ماکارونی با سویا یکی از اون غذاهای راحت، سالم و اقتصادیه که توی هر خونهای حداقل یهبار درست شده! اگه خوب و اصولی پخته بشه، یه طعم عالی و بافتی شبیه به ماکارونی گوشتدار پیدا میکنه. سویا، یه جایگزین خوشمزه و مقوی برای گوشت محسوب میشه و برای کسایی که دنبال یه غذای سالمتر هستن یا میخوان رژیم گیاهی داشته باشن، انتخاب خیلی خوبیه.
اگر از طرفدارای ماکارونی هستید، حتماً به دستورهای ماکارونی با گوشت و لازانیا خونگی هم یه نگاهی بندازید. این دستورها هم مثل طرز تهیه ماکارونی با سویا، نکات مهمی دارن که شاید جای دیگه ندیده باشین.

دستورپخت ماکارونی با سویا
وعده غذایی: غذای اصلی, نهار, شامنوع غذا: ایرانیدرجه سختی: متوسط4
نفر210
کیلو کالری1
ساعتیکی از مهمترین نکاتی که توی این غذا لازمه رعایت کنید، نحوه طعمدار کردن سویاست. اگه از سویا بهدرستی استفاده نشه، ممکنه مزه خاصی نداشته باشه. اما با یه سری ترفندهای ساده، میتونید طعمش رو فوقالعاده کنید.پس این طرز تهیه ماکارونی با سویا رو حتما دنبال کنید.
مواد لازم
ماکارونی (فرمی یا رشتهای): 500 گرم
سویا: 1 پیمانه
پیاز بزرگ: 1 عدد
سیر: 2 حبه
رب گوجهفرنگی: 2 قاشق غذاخوری
گوجهفرنگی رنده شده: 2 عدد متوسط
فلفل دلمهای رنگی: 1 عدد (اختیاری)
آب جوش به اندازه لازم
نمک: 1.5 قاشق چایخوری
روغن مایع: 3 قاشق غذاخوری
- ادوبه ها
فلفل سیاه: 1 قاشق چایخوری
زردچوبه: 1 قاشق چایخوری
پودر آویشن: نصف قاشق چایخوری
کره: 1 قاشق غذاخوری (برای طعم بهتر)
دارچین: یه نیشگون (خیلی کم، برای گرفتن بوی خامی سویا)
طرز تهیه
- سویا رو توی یه کاسه بزرگ بریزید و روش آب جوش بریزید. بذارید 10 دقیقه بمونه تا کاملاً نرم بشه. بعد از این مدت، سویا رو توی آبکش بریزید و با دست، فشار بدید تا آب اضافیش گرفته بشه.
- پیاز رو نگینی ریز خرد کنید و توی یه ماهیتابه با روغن مایع و کره روی حرارت ملایم تفت بدید تا سبک و طلایی بشه. بعد سیر رنده شده رو اضافه کنید و یه دقیقه دیگه تفت بدید.
- حالا سویای آبگرفته رو به پیاز و سیر اضافه کنید. زردچوبه، فلفل سیاه و دارچین رو هم بریزید و حدود 5 دقیقه تفت بدید تا سویا مزه بگیره و بوی خامیش گرفته بشه.
- رب گوجهفرنگی رو اضافه کنید و یه دقیقه دیگه تفت بدید تا خامی رب گرفته بشه و رنگش باز بشه. بعد گوجهفرنگی رنده شده رو اضافه کنید و بذارید حدود 10 دقیقه روی حرارت ملایم بپزه تا سس غلیظ بشه.
- یه قابلمه بزرگ رو پر از آب کنید و بذارید بجوشه. بعد از جوشیدن، یه قاشق نمک و یه قاشق روغن اضافه کنید. ماکارونی رو بریزید و طبق دستور روی بستهبندی بپزید تا نرم بشه. بعد آبکش کنید و یه مقدار آب سرد روش بگیرید تا بهم نچسبه.
- فلفل دلمهای رو نگینی خرد کنید و به سس اضافه کنید. حالا سس آمادهشده رو با ماکارونی آبکششده ترکیب کنید و هم بزنید تا طعم سس به خورد ماکارونی بره.
- یه قابلمه مناسب بردارید، کفش رو کمی روغن بریزید و تهدیگ دلخواهتون (مثل نان یا سیبزمینی) رو بچینید. بعد ماکارونی و سس رو لایهلایه داخل قابلمه بریزید. در آخر، دمکنی بذارید و با حرارت ملایم حدود 30 دقیقه بذارید دم بکشه.
- بعد از دم کشیدن، ماکارونی رو توی ظرف بکشید و با کمی آویشن یا پنیر پارمسان تزیین کنید. حالا یه بشقاب پر از عطر و طعم آمادهست!
ویدئو
نکات و فوت و فن ها
- برای گرفتن بوی خامی سویا، بعد از خیس کردن، چند بار با آب سرد بشورید و کاملاً آبش رو بگیرید.
- اضافه کردن فلفل دلمهای، ماکارونی رو خوشبوتر و طعمش رو دلچسبتر میکنه.
- برای ماکارونی کشدارتر، کمی پنیر پیتزا روی ماکارونی موقع دم کشیدن بریزید.
- به جای آبکش کردن، میتونید ماکارونی رو مثل پاستا با سس مخلوط کنید و بدون دم گذاشتن توی ماهیتابه بپزید و سرو کنید.
تبلیغات
ارزش غذایی
مناسب برای 4 نفر
در هر100گرم
- مقدار مواد مغذیکالری210
- % درصد نیاز روزانه *
- چربی کل
8گرم
13%
- چربی اشباع 3گرم 15%
- کلسترول 25میلی گرم 9%
- سدیم 320میلی گرم 14%
- پتاسیم 280میلی گرم 8%
- کربوهیدرات کل
35گرم
12%
- فیبر 3گرم 12%
- قند 2گرم
- پروتئین 10گرم 20%
- ویتامین آ 5%
- ویتامین سی 4%
- کلسیوم 5%
- آهن 10%
* درصد نیاز روزانه به شما می گوید که یک ماده مغذی درمقدار مشخص شده چقدر از رژیم غذایی روزانه شما را فراهم می کند. مقدار پیشفرض براساس 2000 کالری در روز یعنی مقدار استاندارد جهانی تغذیه مشخص شده است.