ترشی لیته یکی از محبوبترین ترشیهای ایرانیه که معمولاً در کنار غذاهای مختلف به عنوان دورچین و چاشنی استفاده میشه. این ترشی خوشمزه با ترکیبی از سبزیجات، ادویهها و سرکه درست میشه و طعمی تند و دلپذیر داره. از اونجایی که مواد اولیهاش در دسترسه، درست کردنش خیلی آسونه و میتونین توی خونه خودتون یه ترشی خوشمزه و تازه تهیه کنین.
این ترشی میتونه یک همراه عالی برای غذاهای سنتی ایرانی مثل کوفته تبریزی باشه. با این دستور ساده، ترشی لیته ای درست میکنین که هم خونوادهتون و هم مهمونا عاشقش می شن. همینطور می تونین این ترشی رو با انواع خوراکیهای دیگه سرو کنین و به سفرهتون یک تنوع خوشمزه بدین.
طرز تهیه ترشی لیته
وعده غذایی: دورچیننوع غذا: ایرانیدرجه سختی: متوسط8
نفر50
کیلو کالری4.8
1
ساعتترشی لیته کنار طعم فوقالعاده ش، از لحاظ تغذیهای هم مفیده و حاوی فیبر، ویتامینها و مواد معدنیه که از سبزیجات مختلف داخلش به دست میآد. پس با دمبال کذدن این طرز تهیه، هم یک چاشنی خوشمزه درست و هم به سلامتی خودتون کمک میکنین.
مواد لازم
بادمجان: 500 گرم (پوست گرفته و خرد شده)
هویج: 300 گرم (خرد شده)
فلفل دلمهای سبز و قرمز: 2 عدد (خرد شده)
فلفل سبز تند: 3 عدد (خرد شده)
سیر: 5 حبه (خرد شده)
سبزی ترشی (شامل جعفری، گشنیز، نعناع): 200 گرم (خرد شده)
گلکلم: 200 گرم (خرد شده)
سرکه سفید: 3 لیوان
نمک: 2 قاشق غذاخوری
زردچوبه: 1 قاشق چایخوری
سیاهدانه: 1 قاشق چایخوری
تخم گشنیز: 1 قاشق چایخوری
ادویه ترشی: 1 قاشق چایخوری
طرز تهیه
- بادمجونا رو پوست بگیرید و به تکههای کوچیک خرد کنین. اونا رو توی یک قابلمه با کمی آب و نمک بجوشونین تا نرم بشن. بعد از پخت آبکش کنین و بذارین خنک بشن.
یا می تونین اگه راحت تره اول توی آبجوش بپزین و بعد خرد کنید. - هویج، فلفل دلمهای، فلفل سبز تند، سیر، گلکلم و سبزیهای معطر رو خرد کنین. حواستون باشه که سبزیجات به طور یکدست خرد بشن تا ترشیتون ظاهر خوبی داشته باشه.
- تمام مواد خرد شده ی مرحله ی قبل رو توی یه کاسه بزرگ مخلوط کنین. بادمجانهای پخته و خنک شده رو هم بهشون اضافه کنین. همه مواد رو خوب هم بزنین تا با هم ترکیب بشن.
- نمک، زردچوبه، سیاهدونه، تخم گشنیز و ادویه ترشی رو به مواد اضافه کنین. همه رو با هم خوب مخلوط کنین تا سبزیجات با ادویهها آغشته بشن.
- مخلوط سبزیجات و ادویهها رو در شیشه های تمیز بریزین. حالا روی همه ی مواد توی شیشه مواد سرکه سفید بریزین طوری که همه مواد با سرکه پوشیده بشن.
- در شیشهها رو محکم ببندین و به مدت 10 روز توی یک جای خنک و تاریک بذارین تا ترشی جا بیفته. هر چند روز یک بار شیشهها رو تکون بدین تا مواد به طور یکنواخت مخلوط بشن.
- بعد از 10 روز، ترشی لیته شما آماده سروه. این ترشی رو میتونین کنار غذاهای مختلف مثل کباب، خورش و برنج سرو کنین.
نکات و فوت و فن ها
- اگر دوست دارین ترشی تندتر بشه، میتونین مقدار فلفل سبز تند رو بیشتر کنین.
- برای طعم بهتر، سبزیها رو خیلی ریز خرد کنین تا طعم ادویهها بهتر به خورد سبزیجات بره.
- استفاده از گلکلم: باعث میشه ترشیتون تردتر بشه و بافت جذابی داشته باشه.
- در صورت تمایل، میتونین مقداری سیبزمینی ترشی هم به مواد اضافه کنین.
- در صورت نبود تخم گشنیز، میتونین از ادویههای دیگه مثل زیره استفاده کنین.
تبلیغات
ارزش غذایی
مناسب برای 8 نفر
در هر100گرم
- مقدار مواد مغذیکالری50
- % درصد نیاز روزانه *
- چربی کل
0.2گرم
1%
- چربی اشباع 0.08گرم 1%
- کلسترول 0میلی گرم 0%
- سدیم 800میلی گرم 34%
- پتاسیم 249میلی گرم 8%
- کربوهیدرات کل
10گرم
4%
- فیبر 2.5گرم 10%
- قند 3گرم
- پروتئین 1.5گرم 3%
- ویتامین آ 10%
- ویتامین سی 41.6%
- کلسیوم 4%
- آهن 4.4%
* درصد نیاز روزانه به شما می گوید که یک ماده مغذی درمقدار مشخص شده چقدر از رژیم غذایی روزانه شما را فراهم می کند. مقدار پیشفرض براساس 2000 کالری در روز یعنی مقدار استاندارد جهانی تغذیه مشخص شده است.