هویج پلو یکی از اون غذاهای ایرانیه که هم ظاهرش جذابه و هم طعمش بینظیر. این غذا ترکیبی از هویجهای خوشرنگ و خوشمزه به همراه مرغ یا گوشت و برنج خوشعطر ایرانیه که طعم شیرینی ملایم هویج رو با ادویههای سنتی ایرانی به خوبی هماهنگ میکنه. هویج پلو یه غذای شیک و مجلسیه که به خاطر ترکیب موادش، نه تنها خوشمزه است بلکه ظاهرش هم برای مهمونیها خیلی مناسب میشه.
با اینکه طعم شیرینی هویج توی این غذا غالب نیست، اما به لطف استفاده از ادویهها و زعفران، یه توازن خوشایند بین طعمها برقرار میشه. هویج پلو معمولا با مرغ یا گوشت قلقلی سرو میشه و برای کسانی که عاشق غذاهای ترکیبی و خوشرنگ هستن، یه انتخاب عالیه. این غذا شباهت زیادی به شیرین پلوی شیرازی داره که اگه دوست دارید می تونین اون رو هم امتحان کنید.

دستور پخت هویج پلو
وعده غذایی: غذای اصلینوع غذا: ایرانیدرجه سختی: متوسط4
نفر180
کیلو کالری4.7
1
ساعت30
دقیقهاگه دنبال یه غذای خوشرنگ و خوشطعم هستین که به راحتی بتونین توی خونه درستش کنین، هویج پلو گزینه عالیایه.
مواد لازم
- برای پلو
برنج ایرانی: 3 پیمانه
هویج: 4 عدد متوسط
شکر: 2 قاشق غذاخوری (اختیاری)
زرشک: 1 قاشق غذاخوری (اختیاری)
زعفران دمکرده: 2 قاشق غذاخوری
نمک: به مقدار لازم
روغن و کره: برای پخت
- برای مرغ
سینه یا ران مرغ: 500 گرم
پیاز: 1 عدد متوسط
سیر: 2 حبه
زردچوبه: 1 قاشق چایخوری
فلفل سیاه: ½ قاشق چایخوری
دارچین: ¼ قاشق چایخوری (اختیاری)
زعفران دمکرده: 1 قاشق غذاخوری
رب گوجهفرنگی: 1 قاشق غذاخوری (اختیاری)
آبلیمو: 1 قاشق غذاخوری
نمک و روغن: به مقدار لازم
طرز تهیه
- ابتدا برنج رو بشورید و با آب و نمک به مدت 1 ساعت خیس کنید.
- مرغ رو با پیاز، سیر، زردچوبه و فلفل سیاه توی قابلمه بذارین و به همراه کمی روغن تفت بدین تا رنگ مرغ تغییر کنه. بعد از اون، رب گوجهفرنگی و یه مقدار زعفران دمکرده به مرغ اضافه کنین و کمی آب بریزین تا مرغ بپزه. در آخر کار هم آبلیمو رو به مرغ اضافه کنین و بذارین تا خوب جا بیفته.
- هویجها رو پوست بگیرین و به صورت خلالی ریز خرد کنین. توی یه تابه با کمی روغن و کره هویجها رو تفت بدین تا نرم بشن. در صورت تمایل، شکر و زرشک رو به هویج اضافه کنین و اجازه بدین تا کمی شیرین بشه. بعد از تفت دادن، یه کم زعفران دمکرده به هویجها اضافه کنین و اجازه بدین یه مقدار دیگه بپزن
- برنج رو داخل آب جوش بریزین و بذارین تا نیمپز بشه، بعد آبکش کنین. (حدود 7 دقیقه)
- کف قابلمه کمی روغن بریزین و تهدیگ دلخواهتون (نون، سیبزمینی یا هر چیزی که دوست دارین) رو بچینین. حالا یه لایه برنج و یه لایه از هویجهای تفت داده شده بریزین و همینطور ادامه بدین تا مواد تموم بشه.
- روی برنج کمی کره و زعفران دمکرده بریزین. قابلمه رو روی حرارت کم بذارین تا برنج دم بکشه. حدود 30 دقیقه تا 40 دقیقه زمان میبره.
- هویج پلو رو با مرغ پخته شده سرو کنین و در صورت تمایل، یه مقدار خلال پسته و بادوم هم برای تزئین اضافه کنین.
نکات و فوت و فن ها
- یکی از روش های دیگه درست کردن اینه که مرغ رو بعد از پختن ریش ریش و با هویج مخلوط کنین بعد بقیه ی مراحل رو طی کنید. اگه این روش رو انتخاب کردید پیشنهاد می کنم یه مقدار خلال مغزای مختلف رو هم موقع تفت دادن اضافه کنید.
- برای تزئین و مجلسی تر شدن، میتونین خلال پسته و بادوم رو با یه مقدار کره تفت بدین و بعد از سرو با اونا روی هویج پلو رو تزئین کنید.
- اگه طعم شیرین رو بیشتر دوست دارین، میتونین مقدار شکر رو توی تفت دادن هویجها بیشتر کنین.
- به جای مرغ، میتونین از گوشت چرخکرده استفاده کنین و گوشتها رو به صورت قلقلی دربیارین و با کمی رب و ادویهجات تفت بدین و با برنج سرو کنین.
- برای عطر و رنگ بهتر، حتما از مقدار مناسب زعفران دمکرده استفاده کنین تا غذا خوشطعمتر و زیباتر بشه.
تبلیغات
ارزش غذایی
مناسب برای 4 نفر
در هر100گرم
- مقدار مواد مغذیکالری180
- % درصد نیاز روزانه *
- چربی کل
5گرم
8%
- چربی اشباع 1گرم 5%
- کلسترول 20میلی گرم 7%
- سدیم 200میلی گرم 9%
- پتاسیم 150میلی گرم 5%
- کربوهیدرات کل
27گرم
9%
- فیبر 2گرم 8%
- قند 6گرم
- پروتئین 6گرم 12%
- ویتامین آ 40%
- ویتامین سی 5%
- کلسیوم 2%
- آهن 5%
* درصد نیاز روزانه به شما می گوید که یک ماده مغذی درمقدار مشخص شده چقدر از رژیم غذایی روزانه شما را فراهم می کند. مقدار پیشفرض براساس 2000 کالری در روز یعنی مقدار استاندارد جهانی تغذیه مشخص شده است.