باقلا قاتق (باقالی قاتق) یکی از معروفترین و خوشمزهترین غذاهای گیلانیه که عاشقان غذاهای سنتی حتماً باید امتحانش کنن. این خورشت ساده و سریع درست میشه و با استفاده از باقلای کشاورزی (پاچ باقلا)، تخممرغ و شوید خشک طعمی بینظیر داره.
اگر دنبال یک غذای سنتی و خوشطعم هستین که خیلی ساده درست بشه و نیازی به مهارت خاصی نداشته باشه، باقالی قاتق انتخاب خیلی مناسبیه. حتی اگر تازهکارین و قبلاً باقالا قاتق نپختین، این دستور خیلی ساده و قدم به قدم بهتون یاد میده چطور این غذای خوشمزه رو به بهترین شکل درست کنین.
دستور پخت باقلا قاتق
وعده غذایی: شام, نهارنوع غذا: ایرانی, گیلانیدرجه سختی: متوسط4
نفر150
کیلو کالری4.9
1
ساعتدر این دستور، سعی کردیم همه جزئیات رو به طور کامل براتون توضیح بدیم تا بدون هیچ مشکلی یه باقلا قاتق اصیل و خوشمزه شمالی درست کنید که حتی از رستورانیاش خیلی بهتر شه.
مواد لازم
لوبیا کشاورزی (پاچ باقلا): 1 لیوان
(خیلی مهمه که باقالیها رو از شب قبل خیس کنین)شوید خشک: 2 قاشق غذاخوری
(اگر شوید تازه دارین، حدود 1 لیوان خرد شده استفاده کنین)سیر: 4 حبه (خرد شده یا له شده)
تخممرغ: 2 عدد
زردچوبه: 1 قاشق چایخوری
نمک و فلفل سیاه: به مقدار لازم
روغن: 2 قاشق غذاخوری
آب: 2 لیوان
طرز تهیه
- اول از همه، لوبیا کشاورزی رو که از شب قبل خیس کردین، آبکش کنین. حواستون باشه که باقالیها کاملاً نرم شده باشن.
- توی یه قابلمه یا تابه بزرگ، 2 قاشق غذاخوری روغن بریزین و روی حرارت متوسط بذارین. حالا سیر خرد شده رو اضافه کنین و یه کم تفت بدین تا عطر سیر آزاد بشه. خیلی سیر رو نسوزونین، فقط در حدی که طلایی بشه. بعدش پاچ باقلا ها رو اضافه کنین و حدود 5 دقیقه با سیر تفت بدین.
- حالا وقتشه که زردچوبه، نمک و فلفل رو به مخلوط باقالی اضافه کنین. زردچوبه به غذا رنگ و عطر خاصی میده و فلفل هم برای طعم بهتره. چند دقیقه باقالیها رو با ادویهها تفت بدین تا خوب مزهدار بشن.
- بعد از اینکه باقالیها رو با ادویهها خوب تفت دادین، 2 لیوان آب به قابلمه اضافه کنین. حرارت رو کم کنین و اجازه بدین باقالیها حدود 30 تا 40 دقیقه روی حرارت ملایم بپزن. این مدت زمان کمک میکنه که باقالیها خوب نرم بشن و غذا جا بیفته.
- حالا نوبت اضافه کردن شوید هست. اگه از شوید خشک استفاده میکنین، 2 قاشق غذاخوری کافیست. اگر هم شوید تازه دارین، حدود 1 لیوان شوید خرد شده اضافه کنین. شوید رو اضافه کنین و بذارین حدود 10 دقیقه دیگه غذا با شوید بپزه.
- در آخرین مرحله، تخم مرغ ها رو به غذا اضافه کنین. اگه دوست دارین که تخممرغها به صورت کامل توی غذا دیده بشن، اونا رو روی غذا بشکنین و مخلوط نکنین بجاش در قابلمه رو بذارید تا کامل بپزه. اما اگه دوست دارین تخم مرغ توی غذا پخش بشه، با یه قاشق تخممرغ ها رو کمی هم بزنین. 5 دقیقه صبر کنین تا تخممرغها کامل بپزن.
البته مب تونبن تخم مرغ رو توی یه ماهیتابه نچسب هم نیمرو کنید و بعد روز غذا بذارید. - باقالا قاتق شما آمادهست! حالا میتونین این غذای خوشمزه رو با پلو سرو کنین و از طعم بینظیرش لذت ببرین. میتونین کنارش ترشی یا ماست هم بذارین تا طعم غذا رو کامل کنین.
یه ترشی مثل ترشی نازخاتون تجربه ی این غذارو کاملا شمالی می کنه..!
نوش جون
نکات و فوت و فن ها
- باقلا قاتق معمولاً با برنج یا نون سرو میشه، اما کنار کته خیلی طرفدار داره.
- تخممرغ رو همونطور که گفتیم، میتونین مثل نیمرو بزارین بپزه یا مخلوط کنین تا توی غذا پخش بشه.
- هرچقدر باقالی قاتق بیشتر روی حرارت ملایم بمونه، بهتر جا میافته و خوشطعمتر میشه.
- اگه شوید تازه در دسترس دارین، طعم و عطر بهتری به غذا میده. اما شوید خشک هم کاملاً مناسب و خوشطعمه. البته کلا شوید خشک رایج تره..
- حواستون باشه که تخممرغها رو نباید هم بزنید؛ باید درسته بمونن و بپزن تا ظاهر قشنگی داشته باشن.
تبلیغات
ارزش غذایی
مناسب برای 4 نفر
در هر100گرم
- مقدار مواد مغذیکالری150
- % درصد نیاز روزانه *
- چربی کل
8گرم
13%
- چربی اشباع 1گرم 5%
- کلسترول 90میلی گرم 30%
- سدیم 150میلی گرم 7%
- پتاسیم 400میلی گرم 12%
- کربوهیدرات کل
10گرم
4%
- فیبر 3گرم 12%
- قند 1گرم
- پروتئین 7گرم 15%
- ویتامین آ 10%
- ویتامین سی 6%
- کلسیوم 4%
- آهن 8%
* درصد نیاز روزانه به شما می گوید که یک ماده مغذی درمقدار مشخص شده چقدر از رژیم غذایی روزانه شما را فراهم می کند. مقدار پیشفرض براساس 2000 کالری در روز یعنی مقدار استاندارد جهانی تغذیه مشخص شده است.