اگه یه غذای خوشمزه و فوری بخواید که با کمترین مواد و توی کمترین زمان آماده بشه، چی بهتر از املت؟ یه صبحونه یا حتی شام سبک که فقط با چند تا تخممرغ و گوجه درست میشه، ولی اگه فوت و فنهای خاصش رو بلد باشید، نتیجهاش یه چیز دیگهست!
املت از اون غذاهای نوستالژیکه که تقریباً همه باهاش خاطره دارن؛ از خوراک لوبیا و املتهایی که تو سفر روی آتیش درست میکنیم گرفته تا اونهایی که توی خونه با نون سنگک تازه و یه لیوان چای شیرین نوش جان میکنیم! خلاصه، یه غذای راحت، سریع و بیدردسره که هر کسی میتونه درستش کنه.

دستورپخت املت
وعده غذایی: صبحانهنوع غذا: ایرانیدرجه سختی: ساده2
نفر120
کیلو کالری15
دقیقهپس امروز قراره با هم یاد بگیریم چطور یه املت حرفهای درست کنیم که عطر و طعمش بینظیر باشه! این دستورپخت املت گوجه رو به هیچ وجه از دست ندین
مواد لازم برای تهیه املت
- مواد اصلی:
تخممرغ: ۳ عدد
گوجهفرنگی: ۳ عدد متوسط
کره یا روغن: ۱ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل: به مقدار لازم
زردچوبه (اختیاری): ¼ قاشق چایخوری
- مواد پیشنهادی برای خوشمزهتر شدن:
سیر رندهشده: ۱ حبه (برای عطر بیشتر)
فلفل دلمهای خردشده: ۲ قاشق غذاخوری
قارچ: ۳ عدد (اسلایسشده)
پنیر پیتزا یا فتا: ۲ قاشق غذاخوری (برای املت پنیری)
طرز تهیه
- گوجهفرنگیها رو پوست بگیرید
اگه دوست دارید املتتون یهدست و لطیف بشه، گوجهها رو پوست بگیرید. برای این کار، یا چاقو روی پوست گوجهها خط بندازید، بعد ۳۰ ثانیه توی آب جوش بندازید و بلافاصله توی آب یخ بگذارید. پوستش راحت جدا میشه! حالا گوجهها رو خرد کنید. - کره یا روغن رو توی تابه بریزید و گوجههای خردشده رو اضافه کنید. نمک، فلفل و زردچوبه رو هم اضافه کنید و هم بزنید تا آب گوجهها کشیده بشه و یه سس غلیظ درست بشه. این مرحله حدود ۵ تا ۷ دقیقه طول میکشه.
- تخممرغها رو روی گوجهها بشکنید و اجازه بدید چند ثانیه بدون هم زدن بپزن. بعد از ۳۰ ثانیه، با یه قاشق یا کفگیر تخممرغها رو هم بزنید تا با گوجه مخلوط بشن. میتونید تخممرغها رو زیاد هم نزنید تا بافت املت نرمتر بشه.
- بیش از حد نپزید تا خشک نشه! وقتی تخممرغها کاملاً خودشون رو گرفتن و بافت املت یهدست شد، حرارت رو خاموش کنید. املت رو توی بشقاب بکشید، با نون تازه، سبزی خوردن و یه لیوان چای داغ سرو کنید!
نکات و فوت و فن ها
- گوجه رو خوب تفت بدید؛ هرچی آب گوجه کمتر باشه، املت خوشمزهتر و غلیظتر میشه.
- از کره استفاده کنید؛ کره طعم املت رو چند برابر لذیذتر میکنه. اگه دوست دارید سبکتر باشه، روغن زیتون جایگزین خوبییه.
- تخممرغها رو زیادی هم نزنید؛ برای یه املت خوشرنگ و خوشطعم، بذارید تخممرغها کمی حالت تکهتکه داشته باشن.
- با پنیر امتحان کنید؛ اگه میخواید یه املت کشدار و خاص داشته باشید، آخر کار کمی پنیر روی املت بریزید و بذارید آب بشه. یا می تونید بجاش استفاده از پنیر توی املت بجاش اون و کنار پنیر سرو و امتحان کنید. از طعم و همخونیشون شگفت زده می شید.
تبلیغات
ارزش غذایی
مناسب برای 4 نفر
در هر100گرم
- مقدار مواد مغذیکالری120
- % درصد نیاز روزانه *
- چربی کل
9گرم
14%
- چربی اشباع 3گرم 15%
- کلسترول 210میلی گرم 70%
- سدیم 250میلی گرم 11%
- پتاسیم 220میلی گرم 7%
- کربوهیدرات کل
3گرم
1%
- فیبر 1گرم 4%
- قند 1گرم
- پروتئین 7گرم 15%
- ویتامین آ 10%
- ویتامین سی 12%
- کلسیوم 5%
- آهن 8%
* درصد نیاز روزانه به شما می گوید که یک ماده مغذی درمقدار مشخص شده چقدر از رژیم غذایی روزانه شما را فراهم می کند. مقدار پیشفرض براساس 2000 کالری در روز یعنی مقدار استاندارد جهانی تغذیه مشخص شده است.
سوالات متداول دربارهی املت
- املت رو میشه از قبل درست کرد و نگه داشت؟
املت تازه خوشمزهتره، ولی اگه مجبورید، میتونید تا ۲۴ ساعت توی یخچال نگهش دارید. فقط موقع گرم کردن، کمی آب یا کره بهش اضافه کنید که خشک نشه. - میشه املت رو بدون روغن درست کرد؟
بله، میتونید از تابه نچسب استفاده کنید و تخممرغها رو مستقیماً روی گوجه بریزید. البته یه مقدار روغن طعم املت رو خیلی بهتر میکنه! - املت رو میشه تندتر کرد؟
قطعاً! میتونید کمی فلفل قرمز یا پودر چیلی اضافه کنید تا یه املت تند و هیجانانگیز داشته باشید. - جایگزین تخممرغ برای املت چیه؟
اگه تخممرغ نمیخورید، میتونید از ترکیب آرد نخودچی و آب، یا توفو لهشده استفاده کنید تا یه املت گیاهی درست کنید.