عدسی یکی از غذاهای ساده، مغذی و خوشمزه ایرانی است که به ویژه برای صبحانه یا میانوعده بسیار مناسب است. این غذای گرم و دلپذیر معمولاً با عدس، پیاز و ادویههای مختلف تهیه میشود و به دلیل خواص غذایی بالایی که دارد، میتواند گزینهای عالی برای تقویت بدن باشد. با دنبال کردن این دستور پخت، میتوانید عدسی خانگی را به راحتی تهیه کنید و از طعم و مزه آن لذت ببرید.
دستور پخت عدسی
وعده غذایی: صبحانهنوع غذا: ایرانیدرجه سختی: آسان4
نفر120
کیلو کالری4.7
1
ساعت15
دقیقهاین غذای سنتی و محبوب، مناسب برای تمامی اعضای خانواده است و میتواند به عنوان صبحانه، میانوعده یا حتی غذای اصلی سرو شود. با رعایت نکات و فوت و فنهای تهیه عدسی، میتوانید این خوراکی لذیذ را به بهترین شکل ممکن آماده کنید و از طعم و عطر دلپذیر آن بهرهمند شوید.
مواد لازم
عدس: 2 پیمانه
پیاز: 1 عدد بزرگ
سیبزمینی: 1 عدد متوسط (اختیاری)
هویج: 1 عدد (اختیاری)
رب گوجهفرنگی: 1 قاشق غذاخوری
روغن: 2 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل: به میزان لازم
زردچوبه: 1 قاشق چایخوری
آب: به میزان لازم
لیمو ترش: برای سرو (اختیاری)
طرز تهیه
- عدسها را شسته و به مدت 30 دقیقه در آب بخیسانید. سپس آبکشی کنید و کنار بگذارید.
- پیاز را نگینی خرد کنید و در یک قابلمه با مقداری روغن تفت دهید تا طلایی و نرم شود.
- زردچوبه را به پیاز اضافه کنید و کمی تفت دهید تا عطر آن بلند شود. سپس رب گوجهفرنگی را اضافه کرده و به تفت دادن ادامه دهید تا رنگ رب باز شده و طعم خامی آن گرفته شود.
- عدسهای آبکشی شده را به قابلمه اضافه کنید و هم بزنید. در صورت استفاده، سیبزمینی و هویج را پوست کنده و نگینی خرد کرده و به قابلمه اضافه کنید.
- مقدار کافی آب به قابلمه اضافه کنید تا روی مواد را بپوشاند. حرارت را بالا ببرید تا آب به جوش بیاید. سپس حرارت را کم کنید و اجازه دهید عدسی به مدت 45 دقیقه تا 1 ساعت بپزد تا عدسها کاملاً نرم شوند.
اختیاری: اگر دوست دارید شبیه به برخی از عدسی های بازار شود، می توانید در این مرحله با استفاده از گوشتکوب برقی مواد را داخل قابلمه له کنید - در آخرین مراحل پخت، نمک و فلفل را به عدسی اضافه کنید و هم بزنید. در صورت تمایل میتوانید مقدار کمی آب لیمو ترش تازه به عدسی اضافه کنید تا طعم تازهتری داشته باشد.
نکات و فوت و فن ها
- خیساندن عدس قبل از پخت باعث میشود که سریعتر بپزد و هضم آسانتری داشته باشد.
- در صورت نیاز، میتوانید مقدار آب را تنظیم کنید تا عدسی به غلظت دلخواهتان برسد.
- افزودن سیبزمینی و هویج به عدسی باعث افزایش طعم و ارزش غذایی آن میشود، اما میتوانید این مواد را بر اساس سلیقه خود اضافه یا حذف کنید.
- عدسی را میتوانید با لیمو ترش تازه و نان تازه سرو کنید.
تبلیغات
ارزش غذایی
مناسب برای 4 نفر
در هر100گرم
- مقدار مواد مغذیکالری120
- % درصد نیاز روزانه *
- چربی کل
2گرم
4%
- چربی اشباع 0.3گرم 2%
- کلسترول 0میلی گرم 0%
- سدیم 200میلی گرم 9%
- پتاسیم 350میلی گرم 10%
- کربوهیدرات کل
20گرم
7%
- فیبر 4گرم 16%
- قند 2گرم
- پروتئین 6گرم 12%
- ویتامین آ 8%
- ویتامین سی 17%
- کلسیوم 3%
- آهن 11%
* درصد نیاز روزانه به شما می گوید که یک ماده مغذی درمقدار مشخص شده چقدر از رژیم غذایی روزانه شما را فراهم می کند. مقدار پیشفرض براساس 2000 کالری در روز یعنی مقدار استاندارد جهانی تغذیه مشخص شده است.