حلیم بادمجان یکی از غذاهای سنتی و بسیار محبوب ایرانیه که به خاطر طعم خاص و بافت نرمش، جایگاه ویژهای توی سفرهها داره. این غذای لذیذ که ترکیبی از بادمجان، گوشت، عدس و ادویههای مختلفه، بیشتر توی مهمونیها و مناسبتهای خاص سرو میشه. مثل حلیم گندم بافت کشدار داره و طعم دلچسب بادمجون و گوشت، این غذا رو به یک انتخاب عالی برای عاشقان غذاهای ایرانی تبدیل کرده.
در حلیم بادمجان، گوشت و بادمجان به همراه عدس و ادویهها به صورت ملایم پخته میشن و نهایتاً با هم ترکیب میشن تا یک خوراک نرم و کشدار درست بشه. در کنار این غذا معمولاً کشک و نعنا داغ و گاهی گردو هم سرو میشه تا طعمهای لذیذ بیشتری به غذا اضافه بشه. حلیم بادمجان به خاطر استفاده از مواد مغذی، غذایی کامل و مقوی هم به حساب میآد.
طرز تهیه حلیم بادمجان
وعده غذایی: پیش غذا, نهار, شام, صبحانهنوع غذا: ایرانیدرجه سختی: متوسط4
نفر120
کیلو کالری4.8
2
ساعتاگه تا حالا این غذای سنتی رو درست نکردین، نگران نباشین! با این دستور مرحله به مرحله میتونین توی خونه خودتون حلیم بادمجان خوشمزهای آماده کنین و همه رو شگفتزده کنین.
مواد لازم
بادمجان: 1 کیلوگرم (پوست گرفته و ورقهای خرد شده)
گوشت گردن یا سردست گوسفندی: 300 گرم
عدس: 1 پیمانه
پیاز: 2 عدد (خرد شده)
سیر: 3 حبه (خرد شده)
کشک: 1 پیمانه
نعنا خشک: 2 قاشق غذاخوری
روغن مایع: 4 قاشق غذاخوری
نمک: به میزان لازم
فلفل سیاه: 1 قاشق چایخوری
زردچوبه: 1 قاشق چایخوری
زعفران دمکرده: 1 قاشق غذاخوری
گردو: 50 گرم (اختیاری، برای تزئین)
نعنا داغ: 3 قاشق غذاخوری (برای تزئین)
پیاز داغ: 3 قاشق غذاخوری (برای تزئین)
طرز تهیه
- برای مرحله ی اول پخت حلیم بادمجون باید توییه قابلمه، گوشت رو به همراه یه پیاز خرد شده، نمک، زردچوبه و 4 لیوان آب روی حرارت بذارین تا بپزه. بعد از حدود 1.5 ساعت که گوشت کاملاً پخت، اون رو ریشریش کنین. یادتون نره آب گوشت رو حتما نگه دارین.
- عدس رو بعد از شستن، با کمی آب و یه مفدار نمک روی حرارت بذارین تا نرم بشه. وقتی عدسها پختن، لهشون کنین یا با گوشتکوب برقی بزنید تا یکدست بشن.
- حالا نوبت بادمجوناس: بادمجونا رو بعد از پوست کندن، از طول به ورقههای نازک برش بزنین. اونها رو کمی نمک بزنین و بذارین 30 دقیقه بمونن تا تلخیشون کامل گرفته بشه. بعد از این مدت بشورید و خشکشون کنید
- بعد از شستن و خشک کردن، بادمجانها رو توی روغن سرخ کنین تا هر دو طرفشون طلایی شه. اگه دوس دارید می تونین بادمجونارم موقع سرخ شدن له کنین
- توی یه قابلمه بزرگ، گوشت ریشریش شده، عدس لهشده، بادمجونهای سرخ شده و آب گوشت رو با هم مخلوط کنین. مواد رو با حرارت ملایم به مدت 30 دقیقه مداوم هم بزنین تا حلیم یکدست و کشدار بشه. توی این مرحله خیلی مهمه که بالا سر غذا بمونید وگرنه می تونه ته بگیره یا مواد خوب ترکیب نشده و شکل حلیم به خودش نگیره.
- کشک رو با کمی آب رقیق کنین و به مخلوط حلیم بادمجان اضافه کنین. مواد رو خوب هم بزنین و بذارین چند دقیقه دیگه روی حرارت بمونه تا جا بیفته.
- تهیه نعنا داغ: توی یک تابه کوچک، یه مقدار روغن رو گرم کنین و نعنا خشک رو بهش اضافه کنین. به محض ریختن سریع و مداوم هم بزنین تا نسوزه. وقتی بوش بلند شد رنگ خوبی گرفت آماده س. نعنا داغ روفراره برای تزئین استفاده کنیم.
- حلیم بادمجان رو توی ظرف سرو بریزین و روی اون رو با پیاز داغ، نعنا داغ، گردو و کمی زعفران دمکرده تزئین کنین.
نوش جون!
نکات و فوت و فن ها
- اضافه کردن گردو:
اگه دوست دارین طعم بیشتری به حلیم بادمجان بدین، میتونین مقداری گردوی خرد شده رو تفت بدین تا روغن بندازه بعد به مواد اضافه کنین. این کار بهش بافتی جذاب میده. - حلیم بادمجان کشدار:
برای اینکه حلیم بادمجان کشدار بشه، باید به مدت طولانیتر روی حرارت ملایم هم بزنین. این کار باعث میشه مواد بهتر با هم ترکیب بشن و بافت کشدار پیدا کنن. - استفاده از گوشت سردست گوسفندی:
گوشت سردست گوسفندی گزینه خوبی برای این غذاست چون هم چربیه کافی داره و هم نرم و لذیذ میشه. - کشک:
حتماً قبل از اضافه کردن کشک، اون رو رقیق کنین و چند دقیقه بجوشونین تا از سلامت و طعم بهترش اطمینان پیدا کنین. - تزئین:
تزئین حلیم بادمجون سلیقه ایه اما برای تزئین این مدل غذاها توی بازار شابلون وجود داه که می تونین از اونا استفاده کنید.
تبلیغات
ارزش غذایی
مناسب برای 4 نفر
در هر100گرم
- مقدار مواد مغذیکالری120
- % درصد نیاز روزانه *
- چربی کل
6گرم
10%
- چربی اشباع 2گرم 10%
- کلسترول 12میلی گرم 4%
- سدیم 250میلی گرم 11%
- پتاسیم 300میلی گرم 9%
- کربوهیدرات کل
12گرم
4%
- فیبر 3گرم 12%
- قند 2گرم
- پروتئین 8گرم 16%
- ویتامین آ 3%
- ویتامین سی 8%
- کلسیوم 7%
- آهن 8%
* درصد نیاز روزانه به شما می گوید که یک ماده مغذی درمقدار مشخص شده چقدر از رژیم غذایی روزانه شما را فراهم می کند. مقدار پیشفرض براساس 2000 کالری در روز یعنی مقدار استاندارد جهانی تغذیه مشخص شده است.