت بردارین و بذارین کنار تا خنک بشه.
- نشاسته و ماست رو داخل یه کاسه بریزین و خوب با هم مخلوط کنین تا مایهای یکدست به دست بیاد. بعد آرد، زعفران، بکینگ پودر، روغن مایع و گلاب رو به مخلوط نشاسته اضافه کرده و به آرامی هم بزنین تا کاملا مخلوط بشه.
- اجازه بدین مایه زولبیا حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه استراحت کنه تا نشاسته بهتر عمل کنه و زولبیاها تردتر بشن.
- داخل یه ماهیتابه گود، مقداری روغن بریزین و بذارین داغ بشه. حالا مایه زولبیا رو داخل یه قیف بریزین و به شکل دایرهای یا طرحهای دلخواه داخل روغن داغ بریزین. زولبیاها رو تا زمانی که طلایی بشن سرخ کنین.
- بعد از سرخ شدن زولبیا، اونها رو مستقیماً از داخل روغن بیرون بیارین و داخل شربت خنک شده بندازین. چند ثانیه صبر کنین تا زولبیا شربت رو به خودش جذب کنه و بعد اونا رو از شربت خارج کرده و روی توری یا صافی بذارین تا شربت اضافی خارج بشه.
نکات و فوت و فن ها
- باید حواستون باشه که حرارت روغن خیلی زیاد یا کم نباشه. اگر روغن زیاد داغ باشه، زولبیا سریع میسوزه و اگر سرد باشه، زولبیا ترد نمیشه.
- شربت زولبیا باید کاملاً خنک باشه و زولبیاها داغ، تا به خوبی شربت جذب کنه و ترد بشه.
- میتونین با استفاده از قیفهای مختلف، زولبیاهایی با طرحهای متفاوت درست کنین تا شیرینیهاتون جذابتر بشه.
تبلیغات
ارزش غذایی
مناسب برای 8 نفر
در هر100گرم
- مقدار مواد مغذیکالری300
- % درصد نیاز روزانه *
- چربی کل
15گرم
24%
- چربی اشباع 3گرم 15%
- کلسترول 10میلی گرم 4%
- سدیم 20میلی گرم 1%
- پتاسیم 50میلی گرم 2%
- کربوهیدرات کل
40گرم
14%
- فیبر 1گرم 4%
- قند 20گرم
- پروتئین 2گرم 4%
- ویتامین آ 1%
- کلسیوم 1%
- آهن 2%
* درصد نیاز روزانه به شما می گوید که یک ماده مغذی درمقدار مشخص شده چقدر از رژیم غذایی روزانه شما را فراهم می کند. مقدار پیشفرض براساس 2000 کالری در روز یعنی مقدار استاندارد جهانی تغذیه مشخص شده است.