آش مگآش مگ
  • صفحه اصلی
  • علایق شخصی
  • علایق شما
  • تماس با ما
  • وبلاگ
  • دستورپخت
    • پیش غذا
    • دسر
    • دورچین
    • صبحانه
    • غذای اصلی
    • کیک و شیرینی
    • میان وعده
    • نوشیدنی
درحال خواندن: طرز تهیه رشته پلو مجلسی با گوشت یا مرغ
اشتراک گذاری
اعلان نمایش بیشتر
تغییر اندازه فونتآبـ
تغییر اندازه فونتآبـ
آش مگآش مگ
  • صفحه اصلی
  • علایق شخصی
  • علایق شما
  • تماس با ما
  • وبلاگ
  • دستورپخت
جستجو
  • دستورپخت
  • کیک و شیرینی
  • غذای اصلی
  • میان وعده
  • نوشیدنی
  • پیش غذا
  • صبحانه
  • دورچین
  • دسر
حساب کاربری دارید؟ ورود
مارو دنبال کنید
تمامی حقوق برای وبسایت آشمگ محفوظ است. سال © 1403
آش مگ > دستورپخت > غذای اصلی > طرز تهیه رشته پلو مجلسی با گوشت یا مرغ
دستورپختغذای اصلی

طرز تهیه رشته پلو مجلسی با گوشت یا مرغ

آموزش مرحله‌به‌مرحله رشته پلو با گوشت و مرغ؛ یه غذای سنتی و محبوب ایرانی با عطر بی‌نظیر دارچین و گوشت. فوت‌وفن‌ها، جدول ارزش غذایی و نکات طلایی رو از دست ندین!

لیلا
توسط لیلا
منتشر شده می 16, 2025
اشتراک گذاری
طرز تهیه رشته پلو مجلسی با گوشت یا مرغ
اشتراک گذاری

رشته‌پلو یکی از غذاهای ساده و اصیل ایرانیه که معمولاً با شروع سال جدید یا مناسبت‌های خاص مثل چهارشنبه‌سوری سرو می‌شه. می‌گن وقتی رشته‌پلو می‌خورین، رشته‌ی کار و زندگی دست خودتون می‌افته! 😄 این غذا ترکیبی از برنج و رشته پلوییه که با گوشت، مرغ یا حتی کشمش و خرما هم همراه می‌شه.

محتوای این مطلب
طرز تهیه رشته پلومواد لازمطرز تهیهنکات و فوت و فن هاسوالات متداولاشتباهات رایج در تهیه رشته پلوارزش غذایی

اگه طرفدار غذاهای پلویی ایرانی هستین، حتماً یه سر به دستور تهیه لوبیا پلو یا عدس پلو با گوشت چرخ‌کرده هم بزنین که می‌تونن گزینه‌های عالی دیگه برای تنوع باشن.

طرز تهیه رشته پلو

طرز تهیه رشته پلو

نوشته شده توسط لیلاوعده غذایی: غذای اصلی, شام, نهارنوع غذا: ایرانیدرجه سختی: متوسط
مناسب برای

4

نفر
زمان آماده سازی

30

دقیقه
زمان پخت

1

ساعت 
کالری

210

کیلو کالری
زمان مورد نیاز

1

ساعت 

30

دقیقه

رشته پلو با گوشت و مرغ یه غذای سنتی ایرانیه که هم از نظر طعم، هم از نظر ارزش غذایی، انتخاب هوشمندانه‌ایه. این دستور به‌طور کامل تست‌شده برای اینکه حتی اگه اولین باره که درستش می‌کنین، نتیجه نهایی خوب بشه

مواد لازم

  • برای پلو:
  • برنج ایرانی: ۳ پیمانه

  • رشته پلویی: ۱۵۰ گرم

  • نمک: به مقدار لازم

  • روغن: ۴ قاشق غذاخوری

  • زعفران دم‌کرده: ۲ قاشق غذاخوری

  • برای گوشت و مرغ:
  • گوشت خورشتی یا مرغ: ۴۰۰ گرم (اگه مرغ استفاده می کنید رون بدون استخون بهتره)

