اگه عاشق طعمهای خاص و متفاوتید، حتماً باید ترشی انبه رو امتحان کنید! این ترشی خوشمزه و معطر، یکی از محبوبترین چاشنیهای جنوب ایرانه که معمولاً کنار غذاهای دریایی مثل سبزی پلو با ماهی، خورشتهای تند و حتی سادهترین وعدهها سرو میشه.
برخلاف اکثر ترشیهای ایرانی که با سرکه و سبزیجات درست میشن، توی ترشی انبه یه ترکیب عالی از انبهی شیرین و سرکهی تند و معطر داریم که یه طعم فوقالعاده خاص میسازه. در واقع، اگه یه بار این ترشی رو امتحان کنید، دیگه نمیتونید ازش بگذرید!

طرز تهیه ترشی انبه
وعده غذایی: دورچیننوع غذا: ایرانی, جنوبیدرجه سختی: آسان10
نفر50
کیلو کالری30
دقیقهخلاصه اینکه ترشی انبه یه ترشی تند و ترش با عطر و طعم خاصه که کنار غذاهای جنوبی به خصوص ماهی و میگو حرف نداره!
مواد لازم
انبه نارس (سبز و سفت): ۳ عدد
سیر: ۴ حبه
فلفل قرمز تند: ۲ عدد (یا به مقدار دلخواه)
تخم گشنیز: ۱ قاشق چایخوری
سیاهدانه: ۱ قاشق چایخوری
زردچوبه: ۱ قاشق چایخوری
پودر تخم خردل: ۱ قاشق چایخوری
نمک: ۱ قاشق غذاخوری
سرکه سفید یا سرکه خرما: ۲ لیوان
روغن زیتون یا روغن کنجد: ۲ قاشق غذاخوری
طرز تهیه
- آماده کردن انبه
انبههای نارس رو بشورید و کاملاً خشک کنید. بعد به صورت برشهای باریک یا مکعبی خرد کنید. اگه دوست دارید ترشی بافت نرمی داشته باشه، پوست انبهها رو بگیرید، ولی توی روش جنوبی معمولاً پوستش رو نمیگیرن تا ترشی تردتر بشه. - آماده کردن ادویهها
تخم گشنیز، سیاهدانه، پودر خردل، زردچوبه و فلفل قرمز رو داخل یه تابه بریزید و روی حرارت ملایم یه دقیقه تفت بدید تا عطر ادویهها بلند بشه. - سرخ کردن انبه
توی همون تابه، روغن زیتون رو اضافه کنید و انبههای خرد شده رو به همراه سیر لهشده کمی تفت بدید. نیازی نیست که زیاد سرخ بشن، فقط در حدی که کمی نرم بشن و عطرشون آزاد بشه. - مخلوط کردن سرکه و ادویهها
سرکه سفید رو داخل قابلمهای بریزید و ادویههای تفت داده شده رو اضافه کنید. بذارید سرکه یکی دو دقیقه بجوشه تا طعم ادویهها رو بگیره. - اضافه کردن انبه به سرکه
انبههای تفت داده شده رو داخل شیشهی تمیز و خشک بریزید. حالا مخلوط سرکه و ادویهها رو روی انبه بریزید تا کاملاً روی اونها رو بپوشونه. در شیشه رو محکم ببندید. - جا افتادن ترشی
شیشهی ترشی رو توی یه جای خنک و تاریک (مثلاً کابینت) بذارید و حداقل ۱۰ روز صبر کنید تا ترشی جا بیفته و طعمها با هم ترکیب بشن. هر چند روز یه بار شیشه رو تکون بدید تا مواد خوب با هم مخلوط بشن. - سرو و لذت بردن!
بعد از ۱۰ روز، ترشی انبه آمادهست! میتونید اون رو کنار غذاهایی مثل قلیهماهی، میگو پلو یا حتی ساندویچها سرو کنید و از طعم خاص و متفاوتش لذت ببرید.
نکات و فوت و فن ها
- از انبهی نارس استفاده کنید؛ انبهی نرم و رسیده برای ترشی مناسب نیست چون بعد از مدتی له میشه.
- روغن زیتون یا کنجد اضافه کنید؛ این کار باعث میشه ترشی یه بافت لطیفتر و طعمی خاص داشته باشه.
- ادویهها رو تفت بدید؛ ادویهی خام عطرش توی ترشی مشخص نمیشه، ولی وقتی یه تفت کوچیک بخوره، طعم بهتری به ترشی میده.
- ترشی رو توی شیشهی خشک بریزید؛ اگه شیشهی شما خیس باشه، ترشی زودتر خراب میشه و کپک میزنه. حتماً شیشه رو قبل از استفاده، خوب خشک کنید.
- صبر داشته باشید! بهترین زمان برای جا افتادن ترشی انبه، حداقل ۱۰ روزه. هرچی بیشتر بمونه، خوشمزهتر میشه.
تبلیغات
ارزش غذایی
مناسب برای 10 نفر
در هر100گرم
- مقدار مواد مغذیکالری50
- % درصد نیاز روزانه *
- چربی کل
2گرم
4%
- کلسترول 1میلی گرم 1%
- سدیم 300میلی گرم 13%
- پتاسیم 180میلی گرم 6%
- کربوهیدرات کل
8گرم
3%
- فیبر 2گرم 8%
- قند 4گرم
- پروتئین 1گرم 2%
- ویتامین آ 10%
- ویتامین سی 20%
- کلسیوم 2%
- آهن 3%
* درصد نیاز روزانه به شما می گوید که یک ماده مغذی درمقدار مشخص شده چقدر از رژیم غذایی روزانه شما را فراهم می کند. مقدار پیشفرض براساس 2000 کالری در روز یعنی مقدار استاندارد جهانی تغذیه مشخص شده است.