حمص (یا هوموس) یکی از خوشمزهترین و سالمترین پیشغذاهای مدیترانهایه که به دلیل طعم دلپذیر و خاصش محبوبیت زیادی پیدا کرده. این خوراکی با نخود، ارده و آبلیمو درست میشه و میتونه همراه انواع نانهای تُرد و سبزیجات تازه سرو بشه.
این پیشغذا بافتی خامهای و نرم داره که ترکیب بینظیری از طعمها رو به شما هدیه میده. حمص از نخود و ارده درست شده که هر دو حاوی پروتئین و فیبر زیادیه و برای سلامتی خیلی مفیدن. اگه طرفدار نخود و غذاهای عربی هستین حتما طرز تهیه فلافل ما رو هم امتحان کنید.
طرز تهیه حمص
وعده غذایی: میان وعده, دورچین, پیش غذانوع غذا: ملل, عربیدرجه سختی: متوسط4
نفر158
کیلو کالری4.8
40
دقیقهاگه دنبال یک گزینه سالم، کمکالری و مفید برای میانوعده یا پیشغذا هستین، حمص یه انتخاب عالیه. با این دستور ساده، میتونین این غذای بینظیر رو در خونه خودتون درست کنین و طعم اصیلش رو تجربه کنین.
مواد لازم
نخود خشک: 1 پیمانه (معادل 200 گرم)
ارده: 1/3 پیمانه
آب لیموی تازه: 2 قاشق غذاخوری
روغن زیتون: 2 قاشق غذاخوری
سیر: 2 حبه (خرد شده)
زیره سبز: 1/2 قاشق چایخوری (اختیاری)
آب سرد: به میزان لازم (حدود 1/4 تا 1/2 پیمانه)
نمک: به میزان لازم
پاپریکا یا فلفل قرمز دودی: برای تزیین
برگ جعفری تازه: برای تزیین
طرز تهیه
- برای تهیه حمص لازمه نخودها رو حداقل برای یه شب توی آب خیس کنین و بذارین حداقل 8 ساعت بمونن. بعد از خیسوندن، آب نخودها رو خالی کنین و اونها رو توی یک قابلمه با آب تازه بپزین تا کاملاً نرم بشن (حدود 30 دقیقه). بعد آبکش کنین و بذارین خنک بشن.
- نخود پختهشده رو همراه با ارده، آب لیمو، سیر و نمک توی مخلوطکن یا غذاساز بریزین. همه مواد رو خوب پوره کنین تا کاملاً صاف و یکدست بشن.
- به مخلوط هوموس، آب سرد اضافه کنین تا به بافت خامهای برسین. میتونین آب رو کمکم اضافه کنین و هم بزنید تا بافت حمص به میزان دلخواهتون برسه.
- حالا روغن زیتون و در صورت تمایل زیره سبز رو اضافه کنین و دوباره هم بزنین تا مواد کاملاً ترکیب بشن. این ادویه طعم و عطر خاصی به حمص میده.
- هوموس رو توی ظرف مورد نظر بریزین و سطحش رو با پشت قاشق طرح بدین. روی حمص مقداری روغن زیتون بریزین و با پاپریکا یا فلفل دودی و برگ جعفری تزیین کنین.
این پیشغذا رو میتونین با نان تُرد یا سبزیجات تازه مثل هویج و کرفس خلالی خرد شده سرو کنین.
نکات و فوت و فن ها
- اگه زمان دارین، میتونین نخودها رو بعد از پختن پوست بگیرین تا بافت حمص نرمتر بشه.
- در صورتی که ارده خیلی غلیظه، میتونین کمی بیشتر آب سرد اضافه کنین تا مخلوط راحتتر هم بخوره.
- حمص تازه و سرد خوشمزهتره، پس اگه زمان دارین، اون رو قبل از سرو به مدت 30 دقیقه در یخچال بذارین.
- اضافه کردن ادویهها مثل زیره و فلفل دودی طعم خاصتری به حمص میده، اما اگه دوست ندارین، میتونین حذف کنین.
- برای هوموس رنگی می تونین توی مواد چغندر پخته یا لوبیا قرمز استفاده کنید. برای لوبیا همون روش پخت نخود رو دنبال کنید.
تبلیغات
ارزش غذایی
مناسب برای 4 نفر
در هر96گرم
- مقدار مواد مغذیکالری160
- % درصد نیاز روزانه *
- چربی کل
7گرم
11%
- چربی اشباع 1گرم 5%
- سدیم 250میلی گرم 11%
- پتاسیم 150میلی گرم 5%
- کربوهیدرات کل
18گرم
6%
- فیبر 5گرم 20%
- قند 1گرم
- پروتئین 6گرم 12%
- ویتامین آ 1%
- ویتامین سی 10%
- کلسیوم 4%
- آهن 11%
* درصد نیاز روزانه به شما می گوید که یک ماده مغذی درمقدار مشخص شده چقدر از رژیم غذایی روزانه شما را فراهم می کند. مقدار پیشفرض براساس 2000 کالری در روز یعنی مقدار استاندارد جهانی تغذیه مشخص شده است.