  • پیاز متوسط: ۲ عدد

  • سیر: ۲ حبه

  • رب گوجه‌فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری

  • زردچوبه: ۱ قاشق چای‌خوری

  • دارچین: ۱ قاشق چای‌خوری

  • فلفل سیاه: ½ قاشق چای‌خوری

  • نمک: ۱ قاشق چای‌خوری

  • کره یا روغن حیوانی: ۲ قاشق غذاخوری

  • زعفران دم‌کرده: ۲ قاشق غذاخوری

  • برای تزئین (اختیاری):
  • کشمش پلویی: ۲ قاشق غذاخوری

  • خلال بادام یا پسته: به دلخواه

  • پیاز داغ: ۲ قاشق غذاخوری

طرز تهیه

  • برنج رو با آب و کمی نمک بخوابونین و بذارین حداقل ۲ ساعت بمونه.
  • پیازها رو خلالی خرد کرده و توی کمی روغن تفت بدین تا سبک بشن. سیر له‌شده رو اضافه کنین و یه دقیقه دیگه تفت بدین.
  • تکه‌های گوشت یا مرغ رو اضافه کنین، با زردچوبه، فلفل و کمی نمک تفت بدین تا رنگشون تغییر کنه.
  • رب گوجه‌فرنگی و دارچین رو اضافه کنین و دوباره یه دقیقه تفت بدین تا رنگ باز کنه.
  • کمی آب جوش بهش اضافه کنین و اجازه بدین مواد با حرارت ملایم بپزن (مرغ حدود ۴۰ دقیقه، گوشت حدود ۱.۵ ساعت).
  • برنج رو بجوشونین، و وقتی نیم‌پز شد، رشته پلویی رو بهش اضافه کنین و ۲–۳ دقیقه بجوشونین.
  • برنج و رشته رو آبکش کنین. ته قابلمه رو با کمی روغن یا کره چرب کنین، ته‌دیگ دلخواه بچینین.
  • برنج و گوشت رو لایه‌لایه بچینین، در لابه‌لای برنج کمی زعفران بریزین. دم کنی بذارین و حدود ۴۵ دقیقه با حرارت ملایم دم کنین.
  • اگه دوست دارین، کشمش رو جداگانه با کمی کره تفت بدین و با خلال‌ها برای تزئین استفاده کنین.

نکات و فوت و فن ها

  • اگه از گوشت استفاده می‌کنین، حتماً گوشت رو با حرارت کم بپزین تا کاملاً نرم و آبدار باشه.
  • می تونی بجای گوشت تکه ای از گوشت چرخ کرده استفاده کنید. برای این کار کافیه با یه مقدار پیاز خلالی و زرچوبه تفتش بدین نرم که شد ادامه ی دستور و پیش برین.
  • می تونی مرغ ریش ریش شده ام استفاده کنید.
  • رشته‌ها رو زیاد نجوشونین چون بعداً توی دم‌کشیدن له می‌شن.
  • می‌تونین یه قاشق غذاخوری کره بین لایه‌ها بریزین تا پلو خوش‌عطرتر بشه.
  • دارچین رو زیاد نریزین چون تلخ می‌شه؛ بهتره آخر پخت به مواد اضافه شه.
  • اگه غذای شیرین‌پسند هستین، یه کوچولو شکر به کشمش بزنین.

تبلیغات

تبلیغاتتبلیغات

سوالات متداول

  1. آیا می‌تونیم رشته پلو بدون گوشت درست کنیم؟
    بله، می‌تونین با کشمش، خرما و پیازداغ هم درست کنین؛ کاملاً گیاهی و مقوی.
  2. می‌شه رشته پلو رو گوشت چرخ‌کرده هم درست کرد؟
    بله، گوشت چرخ‌کرده هم گزینه خوبیه، فقط موقع سرخ‌کردنش خوب ادویه بزنید تا طعم‌دار بشه. حتی می تونین با کوفته قلقلی های ریز سروش کنین! خیلی ام خوشمزه میشه.
  3. آیا می‌شه رشته رو از اول با برنج بجوشونیم؟
    نه. اگه رشته خیلی بجوشه له می‌شه. باید چند دقیقه آخر جوش برنج اضافه شه.
  4. ته‌دیگ برای رشته پلو چی خوبه؟
    نون لواش، سیب‌زمینی یا حتی کاهو. بستگی به سلیقه داره.
  5. میشه تو زودپز یا پلوپز درست کرد؟
    برای دم‌کشیدن بله، ولی پخت اولیه‌ی مواد باید جدا انجام شه.

اشتباهات رایج در تهیه رشته پلو

اشتباهنتیجهراه‌حل
اضافه‌کردن زیاد رشتهبرنج چسبناک و له می‌شهفقط یه سوم تا نصف حجم برنج
تفت ندادن رشتهرشته خام طعم ناخوشایند می‌دهحتماً با کمی روغن تفت داده شه
پخت زیاد برنج قبل از آبکشبرنج له و بی‌حالت می‌شهفقط نیم‌پز بشه
ریختن کشمش خامبوی خامی و بافت بد می‌دهحتماً تفت بدین
استفاده نکردن از دم‌کنیرشته پلو دم نمی‌کشه خوبدم‌کنی همیشه یادتون نره

