رشتهپلو یکی از غذاهای ساده و اصیل ایرانیه که معمولاً با شروع سال جدید یا مناسبتهای خاص مثل چهارشنبهسوری سرو میشه. میگن وقتی رشتهپلو میخورین، رشتهی کار و زندگی دست خودتون میافته! 😄 این غذا ترکیبی از برنج و رشته پلوییه که با گوشت، مرغ یا حتی کشمش و خرما هم همراه میشه.
اگه طرفدار غذاهای پلویی ایرانی هستین، حتماً یه سر به دستور تهیه لوبیا پلو یا عدس پلو با گوشت چرخکرده هم بزنین که میتونن گزینههای عالی دیگه برای تنوع باشن.

طرز تهیه رشته پلو
وعده غذایی: غذای اصلی, شام, نهارنوع غذا: ایرانیدرجه سختی: متوسط4
نفر30
دقیقه1
ساعت210
کیلو کالری1
ساعت30
دقیقهرشته پلو با گوشت و مرغ یه غذای سنتی ایرانیه که هم از نظر طعم، هم از نظر ارزش غذایی، انتخاب هوشمندانهایه. این دستور بهطور کامل تستشده برای اینکه حتی اگه اولین باره که درستش میکنین، نتیجه نهایی خوب بشه
مواد لازم
- برای پلو:
برنج ایرانی: ۳ پیمانه
رشته پلویی: ۱۵۰ گرم
نمک: به مقدار لازم
روغن: ۴ قاشق غذاخوری
زعفران دمکرده: ۲ قاشق غذاخوری
- برای گوشت و مرغ:
گوشت خورشتی یا مرغ: ۴۰۰ گرم (اگه مرغ استفاده می کنید رون بدون استخون بهتره)
پیاز متوسط: ۲ عدد
سیر: ۲ حبه
رب گوجهفرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
زردچوبه: ۱ قاشق چایخوری
دارچین: ۱ قاشق چایخوری
فلفل سیاه: ½ قاشق چایخوری
نمک: ۱ قاشق چایخوری
کره یا روغن حیوانی: ۲ قاشق غذاخوری
زعفران دمکرده: ۲ قاشق غذاخوری
- برای تزئین (اختیاری):
کشمش پلویی: ۲ قاشق غذاخوری
خلال بادام یا پسته: به دلخواه
پیاز داغ: ۲ قاشق غذاخوری
طرز تهیه
- برنج رو با آب و کمی نمک بخوابونین و بذارین حداقل ۲ ساعت بمونه.
- پیازها رو خلالی خرد کرده و توی کمی روغن تفت بدین تا سبک بشن. سیر لهشده رو اضافه کنین و یه دقیقه دیگه تفت بدین.
- تکههای گوشت یا مرغ رو اضافه کنین، با زردچوبه، فلفل و کمی نمک تفت بدین تا رنگشون تغییر کنه.
- رب گوجهفرنگی و دارچین رو اضافه کنین و دوباره یه دقیقه تفت بدین تا رنگ باز کنه.
- کمی آب جوش بهش اضافه کنین و اجازه بدین مواد با حرارت ملایم بپزن (مرغ حدود ۴۰ دقیقه، گوشت حدود ۱.۵ ساعت).
- برنج رو بجوشونین، و وقتی نیمپز شد، رشته پلویی رو بهش اضافه کنین و ۲–۳ دقیقه بجوشونین.
- برنج و رشته رو آبکش کنین. ته قابلمه رو با کمی روغن یا کره چرب کنین، تهدیگ دلخواه بچینین.
- برنج و گوشت رو لایهلایه بچینین، در لابهلای برنج کمی زعفران بریزین. دم کنی بذارین و حدود ۴۵ دقیقه با حرارت ملایم دم کنین.
- اگه دوست دارین، کشمش رو جداگانه با کمی کره تفت بدین و با خلالها برای تزئین استفاده کنین.
نکات و فوت و فن ها
- اگه از گوشت استفاده میکنین، حتماً گوشت رو با حرارت کم بپزین تا کاملاً نرم و آبدار باشه.
- می تونی بجای گوشت تکه ای از گوشت چرخ کرده استفاده کنید. برای این کار کافیه با یه مقدار پیاز خلالی و زرچوبه تفتش بدین نرم که شد ادامه ی دستور و پیش برین.
- می تونی مرغ ریش ریش شده ام استفاده کنید.
- رشتهها رو زیاد نجوشونین چون بعداً توی دمکشیدن له میشن.
- میتونین یه قاشق غذاخوری کره بین لایهها بریزین تا پلو خوشعطرتر بشه.
- دارچین رو زیاد نریزین چون تلخ میشه؛ بهتره آخر پخت به مواد اضافه شه.
- اگه غذای شیرینپسند هستین، یه کوچولو شکر به کشمش بزنین.
تبلیغات
سوالات متداول
- آیا میتونیم رشته پلو بدون گوشت درست کنیم؟
بله، میتونین با کشمش، خرما و پیازداغ هم درست کنین؛ کاملاً گیاهی و مقوی. - میشه رشته پلو رو گوشت چرخکرده هم درست کرد؟
بله، گوشت چرخکرده هم گزینه خوبیه، فقط موقع سرخکردنش خوب ادویه بزنید تا طعمدار بشه. حتی می تونین با کوفته قلقلی های ریز سروش کنین! خیلی ام خوشمزه میشه. - آیا میشه رشته رو از اول با برنج بجوشونیم؟
نه. اگه رشته خیلی بجوشه له میشه. باید چند دقیقه آخر جوش برنج اضافه شه. - تهدیگ برای رشته پلو چی خوبه؟
نون لواش، سیبزمینی یا حتی کاهو. بستگی به سلیقه داره. - میشه تو زودپز یا پلوپز درست کرد؟
برای دمکشیدن بله، ولی پخت اولیهی مواد باید جدا انجام شه.
اشتباهات رایج در تهیه رشته پلو
اشتباه | نتیجه | راهحل |
---|---|---|
اضافهکردن زیاد رشته | برنج چسبناک و له میشه | فقط یه سوم تا نصف حجم برنج |
تفت ندادن رشته | رشته خام طعم ناخوشایند میده | حتماً با کمی روغن تفت داده شه |
پخت زیاد برنج قبل از آبکش | برنج له و بیحالت میشه | فقط نیمپز بشه |
ریختن کشمش خام | بوی خامی و بافت بد میده | حتماً تفت بدین |
استفاده نکردن از دمکنی | رشته پلو دم نمیکشه خوب | دمکنی همیشه یادتون نره |
ارزش غذایی
مناسب برای 4 نفر
در هر100گرم
- مقدار مواد مغذیکالری210
- % درصد نیاز روزانه *
- چربی کل
9گرم
14%
- چربی اشباع 3گرم 15%
- کلسترول 45میلی گرم 15%
- سدیم 290میلی گرم 13%
- پتاسیم 219میلی گرم 7%
- کربوهیدرات کل
22گرم
8%
- فیبر 1.8گرم 8%
- قند 1.5گرم
- پروتئین 13گرم 26%
- ویتامین آ 6%
- ویتامین سی 4%
- کلسیوم 3%
- آهن 10%
- ویتامین ب6 10%
* درصد نیاز روزانه به شما می گوید که یک ماده مغذی درمقدار مشخص شده چقدر از رژیم غذایی روزانه شما را فراهم می کند. مقدار پیشفرض براساس 2000 کالری در روز یعنی مقدار استاندارد جهانی تغذیه مشخص شده است.