خاگینه یکی از خوشمزهترین و سادهترین شیرینیهای سنتی ایرانیه که مثل پنکیک معمولاً به عنوان صبحانه یا عصرانه سرو میشه. این شیرینی با ترکیبی از تخممرغ، آرد و شکر درست میشه و میتونه به صورت ساده یا با انواع مغزهای مقوی مثل گردو تهیه بشه. طعم لطیف و شیرین خاگینه اون رو به یکی از خوراکیهای محبوب در مناطق مختلف ایران تبدیل کرده.
این شیرینی سنتی برخلاف ظاهر سادهاش، طعم خاص و جذابی داره که با شیرهی خوشمزهای ترکیب میشه و حالتی نرم و لطیف به خودش میگیره. خاگینه مغزدار هم با اضافه کردن گردو یا پسته به لایههای خاگینه، طعمی متفاوتتر و خوشمزهتر پیدا میکنه که ارزش امتحان رو داره!
دستور پخت خاگینه ساده و مغزدار
وعده غذایی: صبحانهنوع غذا: ایرانی, تبریزیدرجه سختی: متوسط4
نفر250
کیلو کالری4.7
30
دقیقهاگر دنبال یه شیرینی راحت و خوشمزه برای پذیرایی یا یه صبحانه سریع و مغذی هستین، خاگینه ساده یا مغزدار میتونه یه گزینه عالی باشه. حالا بیاین هر دو نوع خاگینه رو با هم درست کنیم.
مواد لازم
- برای خاگینه ساده
تخممرغ: 2 عدد
آرد سفید: 2 قاشق غذاخوری
شکر: 2 قاشق غذاخوری
شیر: 4 قاشق غذاخوری
وانیل: 1/4 قاشق چایخوری (اختیاری)
روغن: به مقدار لازم برای سرخ کردن
- مواد لازم برای شربت
شکر: 1 پیمانه
آب: 1/2 پیمانه
زعفران دمکرده: 1 قاشق غذاخوری
گلاب: 1 قاشق غذاخوری
آبلیمو: چند قطره
طرز تهیه
- طرز تهیه خاگینه ساده
- ابتدا شربت رو آماده میکنیم. برای این کار، آب و شکر رو در قابلمهای ریخته و روی حرارت بذارین تا شکر کامل حل بشه. وقتی که شربت به جوش اومد، زعفران دمکرده و گلاب رو اضافه کنین. چند دقیقه بعد، آبلیمو رو اضافه کرده و اجازه بدین شربت کمی غلیظ بشه. بعد از آماده شدن، شربت رو از روی حرارت بردارین و کنار بذارین.
- تخممرغها رو داخل یه کاسه بشکنین و خوب هم بزنین تا از حالت لختگی خارج بشه. بعد آرد، شیر، شکر و وانیل رو به تخممرغ اضافه کنین و با همزن دستی خوب مخلوط کنین تا مایهای یکدست به دست بیاد.
- در یه ماهیتابه مقداری روغن بریزین و اجازه بدین داغ بشه. مایه خاگینه رو به صورت یک لایه نازک داخل ماهیتابه بریزین و اجازه بدین که روی حرارت متوسط بپزه. وقتی که یک سمت خاگینه پخت و طلایی شد، اون رو برگردونین تا سمت دیگه هم بپزه.
- بعد از آماده شدن، خاگینه رو از ماهیتابه بیرون بیارین و روی شربت آماده شده بریزین تا کامل به شربت آغشته بشه. خاگینه ساده شما آماده سروه!
- طرز تهیه خاگینه مغزدار
- مواد اولیه برای خاگینه مغزدار همون موادیه که در خاگینه ساده استفاده کردیم، فقط مغز گردو به عنوان مغز بهشون اضافه میشه.
- مایه خاگینه رو به روش قبل آماده کنین. بعد از اینکه نصف مایه رو داخل ماهیتابه ریختین، گردو خرد شده رو روی اون پخش کنین.
- حالا بقیه مایه خاگینه رو روی گردوها بریزین و اجازه بدین تا دو طرف خاگینه کامل بپزه و طلایی بشه.
- بعد از آماده شدن، خاگینه مغزدار رو از ماهیتابه بیرون بیارین و به شربت اضافه کنین. این خاگینه مغزدار خوشمزه برای سرو در مهمانیها عالیه!
نکات و فوت و فن ها
- میتونین به جای گردو از پسته، بادام یا حتی ترکیبی از این مغزها استفاده کنین.
- به جای شربت شکر، میتونین از شربت عسل استفاده کنین تا خاگینه مقویتری داشته باشین.
- حواستون باشه که حرارت گاز زیاد نباشه تا خاگینه یکنواخت بپزه و مغز اون خام نمونه.
تبلیغات
ارزش غذایی
مناسب برای 4 نفر
در هر100گرم
- مقدار مواد مغذیکالری250
- % درصد نیاز روزانه *
- چربی کل
15گرم
24%
- چربی اشباع 4گرم 20%
- کلسترول 120میلی گرم 40%
- سدیم 100میلی گرم 5%
- پتاسیم 150میلی گرم 5%
- کربوهیدرات کل
25گرم
9%
- فیبر 1گرم 4%
- قند 10گرم
- پروتئین 6گرم 12%
- ویتامین آ 4%
- کلسیوم 3%
- آهن 5%
* درصد نیاز روزانه به شما می گوید که یک ماده مغذی درمقدار مشخص شده چقدر از رژیم غذایی روزانه شما را فراهم می کند. مقدار پیشفرض براساس 2000 کالری در روز یعنی مقدار استاندارد جهانی تغذیه مشخص شده است.