شیرین پلو یکی از غذاهای سنتی و اصیل ایرانیه که به خاطر ترکیب طعمهای شیرین و خوشایندش، یه انتخاب عالی برای مهمانیها و مجالس به حساب میاد. این غذا ترکیبی از برنج ایرانی با خلالهای پسته، بادام، و پوست پرتقال قندیشده است که به همراه مرغ یا گوشت سرو میشه. طعم شیرین ملایم این پلو با عطر زعفران و خلالهای مغذی، یه ترکیب فوقالعاده ایجاد میکنه.
این پلو معمولا به صورت مجلسی و برای مهمونیهای خاص تهیه میشه و به خاطر ظاهر زیبا و طعم متفاوتش خیلی محبوبه. شیرین پلو نه تنها یه غذای خوشطعم و دلپذیره بلکه به خاطر استفاده از مواد طبیعی و مقوی مثل مغزها و زعفران، یه غذای مغذی هم به حساب میاد. اگه از این غذا خوشتون اومده حتما دستور پخت آلبالو پلو رو هم ببینید.
دستور پخت شیرین پلو
وعده غذایی: غذای اصلینوع غذا: شیرازیدرجه سختی: متوسط4
نفر190
کیلو کالری4.5
1
ساعت30
دقیقهاگه میخواید یه غذای سنتی و در عین حال شیک و خوشطعم رو برای مهمونیهاتون آماده کنین، شیرین پلو یکی از بهترین گزینههاست که میتونه میز غذاتون رو حسابی جذاب و متفاوت کنه.
مواد لازم
- برای پلو:
برنج ایرانی: 3 پیمانه
پوست پرتقال یا نارنج: 1 عدد
شکر: 3 قاشق غذاخوری
خلال بادام: 50 گرم
خلال پسته: 50 گرم
زعفران دمکرده: 2 قاشق غذاخوری
کره: 2 قاشق غذاخوری
گلاب: 1 قاشق غذاخوری
روغن: به میزان لازم
نمک: به میزان لازم
- برای مرغ:
مرغ: 500 گرم (سینه یا ران)
پیاز: 1 عدد متوسط
سیر: 2 حبه
زردچوبه: 1 قاشق چایخوری
فلفل سیاه: ½ قاشق چایخوری
زعفران دمکرده: 1 قاشق غذاخوری
آبلیمو: 1 قاشق غذاخوری
نمک و روغن: به میزان لازم
طرز تهیه
- ابتدا برنج رو بشورید و با آب و نمک به مدت 1 ساعت خیس کنید.
- پوست پرتقال یا نارنج رو چند بار بجوشونید و آبش رو عوض کنید تا تلخی پوست گرفته بشه. بعد اون رو با شکر و مقداری آب به مدت 15 دقیقه روی حرارت بذارید تا شیرین بشه. در انتها گلاب رو اضافه کنین و کنار بذارید.
- خلال بادوم و پسته رو جداگانه با کمی کره تفت بدید تا عطرشون آزاد بشه و کنار بذارید.
- مرغها رو با پیاز، سیر، زردچوبه و فلفل سیاه تفت بدین تا رنگ مرغ تغییر کنه. بعد از اون، زعفران و آبلیمو رو به مرغ اضافه کنید و کمی آب بریزید تا مرغ بپزه. زمانی که آب مرغ کشیده شد، نمک رو اضافه کنید و مرغ رو کنار بذارید.
- برنج رو توی آب جوش بریزید و بذارید تا نیمپز بشه. بعد آبکش کنید.
- کف قابلمه کمی روغن بریزید و تهدیگ دلخواهتون رو بچینید. بعد از اون یک لایه برنج، یک لایه از خلالها و پوست پرتقال قندیشده بریزید. همین طور ادامه بدید تا مواد تموم بشه.
- کمی زعفران دمکرده روی برنج بریزید و برنج رو به مدت 30 تا 40 دقیقه روی حرارت کم بذارید تا دم بکشه.
- وقتی پلو آماده شد، مرغ رو کنار برنج سرو کنید و در صورت تمایل، روی پلو رو با خلالهای بیشتر تزئین کنید.
نکات و فوت و فن ها
- برای گرفتن تلخی پوست پرتقال، حتما چند بار پوستها رو بجوشونید و آبش رو عوض کنید.
- میتونید به جای مرغ از گوشت قلقلی هم استفاده کنید.
- خلال پسته و بادوم رو قبل از استفاده، با کمی کره تفت بدید تا عطرشون بیشتر بشه.
- میزان شکر رو میتونید بسته به ذائقهتون کم یا زیاد کنید.
- یکی از جذابیت های این غذا به تزئین و رنگای زیادشه! می تونید برای رنگ دادن بیشترموقع تزئین بهش یه مقدار گلبرگای رنگی مثل پنیرک اضافه کنید. البته یادتون باشه برنج هم می تونه خودش رنگای طبیعی مختلف بگیره مثلا سفید، زعفرانی و قرمز که با آب زرشک یا آلبالو قرمز شده باشه.
تبلیغات
ارزش غذایی
مناسب برای 4 نفر
در هر100گرم
- مقدار مواد مغذیکالری190
- % درصد نیاز روزانه *
- چربی کل
5گرم
8%
- چربی اشباع 1.5گرم 8%
- کلسترول 20میلی گرم 7%
- سدیم 200میلی گرم 9%
- پتاسیم 180میلی گرم 6%
- کربوهیدرات کل
30گرم
10%
- فیبر 2گرم 8%
- قند 5گرم
- پروتئین 5گرم 10%
- ویتامین آ 6%
- ویتامین سی 3%
- کلسیوم 3%
- آهن 5%
* درصد نیاز روزانه به شما می گوید که یک ماده مغذی درمقدار مشخص شده چقدر از رژیم غذایی روزانه شما را فراهم می کند. مقدار پیشفرض براساس 2000 کالری در روز یعنی مقدار استاندارد جهانی تغذیه مشخص شده است.