شیر بادام یک جایگزین گیاهی خوشمزه و سالم برای شیر گاوه که هم برای افراد گیاهخوار و هم کسانی که به لاکتوز حساسیت دارند، مناسبه. این شیر با خیس کردن بادومها و ترکیبشون با آب درست میشه و بعد از صاف کردن، یک نوشیدنی کرمی و خوشطعم به دست میآد.
شیر بادوم علاوه بر طعم ملایم و دلچسبش، سرشار از مواد مغذی مانند ویتامین E، فیبر و کلسیمه. این نوشیدنی هم به تنهایی میتونه مصرف بشه و هم به عنوان پایهای برای اسموتیها، قهوه، و انواع دسرها کاربرد داره.
طرز تهیه شیر بادام
وعده غذایی: نوشیدنینوع غذا: مللدرجه سختی: آسان4
نفر40
کیلو کالری4.8
15
دقیقهیکی از ویژگیهای شیر بادوم خونگی اینه که میتونید با همون روش شیر سایر مغزیجات مثل فندق، گردو، یا پسته رو هم درست کنید و هر بار یک نوشیدنی جدید و خوشمزه رو امتحان کنید!
مواد لازم
بادام خام: 1 لیوان
آب: 3 تا 4 لیوان
عسل یا شیره افرا: 1 تا 2 قاشق غذاخوری (اختیاری)
وانیل: 1/2 قاشق چایخوری (اختیاری)
نمک: یک پنسه (خیلی کم)
طرز تهیه
- اول بادومها رو بشورید و توی یه کاسه بزرگ قرار بدید. بعد به مقدار کافی آب اضافه کنید تا بادومها کاملاً توی آب غوطهور بشن. بذارید حداقل 8 تا 12 ساعت خیس بخورن تا نرم بشن و پوستشون راحتتر جدا بشه.
- بعد از خیس خوردن، بادومها رو آبکشی کنید و پوست نازکشون رو جدا کنید. این مرحله اختیاریه، اما باعث میشه شیر بادوم نرمتر و یکدستتر بشه.
- بادومهای خیس خورده رو همراه با 3 تا 4 لیوان آب توی مخلوطکن بریزید. سرعت مخلوطکن رو بالا ببرید و بذارید حدود 1 تا 2 دقیقه همه چیز خوب مخلوط و کرمی بشه.
- مخلوط رو از یه صافی ریز یا پارچه مخصوص شیر گیاهی عبور بدید تا تفالهها جدا بشه و یه مایع صاف و شفاف باقی بمونه. با دستتون پارچه رو فشار بدید تا تمام شیر بادام خارج بشه.
- حالا اگه دوست دارید میتونید عسل، شیره افرا یا وانیل رو به شیر بادوم اضافه کنید و یه بار دیگه همه رو مخلوط کنید تا شیر بادام طعم دلخواه شما رو بگیره.
- شیر بادوم تازه رو توی یه شیشه تمیز بریزید و میتونید تا 3 تا 4 روز توی یخچال نگهداری کنید.
قبل از هر بار مصرف، بطری رو خوب تکون بدید.
نکات و فوت و فن ها
- برای درست کردن شیر سایر مغزیجات مثل فندق، گردو یا پسته دقیقاً از همون روش استفاده کنید، فقط مغزها رو جایگزین بادوم کنید.
- تفالههای باقیمونده رو دور نریزید. میتونید اونها رو توی شیرینی، انواع نون یا اسموتی استفاده کنید.
- اگه طعم شیرین دوست ندارید، نیازی به اضافه کردن عسل یا شیره نیست. شیر بادام به تنهایی هم خیلی خوشمزه است.
- برای شیر مغزیجات کرمیتر، مقدار آب رو کمتر کنید یا به شیر مقدار کمی خامه اضافه کنید.
- ته نشین شدن مواد و دو فاز شدن شیرهای گیاهی عادیه بخاطر همین بهتره که قبل از استفاده شیشه رو تکون بدین.
تبلیغات
ارزش غذایی
مناسب برای 4 نفر
در هر100گرم
- مقدار مواد مغذیکالری40
- % درصد نیاز روزانه *
- چربی کل
3گرم
5%
- چربی اشباع 0.3گرم 2%
- کلسترول 0میلی گرم 0%
- کربوهیدرات کل
2گرم
1%
- فیبر 0.5گرم 2%
- قند 0.5گرم
- پروتئین 1گرم 2%
- کلسیوم 15%
- ویتامین ای 40%
* درصد نیاز روزانه به شما می گوید که یک ماده مغذی درمقدار مشخص شده چقدر از رژیم غذایی روزانه شما را فراهم می کند. مقدار پیشفرض براساس 2000 کالری در روز یعنی مقدار استاندارد جهانی تغذیه مشخص شده است.