مربای بالنگ یکی از اون مرباهای خاص و خوشعطره که با طعم و بوی بینظیرش هر کسی رو به وجد میاره. این مربا به خاطر طعم تلخ ملایمش و عطر بینظیر بالنگ، یه انتخاب عالی برای کسانیه که دنبال مرباهای خاصتر از مرباهای مرسوم مثل مربای توتفرنگی یا سیب هستن. اگه دنبال یه تجربه متفاوت در تهیه مربا هستین، حتماً این دستور رو امتحان کنین.
بالنگ از خانواده مرکباته و پوست ضخیمش باعث میشه بعد از پختن، بافتی نرم و خوشمزه پیدا کنه. این مربا علاوه بر طعم عالی، خواص زیادی هم داره و میتونه به تقویت سیستم ایمنی و کاهش استرس کمک کنه. ترکیب طعم تلخ و شیرین مربای بالنگ، صبحانه شما رو خاصتر و متفاوتتر میکنه.
دستور تهیه مربای بالنگ
وعده غذایی: صبحانهنوع غذا: ایرانیدرجه سختی: متوسط4
نفر250
کیلو کالری4.8
3
ساعتاین مربای خوشطعم رو میتونین با نون تست یا نون سنتی سرو کنین. علاوه بر اون، مربا بالنگ برای مهمونیها یا هدیه دادن هم عالیه و میتونه میز صبحونه یا عصرونه رو حسابی شیک و جذاب کنه.
مواد لازم
بالنگ تازه: 1 کیلوگرم
شکر: 1.5 کیلوگرم
آب: 4 پیمانه
آبلیمو تازه: 2 قاشق غذاخوری
هل: 5-6 عدد (در صورت تمایل)
گلاب: 2 قاشق غذاخوری (اختیاری)
طرز تهیه
- بالنگها رو پوست بگیرین و قسمت داخلی سفید و نرم اون رو به قطعات کوچیکتر خرد کنین. حواستون باشه که پوست زرد بالنگ به تلخی غذا کمک میکنه، پس پوست رو جدا نکنین.
- تکههای بالنگ رو چند بار توی آب جوش بجوشونین تا تلخیش بره. بعد از هر بار جوشوندن، آبش رو خالی کنین و دوباره با آب تازه بجوشونین. این کار رو 3 بار تکرار کنین تا تلخی بالنگ کم بشه.
- بعد از آخرین بار جوشیدن، بالنگها رو در آب سرد بریزین تا خنک بشن. بعد به آرومی فشار بدین تا آب اضافیشون خارج بشه.
- حالا توی یه قابلمه شکر و آب رو مخلوط کنین و روی حرارت بذارین تا شکر کامل حل بشه و یه شربت شفاف درست بشه.
- بالنگها رو به شربت اضافه کنین و بذارین مربا با حرارت ملایم بجوشه تا بالنگها نرم بشن و شربت غلیظ بشه. حدوداً 1 تا 1.5 ساعت زمان میبره.
- توی اواخر پخت، آبلیمو رو اضافه کنین تا مربا خوشطعم و شفاف بمونه. اگه دوست داشتین، میتونین چند دونه هل هم اضافه کنین تا عطرش بیشتر بشه.
- وقتی مربا به غلظت دلخواهتون رسید، از روی حرارت بردارین و بذارین خنک بشه. بعد از خنک شدن، مربای بالنگ رو توی شیشههای تمیز و خشک بریزین و نگهداری کنین.
نکات و فوت و فن ها
- حتماً بالنگها رو چند بار بجوشونین تا تلخیشون کامل گرفته بشه.
- وقتی مربا به غلظت رسید، یه قطره از شربتش رو روی بشقاب سرد بریزین. اگه سریع پخش نشد، یعنی مربا آمادهست.
- برای عطر بیشتر، میتونین توی مرحله آخر پخت، 2 قاشق گلاب اضافه کنین.
- مربا بالنگ رو توی یخچال نگهداری کنین تا مدت بیشتری تازه بمونه.
تبلیغات
ارزش غذایی
مناسب برای 12 نفر
در هر100گرم
- مقدار مواد مغذیکالری250
- % درصد نیاز روزانه *
- چربی کل
0گرم
0%
- چربی اشباع 0گرم 0%
- کلسترول 0میلی گرم 0%
- سدیم 2میلی گرم 1%
- پتاسیم 80میلی گرم 3%
- کربوهیدرات کل
65گرم
22%
- فیبر 2گرم 8%
- قند 60گرم
- پروتئین 0.5گرم 1%
- ویتامین سی 8%
- کلسیوم 2%
- آهن 1%
* درصد نیاز روزانه به شما می گوید که یک ماده مغذی درمقدار مشخص شده چقدر از رژیم غذایی روزانه شما را فراهم می کند. مقدار پیشفرض براساس 2000 کالری در روز یعنی مقدار استاندارد جهانی تغذیه مشخص شده است.