یکی از مهمترین بخشهای درست کردن یه کیک حرفهای، خامهایه که برای پوشش و تزیین استفاده میشه. یه خامه کیک خوب باید سبک، لطیف و پایدار باشه تا هم راحت فرم بگیره، هم بعد از چند ساعت شل نشه.
این خامه فرم گرفته برای پوشش و ماسورهزنی روی کیک عالیه و توی ترکیب با انواع طعمدهندهها مثل وانیل، کاکائو یا حتی قهوه، یه پایه فوقالعاده برای انواع دسرها میشه. اگه به کیک پزی علاقه دارید، پیشنهاد میکنم کیک شکلاتی یا کیک هویج رو هم امتحان کنید.

طرز تهیه خامه کیک (فرم گرفته)
وعده غذایی: دسر, کیک و شیرینینوع غذا: مللدرجه سختی: متوسط8
نفر340
کیلو کالری40
دقیقهاگه همیشه با آب افتادن خامه کیک یا شل شدنش مشکل داشتید، توی این دستور تمام نکاتی که باید بدونید رو توضیح دادم.
مواد لازم
خامه قنادی 400 گرم – (یا خامه پرچرب بالای 30% چربی)
پودر قند: 3 قاشق غذاخوری
وانیل: 1/2 قاشق چایخوری
پودر ژلاتین 1 قاشق چایخوری – (اختیاری – برای استحکام بیشتر)
آب سرد 2 قاشق غذاخوری – (برای ژلاتین)
طرز تهیه
- آمادهسازی خامه:
اگه از خامه قنادی استفاده میکنید، قبل از هم زدن، حتماً بذارید توی یخچال حسابی سرد بشه. خامه باید خیلی خنک باشه، ولی یخزده نباشه. - هم زدن خامه:
خامه رو توی یه کاسه استیل یا شیشهای بریزید. کاسه و پرههای همزن رو هم بهتره نیم ساعت قبل از استفاده توی یخچال بذارید تا خنک بشن. حالا با دور متوسط همزن شروع کنید به زدن خامه. - اضافه کردن شیرینکننده:
وقتی خامه شروع به حجیم شدن کرد، پودر قند رو کمکم اضافه کنید و هم زدن رو ادامه بدید تا خامه کمکم فرم بگیره. در این مرحله وانیل رو هم اضافه کنید. - ژلاتین برای استحکام بیشتر (مرحله اختیاری):
پودر ژلاتین رو روی آب سرد بپاشید و 5 دقیقه بذارید تا اسفنجی بشه. بعد روی بخار کتری قرار بدید تا شفاف بشه. وقتی از داغی افتاد، به آرومی به خامه اضافه کنید و سریع هم بزنید تا کاملاً ترکیب بشه. - فرمدهی نهایی:
وقتی خامه به حدی رسید که جای پرههای همزن روش بمونه و از کاسه نریزه، یعنی آماده است. این مرحله رو خیلی طولانی نکنید، چون اگه بیش از حد هم بزنید، خامه به کره تبدیل میشه. - استراحت خامه:
خامه کیک آماده شده رو 30 دقیقه توی یخچال بذارید تا خودش رو بگیره و آماده تزیین کیک بشه.
نکات و فوت و فن ها
- برای یه خامه فرم گرفته عالی، حتماً از خامهای استفاده کنید که حداقل 30% چربی داشته باشه.
- خامه کیک رو بیش از حد هم نزنید، چون ممکنه دونهدونه بشه و از هم بپاشه.
- اگه میخواید خامه بعد از چند ساعت فرم خودش رو حفظ کنه، مرحله ژلاتین رو حذف نکنید.
- میتونید به جای وانیل از پودر کاکائو، قهوه یا حتی پوره توتفرنگی برای تنوع در طعم خامه استفاده کنید.
- حتماً قبل از استفاده، خامه رو خنک کنید تا بهتر فرم بگیره و دیرتر شل بشه.
تبلیغات
ارزش غذایی
مناسب برای 4 نفر
- مقدار مواد مغذیکالری300
- % درصد نیاز روزانه *
- چربی کل
45گرم
70%
- چربی اشباع 22گرم 111%
- کلسترول 120میلی گرم 40%
- سدیم 40میلی گرم 2%
- پتاسیم 50میلی گرم 2%
- کربوهیدرات کل
4گرم
2%
- فیبر 0.2گرم 1%
- قند 3گرم
- پروتئین 2گرم 4%
- کلسیوم 8%
- آهن 5%
* درصد نیاز روزانه به شما می گوید که یک ماده مغذی درمقدار مشخص شده چقدر از رژیم غذایی روزانه شما را فراهم می کند. مقدار پیشفرض براساس 2000 کالری در روز یعنی مقدار استاندارد جهانی تغذیه مشخص شده است.