اکبر جوجه یکی از غذاهای مشهور و محبوب شمال ایران، بهویژه استان مازندران، است. این غذای خوشمزه با طعمی منحصر به فرد، تهیهشده از مرغ و ادویههای مخصوص، همواره مورد استقبال خانوادهها و مهمانان قرار میگیرد. اکبر جوجه معمولاً با برنج زعفرانی و سس مخصوص سرو میشود. با دنبال کردن این دستور پخت، میتوانید این غذای خوشطعم را به راحتی در خانه تهیه کنید و از طعم و مزه آن لذت ببرید.
این غذای سنتی و محبوب، مناسب برای تمامی اعضای خانواده و مهمانان است و میتواند به عنوان یک غذای مجلسی در مناسبتها سرو شود. با رعایت نکات و فوت و فنهای تهیه اکبر جوجه، میتوانید این خوراکی لذیذ را به بهترین شکل ممکن آماده کنید و از طعم و عطر دلپذیر آن بهرهمند شوید. پیشنهاد می کنم حتما مرغ ترش شمالی را هم امتحان کید.
دستور پخت اکبر جوجه اصل گلوگاه
وعده غذایی: غذای اصلینوع غذا: ایرانی, شمالیدرجه سختی: سخت4
نفر250
کیلو کالری4.8
2
ساعتبا این دستور پخت ساده و دقیق، میتوانید اکبر جوجه خوشطعم و اصیل شمالی را در خانه تهیه کنید و از طعم و مزه آن لذت ببرید. این غذای سنتی و محبوب، مناسب برای تمامی اعضای خانواده است و میتواند به عنوان نهار یا شام سرو شود. با رعایت نکات و فوت و فنهای تهیه اکبر جوجه، میتوانید این خوراکی لذیذ را به بهترین شکل ممکن آماده کنید و از طعم و عطر دلپذیر آن بهرهمند شوید.
مواد لازم
- برای مرغ:
4 عدد جوجه (هر کدام حدود 500 گرم)
1 عدد پیاز بزرگ، خرد شده
3 حبه سیر، خرد شده
1 قاشق غذاخوری زردچوبه
1 قاشق چایخوری نمک
1/2 قاشق چایخوری فلفل سیاه
1 قاشق غذاخوری آبلیمو
1/2 قاشق چایخوری زعفران دمکرده
100 گرم کره (می توانید از کره بیشتری استفاده کنید)
- برای پلو زعفرانی:
4 پیمانه برنج ایرانی
2 قاشق غذاخوری زعفران دمکرده
- برای سس انار:
نمک به میزان لازم
1 پیمانه رب انار
2 قاشق غذاخوری شکر
1/2 پیمانه آب
نمک به میزان لازم
طرز تهیه
- پخت جوجه:
- جوجهها را بشویید و خشک کنید. در یک کاسه بزرگ، پیاز خرد شده، سیر خرد شده، زردچوبه، نمک، فلفل سیاه، آبلیمو و زعفران دمکرده را با هم مخلوط کنید.
- جوجهها را در این مخلوط قرار دهید و بگذارید به مدت حداقل 1 ساعت در یخچال استراحت کنند تا طعم مواد به خوبی به خورد مرغها برود.
- در یک ماهیتابه بزرگ، کره را روی حرارت متوسط ذوب کنید. جوجهها را از مخلوط پیاز و سیر خارج کرده و در ماهیتابه قرار دهید.
- هر طرف جوجهها را به مدت 10-15 دقیقه سرخ کنید تا طلایی و پخته شوند. سپس جوجهها را از ماهیتابه خارج کرده و در ظرف سرو قرار دهید.
- آمادهسازی پلو زعفرانی:
- برنج را چندین بار با آب سرد بشویید تا آب آن شفاف شود. سپس برنج را به مدت 30 دقیقه در آب و نمک خیس کنید.
- در یک قابلمه بزرگ، آب را به جوش بیاورید و برنج خیسشده را به آن اضافه کنید. بگذارید برنج به مدت 7-10 دقیقه بجوشد تا نرم شود، سپس آن را آبکش کنید.
- در همان قابلمه، کمی روغن بریزید و برنج آبکششده را در قابلمه بریزید. حرارت را کم کنید و درب قابلمه را بگذارید تا برنج به مدت 30-40 دقیقه دم بکشد.
- مقداری از برنج دمکشیده را با زعفران دمکرده مخلوط کنید تا برنج زعفرانی شود.
- آمادهسازی سس انار:
- در یک قابلمه کوچک، رب انار، شکر، آب و نمک را با هم مخلوط کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید.
- بگذارید سس به جوش بیاید و غلیظ شود. سپس آن را از روی حرارت بردارید.
- سرو اکبرجوجه:
- برنج زعفرانی و سس انار را در کنار جوجهها سرو کنید و از طعم و عطر دلنشین آن لذت ببرید.
نکات و فوت و فن ها
- برای اولین نکته باید عنوان کنیم که اکبرجوجه ی اصل با استفاده از جوجه هایی استفاده می شود که این شرکت خود پرورش داده و برای شعبه های خود عرضه می کند. بنابراین اگر طعم آن کمی متفاوت از اکبرجوجه ی اصل بود بخاطر جوجه های پرورشی می باشد.
- حتما از جوجه استفاده کنید و سراغ مرغ نروید. با مرغ به طعم دلخواه نمی رسید.
- جوجهها را به مدت حداقل 1 ساعت در یخچال مرینیت کنید تا طعم مواد به خوبی به خورد مرغها برود.
- باید جوجه ها حتما در کره به خصوص کره ی زیاد سرخ شوند.
- برای داشتن برنج دانهدانه و خوشمزه، برنج را به مدت کافی در آب نمک خیس کنید و در هنگام آبکش کردن دقت کنید که برنج خیلی نرم نشود.
- سس انار را به میزان دلخواه شیرین کنید تا طعم مورد نظر شما را داشته باشد.
تبلیغات
ارزش غذایی
مناسب برای 4 نفر
در هر100گرم
- مقدار مواد مغذیکالری150
- % درصد نیاز روزانه *
- چربی کل
10گرم
16%
- چربی اشباع 5گرم 25%
- کلسترول 69میلی گرم 23%
- سدیم 200میلی گرم 9%
- پتاسیم 150میلی گرم 5%
- کربوهیدرات کل
5گرم
2%
- فیبر 0.5گرم 2%
- قند 2گرم
- پروتئین 10گرم 20%
- ویتامین آ 4%
- ویتامین سی 2%
- کلسیوم 2%
- آهن 6%
* درصد نیاز روزانه به شما می گوید که یک ماده مغذی درمقدار مشخص شده چقدر از رژیم غذایی روزانه شما را فراهم می کند. مقدار پیشفرض براساس 2000 کالری در روز یعنی مقدار استاندارد جهانی تغذیه مشخص شده است.