ارزش غذایی

مناسب برای 4 نفر

در هر100گرم


  • مقدار مواد مغذیکالری210
  • % درصد نیاز روزانه *
  • چربی کل 9گرم 14%
    • چربی اشباع 3گرم 15%
  • کلسترول 45میلی گرم 15%
  • سدیم 290میلی گرم 13%
  • پتاسیم 219میلی گرم 7%
  • کربوهیدرات کل 22گرم 8%
    • فیبر 1.8گرم 8%
    • قند 1.5گرم
  • پروتئین 13گرم 26%

  • ویتامین آ 6%
  • ویتامین سی 4%
  • کلسیوم 3%
  • آهن 10%
  • ویتامین ب6 10%

* درصد نیاز روزانه به شما می گوید که یک ماده مغذی درمقدار مشخص شده چقدر از رژیم غذایی روزانه شما را فراهم می کند. مقدار پیشفرض براساس 2000 کالری در روز یعنی مقدار استاندارد جهانی تغذیه مشخص شده است.

برچسب گذاری شده:ایرانیغذا با گوشتغذا با مرغپروتئین بالاپلو مخلوط
این مقاله را به اشتراک بگذارید
پینترست واتساپ واتساپ پرینت
اشتراک گذاری
چطور بود؟
عالی0
خوب بود0
نمی دونم0
بد0
داغون0
مقاله قبلی طرز تهیه شیره انگور خانگی | طبیعی، غلیظ و بدون مواد نگهدارنده طرز تهیه شیره انگور خانگی | طبیعی، غلیظ و بدون مواد نگهدارنده
مقاله بعدی مربا انجیر زرد خانگی در شیشه شفاف روی میز چوبی با قاشق طلایی طرز تهیه مربای انجیر زرد + ۷ راز طلایی
نظر بدهید

Leave a Review لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفا یک رتبه بندی انتخاب کنید!

آخرین دستورها

طرز تهیه خورشت ترش واش | خورش گیلانی با عطر بی‌نظیر
طرز تهیه خورشت ترش واش | خورش گیلانی با عطر بی‌نظیر
دستورپخت غذای اصلی
طرز تهیه کیک ردولوت حرفه ای؛ قرمزِ و مخملی
طرز تهیه کیک ردولوت حرفه ای؛ قرمزِ و مخملی
دستورپخت دسر کیک و شیرینی
طرز تهیه شله قلم کار | دستور کامل و حرفه ای
طرز تهیه شله قلم کار | دستور کامل و حرفه ای
دستورپخت غذای اصلی پیش غذا
طرز تهیه کوکی شکلاتی تازه
طرز تهیه کوکی شکلاتی نرم و مغزدار | خوشمزه‌تر از شیرینی‌فروشی‌ها
دستورپخت دسر میان وعده
آب و هوا
24°C
Tehran
clear sky
24° _ 24°
19%
2 km/h
ش
27 °C
ی
27 °C
د
28 °C
س
30 °C
چ
24 °C

آخرین مقالات

علائم کمبود آهن و راه های جذب بیشتر آهن مواد غذایی
اگر فکر می کنی آهن خونت کمه حتماً اینو بخون
مقالات اطلاعات عمومی
منابع پروتئینی گیاهی
چگونه غذاهای گیاهی مقوی و خوشمزه تهیه کنیم
مقالات اطلاعات عمومی
۱۰ نکته برای تهیه غذای سالم و خوشمزه
10 نکته برای تهیه غذای سالم و خوشمزه
مقالات اطلاعات عمومی
خواص هل
هل: خواص، مضرات، و راه‌های بهینه مصرف
مقالات خواص و مضرات

شاید بپسندید

طرز تهیه شیره انگور خانگی | طبیعی، غلیظ و بدون مواد نگهدارنده

طرز تهیه شیره انگور خانگی | طبیعی، غلیظ و بدون مواد نگهدارنده

42 بازدید
می 12, 2025
طرز تهیه سیر ترشی | دستور خونگی، خوش‌عطر و اصیل

طرز تهیه سیر ترشی | دستور خونگی، خوش‌عطر و اصیل

62 بازدید
می 5, 2025
طرز تهیه مربای گل محمدی | عطر بهار توی شیشه‌

طرز تهیه مربای گل محمدی | عطر بهار توی شیشه‌

73 بازدید
آوریل 29, 2025
طرز تهیه شاورما عربی | یه غذای خیابونی خوش‌عطر

طرز تهیه شاورما عربی | یه غذای خیابونی خوش‌عطر

72 بازدید
آوریل 18, 2025
آش مگآش مگ
مارو دنبال کنید
تمامی حقوق برای وبسایت آش مگ محفوظ است. © 1403
آش مگ
خوش آمدید..!

ورود به حساب کاربری

Username or Email Address
Password

Lost your password?